جستجو در مقالات منتشر شده
۳ نتیجه برای دیاتوم
دوره ۰، شماره ۰ - ( ۶-۱۴۰۳ )
چکیده
بتنپودریواکنشی (RPC) یکی از بتنهای با مقاومت و دوام بالا است؛ مواد تشکیلدهنده آن، از جمله پودر کوارتز جزو مواد گران هستند که در منطقه آذربایجان کمیاب بوده و اغلب از معادن همدان و اصفهان تهیه میشود؛ که میتوان با جایگزین کردن مصالح بومی و ارزانتر هزینههای نهایی تولید آن را کاهش داد. پودر میکرونیزه کوارتز، کریستاله میباشد اما بخشی از ذرات بسیار ریز آن اثر جزئی در واکنشهای پوزولانی دارد؛ ولی در مقابل، پودر دیاتومیت که هم دارای ذرات آمورف و هم دارای ذرات کریستالی است با درصد بالایی از سیلیس آمورف، واکنشهای پوزولانی بیشتری خواهد داشت. در این پژوهش جایگزینی پودر دیاتومیت به جای پودر کوارتز با درصدهای ۲۵، ۵۰، ۷۵ و ۱۰۰٪ انجام شد. آزمایشهای مقاومت فشاری و مقاومت کششی (آزمایش دونیمشدن) در سنین ۷، ۱۴، و ۲۸ روزه انجام گرفت . همچنین مقادیر جذب آب استاندارد، جذب آب حین عمل آوری، چگالی و روانی اندازه گیری شد. برای آن که عملآوری شبیه به شرایط کارگاهی و معمولی فصل بتنریزی باشد، از اتوکلاو استفاده نشد و نمونههای ساختهشده در داخل حوضچهآب در دمای ۲۵ درجهسانتیگراد عملآوری شدند. نتایج نشان داد که افزایش مقاومت در نمونهها اتفاق افتادهاست؛ به طوری که در جایگزینی ۱۰۰٪ در سن ۲۸ روزه، مقاومت فشاری را از ۵۴۳ تا ۸۰۶ مگاپاسکال(حدود ۴۹٪) و مقاومت کششی را از ۵۴۳ تا ۸۰۶ مگاپاسکال(حدود ۱۸٪) افزایش دادهاست. همچنین باید در نظر داشت به دلیل وجود معدن دیاتومیت در منطقه، هزینه نهایی تولید بتن به دست آمده نیز کاهش مییابد.
جاوید اسفندیاری، بهناز شجاعالدینگیوی، محمد مظفرینیا، هادی هاشمزاده، حسین نادریمنش،
دوره ۱۰، شماره ۴ - ( ۹-۱۳۹۸ )
چکیده
پوسته سیلیکایی دیاتومها، ساختارهایی زیستی و جایگزین برای ذرات سیلیکایی مزوپورس مصنوعی هستند که بهعلت داشتن سطوح گسترده، منافذ دقیق نانومتری، زیستسازگاری، پایداری مکانیکی و حرارتی، قابلیتهای نوری و امکان اتصال به بیومولکولها، قابلیتهای ممتازی برای طراحی بیوسنسورها دارند. در این مطالعه دیاتوم Chaetoceros sp. برای ساخت بستههای مغناطیسی Fe۲O۳-Au-Biosilica مورد استفاده قرار گرفت. پس از کشت ریزجلبکها، سنتز نانوذرات طلا در دیواره سیلیکایی با روش سنتز زیستی صورت گرفت که ارزیابیها بیانگر سنتز نانوذرات کروی طلا بهصورت پیوسته روی سطوح و منافذ دیواره بود. پس از این مرحله نانوذرات مغناطیسی اکسیدآهن نیز به سطح سیلیکایی دیاتوم متصل و از این طریق امکان هدایت سامانه سیلیکایی با استفاده از میدان مغناطیسی فراهم شد. اصلاح سطح این بستههای مغناطیسی دیاتوم با استفاده از ترکیب APTES امکان اتصال رنگ فلورسنس رودامین و آنتیبادی هرسپتین (Trastuzumab) به این ساختار را فراهم کرد. همچنین موفقیت اتصال سامانه به سلولهای هدف (SKBR۳) با تصاویر میکرسکوپ فلورسنس مورد تایید قرار گرفت. نتایج این مطالعه بیانگر قابلیت ویژه پوسته سیلیکایی این دیاتوم بهعنوان یک بسته "چندمنظوره" در فعالیتهای تشخیصی و درمانی است.
