جستجو در مقالات منتشر شده
۶ نتیجه برای خواص الکتریکی
الهام شریفی، امرحسین بوچالی، مهرداد ساویز،
دوره ۹، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۷ )
چکیده
اهداف: محاسبه نحوه توزیع جریان و میزان نفوذ میدانهای الکترومغناطیسی القاشده در بدن و بافتهای زیستی از مباحث مطرح در حوزه بیوالکترومغناطیس است که با دسترسی به هندسه سلول و اندامکهای درون آن میتوان بهطور دقیق سهم هر جزء را در دریافت میدان و توزیع جریان و محاسبه امپدانس برآورد نمود. هدف مطالعه حاضر ایجاد هندسه سهبعدی از سلول و اندامکهای درون آن برای شبیهسازی بیوالکترومغناطیس بود.
مواد و روشها: مطالعه حاضر پژوهشی از نوع محاسباتی است. در این مطالعه یک مدل الکتریکی کامل از سلولهای قشرهای مختلف لایه اپیدرم پوست بههمراه اندامکهای درونی آن با کمک نرمافزار ساوی ۱ ((SAVI ۱ و الگوریتمهای جدید ابتکاری ایجاد شد. در این شکل هندسی اندامکهایی مانند میتوکندری، جسم گلژی، رنگدانه ملانین، ریبوزوم، لیزوزوم و هسته درون سلول در نظر گرفته شدند. در ایجاد اندامکها از تصویر دو بعدی میکروسکوپی آنها استفاده شد.
یافتهها: شکل هندسی برای اندامکها و نمونه سلولی برای تمام قشرهای لایه اپیدرم متناسب با واقعیت ایجاد شد. سلولهای قشر بازال به صورت سلولهای مکعبی و دارای هسته، سلولهای قشر اسپینوزوم چندوجهی و هستهدار، سلولهای قشر گرانولار مسطح و هستهدار بودند و قشر شاخی نیز سلولهای کامل مسطح و فاقد هسته داشت.
نتیجهگیری: ایجاد هندسه سهبعدی از سلول و اندامکهای درون آن برای شبیهسازی بیوالکترومغناطیس امکانپذیر است. این مدل سهبعدی قابلیت ذخیرهسازی به سه فرمت mat، stl و vox و بازیابی در نرمافزارهای SAVI،CST studio و MATLAB را دارد.
دوره ۱۳، شماره ۱۲ - ( ۱۲-۱۳۹۲ )
چکیده
استفاده از نانوکامپوزیت های حاوی نانولوله کربنی در صنایع فضایی به علت خواص منحصر به فرد و چند منظوره آنها رونق خاصی یافته است. استخراج خواص الکتریکی و الکترومغناطیسی مواد نانوکامپوزیتی در باند فرکانسی ۱۲,۴ تا ۱۸ گیگاهرتز مسئله مهمی برای توسعه این مواد بشمار می¬رود. در این مقاله بررسی¬های آزمایشگاهی بر روی خواص الکتریکی و الکترومغناطیسی پلیمرهای تقویت شده با نانولوله¬های کربن صورت گرفته، خصوصیاتی از جمله رسانایی الکتریکی DC و AC، گذردهی الکتریکی، ضرایب انتقال و انعکاس، تانژانت تلفات و عمق پوستی در باند فرکانسی Ku (۱۲.۴ تا ۱۸ گیگاهرتز) مشخصه سازی می گردد. از روش پلیمریزاسیون درجا برای ساخت نانوکامپوزیت¬های متشکل از رزین وینیل¬استر و نانولوله¬های کربن چند دیواره استفاده شده است. برای توزیع نانولوله¬های در بستر رزین از تجهیز التراسونیک استفاده شده است و جهت اندازه¬گیری خواص الکتریکی نمونه¬ها از تحلیلگر بردار شبکه استفاده شده است. کسر وزنی نانولوله¬های کربنی چند دیواره در حدود ۰.۱ تا ۳ درصد انتخاب شده است تا بتوان تاثیر میزان نانولوله بر روی خواص را ارزیابی نمود. در نهایت با استفاده از مدار معادل الکتریکی، رفتار نمونه¬های آزمایشگاهی بر اساس مطالعه نیمه تجربی توصیف می گردد.
دوره ۱۴، شماره ۱۵ - ( ۱۲-۱۳۹۳ )
چکیده
در این تحقیق، مس خالص تجاری به وسیلهی فرآیند اکستروژن در کانالهای هم مقطع زاویه دار (ECAP) طی هشت مرحله در دمای محیط تحت تغییر شکل پلاستیک شدید قرار گرفت. تاثیر تغییر شکل پلاستیک شدید بر ریز ساختار، خواص مکانیکی، هدایت الکتریکی و سایش الکتریکی مس خالص بررسی شد. بعلاوه، تاثیر کرنش اعمالی بر خواص مکانیکی مس اکسترود شده در هر مرحله نیز مطالعه گردید. نتایج حاصل از بررسی ریز ساختار ماده توسط میکروسکوپ الکترونی روبشی نشان دادند که ساختار کریستالی ماده بهطور قابل ملاحظهای تغییر شکل یافته و پس از ۴ تا ۸ مرحله فرآیند ECAP طیف گستردهای از دانههای بسیار ریز در محدودهی نانو و چند صد ناومتر دیده میشوند. خواص مکانیکی پس از هر مرحله انجام فرآیند ECAP توسط آزمون سختی و فشار در دمای محیط اندازه گیری و تغییرات آنها گزارش شده است. با شکل گیری دانههای بسیار ریز (در حدود چند صد نانومتر) درون ساختار کریستالی مس خالص استحکام آن به میزان قابل ملاحظهای افزایش یافته در حالی که هدایت الکتریکی آن به واسطه ایجاد مرزدانههای بسیار زیاد اندکی کاهش مییابد. از این رو، با استفاده از فرآیند ECAP میتوان به مس خالص بسیار ریز دانه با قابلیت استحکام و هدایت الکتریکی بالا دست یافت. علاوه براین نیز با کاهش کرنش اعمالی به میزان ۲۵ درصد در هر مرحله از فرآیند ECAP میتوان به استحکامهای بالاتر در مس خالص تجاری دست یافت. مقاومت در برابر سایش الکتریکی مس خالص تجاری توسط فرآیند الکتریکی- حرارتی تخلیهی الکتریکی تعیین شد.
دوره ۱۵، شماره ۳ - ( ۸- )
چکیده
در این مقاله، تاثیر خمش و انحنای نانو لوله سیلیکونی را بر طیف جذبی و ساختار باند انرژی آن با استفاده از روش تنگبست بررسی میکنیم. انحنای ذاتی نانو لولهها باعث تغییر پیوند اوربیتالهای سیگما و پای اتمهای سیلیکون میشود که بستگی به شعاع نانو لوله دارد. ابتدا تاثیر نحوه همپوشانی اوربیتالها را بر ساختار باند انرژی نانو لولههای با قطر کم را بررسی میکنیم. سپس قسمت موهومی تابع دیالکتریک، که متناسب با ضریب جذب نوری میباشد را بدست میآوریم. تنها جذب نوری بین باندی را در نظر میگیریم و تقریب گرادیان برای محاسبه جذب نوری استفاده میکنیم. محاسبات ما نشان میدهد که مدل تنگبست بهینه شده پیوند سیگما-پای برای نانو لولهها با شعاعهای کوچک، تفاوتی کوچک با مدل ساده شده تنگبست اوربیتال پای دارد و هرچه شعاع نانو لوله کوچکتر باشد، این اختلاف، برجستهتر میشود.