دوره ۲۰، شماره ۲ - ( ۳-۱۳۹۹ )
چکیده
ماده اصلی که باعث چسبندگی سنگدانه ها به یکدیگر و تشکیل یک جسم سخت به نام بتن می شود خمیر سیمان می باشد . خمیر سیمان تشکیل یافته از پودر سیمان و آب می باشد. بدیهی است هر قدر که مقاومت خمیر سیمان بالاتر باشد ، مقاومت نهایی بتن ساخته شده از آن خمیر نیز بالا خواهد بود. در این پژوهش مادهی افزودنی پودر پوکهی معدن بنهکهل بستان آباد و ماده افزودنی پودر دیاتومیت معدن ممقان به خمیر سیمان افزوده میشود. چون این دو ماده دارای خواص پوزولانی میباشند لذا در مجاورت خمیرسیمان، خواص سیمانی خود را نشان خواهد داد و در نتیجه جزو مواد سیمانی محسوب میشود. علایم مربوط به نام گذاری انواع نسبت های مخلوط از دو جدول ۴ و ۵ کاملا مشخص می گردد به طور خلاصه علایمی که دارای حرف P است، شامل پودر پومیس و علایم دارای PD، شامل پودر پومیس و پودر دیاتومیت می باشد. نسبت آب به مواد سیمانی ۳۵/۰ و ۴/۰ در نظر گرفته شده است. نتایج آزمایش ها نشان دادهاند که از لحاظ جذب آب حین عمل آوری همه نمونهها به تدریج جذب آب دارند و همچنین نشان میدهد که واکنشهای هیدراسیون مواد سیمانی و تشکیل کریستال ها به صورت منظم ادامه دارد. از لحاظ جذب آب نمونههای ۲۸ روزه طبق استاندارد ASTM ، نتایج نشان میدهد که تخلخل خمیرسیمان با نسبتهای مختلف پودر پوکه و پودر دیاتومیت تقریبا به هم نزدیک میباشد و این تخلخل با افزایش نسبت آب به مواد سیمانی از ۳۵/۰ به ۴/۰ افزایش مییابد. جذب آب در حین عمل آوری نشان دهنده پیشرفت واکنشهای هیدراسیون میباشد. در حالی که جذب آب نمونههای بتنی در سن ۲۸ روزه طبق استاندارد ASTM C۶۴۲-۰۶ نشان دهنده تخلخل داخلی بتن اعم از حبابهای اتفاقی و شبکه لولههای موئینه می باشد. لازم به ذکر است که چگالی آب ژل طبق بررسی محققان بیشتر از آب معمولی و در حدود ۱/۱ بوده و چگالی آب مولکولی داخل کریستالهای ناشی از واکنشهای هیدراسیون بیشتر از چگالی آب ژل می باشد. از لحاظ مقاومت فشاری خمیرهایی که فقط ماده افزودنی پودر پوکه را دارند مقاومت فشاری ۲۸ روزه آنها، دارای افت مقاومت میباشند وهمچنین برای این نمونه ها در سن ۹۰ روزه، برای نسبت آب به مواد سیمانی ۳۵/۰ اندکی افت مقاومت مشاهده می شود ولی برای نسبت آب به مواد سیمانی ۴/۰ حدود ۱۰% افزایش مقاومت ملاحظه گردید. در نمونه هایی که هم پودر پوکه و هم پودر دیاتومیت تواما به صورت افزودنی اضافه شدند تغییرات مقاومت فشاری به این ترتیب است که: الف-برای نسبت آب به مواد سیمانی ۳۵/۰ در سنین ۲۸ روزه و ۹۰ روزه به طور متوسط ۶% افزایش مقاومت وجود دارد و برای درصد افزودنی اپتیمم (یعنی ۲۵ درصد) افزایش مقاومت بیشتری دارد. ب- برای نسبت آب به مواد سیمانی ۴/۰ در عمر ۲۸ روزه برای ۲۰ درصد افزودنی پودر ترکیبی ، کاهش مقاومت فشاری ملاحظه می گردد اما در عمر ۹۰ روزه ۵% افزایش مقاومت دارد و برای ۲۵ درصد افزودنی پودر ترکیبی هم در سن ۲۸ روزه و هم ۹۰ روزه افزایش مقاومت فشاری اتفاق افتاده است که به ترتیب برابر ۹% و ۱۶% می باشد. لذا اضافه نمودن ترکیب پودر پوکه بستان آباد و پودر دیاتومیت ممقان توصیه می شود.