دوره ۱۷، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۹۶ )
چکیده
تکنولوژی نظارت و کنترل سلامت ساختههای مهندسی (SHM ) با تأمین راهی جهت ارزیابی ایمنی و دوام رویه بتنی در طول عمر آن، این امکان را به وجود میآورد تا بتوان از میزان سلامت، رویه بتنی درهرحال باخبر بود. بهمنظور عملیاتی نمودن سیستم SHM لازم است که زیرساخت آن از قبیل ایجاد حسگر در نقاط مختلف رویه بتنی بهمنظور برداشت لحظهبهلحظه اطلاعات مربوطه عملیاتی گردد. یکی از مهمترین و اقتصادیترین حسگرها، حسگرهایی از جنس خود رویه بتنی راه میباشند که از اختلاط نانولولهکربن با بتن تولید میشوند. هدف از این تحقیق، تشریح چگونگی ساخت حسگرهای بتنی از جنس رویه بتنی راه بهگونهای که خواص مکانیکی (مقاومت فشاری و خمشی) حسگر تولیدشده نزدیک به رویه بتنی راه باشد. در این راستا تعیین مقدار بهینه و کیفیت پخش نانولولههایکربنی با توجه به تأثیر مواد فعالکنندهسطحی مختلف بهعنوان اصلیترین پارامتر تأثیرگذار در خواص حسگر موردبررسی قرار گرفت. برای این منظور از دو نوع ماده فعالکنندهسطحی و مقادیر متفاوت نانولولهکربن برای ساخت حسگرهای مختلف بتنی استفاده شد. برای سنجش خصوصیات مکانیکی حسگر بتنی، دو آزمایش مقاومت فشاری و خمشی مورداستفاده قرار گرفت و همچنین بهمنظور ارزیابی الکتریکی پاسخ حسگر نیز دو معیار حساسیت حسگر و انحراف معیار از خطای پیشبینی مورداستفاده قرار گرفت. نتایج نشان دادند که حسگر ساختهشده با نانولولهکربن به مقدار ۰,۱۵% وزنی سیمان، به همراه فعالکنندهسطحی ترکیبی فوقروانکننده و SDS دارای خواص مکانیکی سازگار با رویه بتنی راه و پاسخ الکتریکی مناسبی است.
دوره ۱۹، شماره ۸ - ( ۵-۱۳۹۸ )
چکیده
در این پژوهش آلیاژ برنج Cu-۳۰Zn بهوسیله فرآیند فورج چندگانه (MDF) تا ۶ پاس در دمای محیط تغییر شکل پلاستیک شدید یافت. پس از تولید نمونهها ریزساختار، خواص مکانیکی و الکتریکی بررسی شد. خواص مکانیکی نمونهها پس از هر مرحله فرآیند MDF با استفاده از آزمونهای سختی و پانچ برشی و کشش در دمای محیط اندازهگیری شد. همچنین خواص الکتریکی نمونهها بهروش جریان گردابی اندازهگیری شد. نتایج حاصل از بررسی ریزساختار نمونهها با استفاده از میکروسکوپ الکترونی روبشی همراه با آنالیز EBSD نشان داد که پس از ۶ پاس فرآیند MDF، اندازه دانه نمونه اولیه آنیلشده از حدود ۲۳۰میکرون به کمتر از یکمیکرون کاهش یافت. بهعلاوه کاهش اندازه دانه همراه با فرآیند لغزش، شکلگیری دوقلوییها و باندهای برشی در جهت مشخص بود. طبق نتایج بهدستآمده بعد از ۶ پاس MDF، خواص مکانیکی بهبود قابل توجهی داشت. فرآیند MDF منجر به افزایش ۲۱۲درصدی در سختی، افزایش بهترتیب ۱۰۵ و ۷۳درصدی در استحکامهای تسلیم و نهایی برشی و افزایش بهترتیب ۲۹۸ و ۱۹۰ درصدی استحکامهای تسلیم و نهایی کششی شد. نتایج بررسی هدایت الکتریکی نشان داد در اثر فرآیند MDF، هدایت الکتریکی آلیاژ Cu-۳۰Z، به مقدار اندکی کاهش یافت. لذا با مقایسه نتایج خواص مکانیکی و الکتریکی میتوان گفت در فرآیند MDF میتوان به آلیاژی با استحکام بسیار بالا بدون کاهش قابل توجه در هدایت الکتریکی دست یافت.