جستجو در مقالات منتشر شده
۳ نتیجه برای سوکروز
بهاره وکیلی، فرح کریمی، مظفر شریفی، مهرداد بهمنش،
دوره ۲، شماره ۱ - ( ۶-۱۳۹۰ )
چکیده
تروپان آلکالوئیدهای هیوسیامین و اسکوپولامین به طور وسیع به عنوان داروهای آنتی کولینرژیک مورد استفاده قرار می گیرند. شابیزک نیز نظیر اغلب گیاهان تیره سیب زمینی، حاوی این دو تروپان است. در کشت درون شیشه ای گیاهان تیره سیب زمینی، کربوهیدراتها علاوه بر اینکه به عنوان منابع کربن و برای تامین انرژی قطعات جداکشت بکار می روند، نقش ملکول های سیگنال را نیز در متابولیسم آلکالوئیدها ایفا می نمایند. تاثیرکربوهیدرات های سوربیتول، مانیتول و سوکروز بر رشد گیاهچه ها، محتوای کلروفیل، تولید هیوسیامین و اسکوپولامین و بیان ژن هیوسیامینß-۶ هیدروکسیلاز (h۶h) در گیاهچه های شابیزک Atropa belladonna L.) ( مطالعه شد. تیمار با این کربوهیدرات ها رشد گیاهچه ها را کاهش داد ولی موجب افزایش محتوای کلروفیل a و همچنین نسبت آن به کلروفیل b شد. محتوای هیوسیامین و اسکوپولامین در گیاهچه ها نیز افزایش یافت. این تیمارها سبب افزایش بیان ژن h۶h در اندام های مختلف گیاهچه های شابیزک نیز می گردند. در این مطالعه تغییر محتوای اسکوپولامین با تغییرات الگوی بیان ژن h۶h متناسب بود.
دوره ۶، شماره ۲۰ - ( ۱-۱۳۸۸ )
چکیده
چکیده
هدف از این تحقیق مقایسه پایداری نوشابه های پرتقالی، کولا و لیمویی حاوی شربت ذرت غنی از فروکتوز و سوکروز در طول دوران نگهداری بود.این پژوهش بر روی فرمولاسیون سه نوع نوشابه کولا، لیمویی و پرتقالی انجام گرفت و سوکروز موجود در آن ها با نسبت های ۶۰% و ۸۰% و ۱۰۰% با شربت ذرت غنی از فروکتوز جایگزین شده و خصوصیات فیزیکی و شیمیایی شامل pH, اسیدیته، بریکس، دانسیته و رنگ در زمان های یک, دو و چهار ماه از زمان ساخت در نوشابه های نگهداری شده در دما های ºC۴, ºC۲۵ و ºC۴۰ مورد بررسی قرار گرفت و با نمونه های شاهد حاوی سوکروز که در شرایط مشابه ساخته و نگهداری شدند، مقایسه گردیدند. نمونه ها در دوران نگهداری دچار تغییرات معنی داری در pH, اسیدیته, دانسیته وبریکس شدند (P<۰,۰۵) و از این جهت تفاوت معنی داری بین نمونه های شاهد و نمونه های حاوی شربت ذرت غنی از فروکتوز وجود نداشت .شربت رنگ نمونه های پرتقالی و کولا در طول دوران نگهداری دچار تغییر معنی داری نشدند (P>۰.۰۵) ولی حضور آفتاب باعث ناپایداری رنگ کارمویزین موجود در نوشابه های پرتقالی شد و وجود شربت ذرت غنی از فروکتوز این اثر را تشدید کرد.
دوره ۱۵، شماره ۴ - ( ۱۱-۱۳۹۱ )
چکیده
هدف: هدف از این مطالعه بررسی اثر سوکروز بر میزان زنده ماندن فولیکولها و شیوع مرگ سلولی برنامه ریزی شده در بافت تخمدان موش صحرایی پس از انجماد شیشهای بود.
مواد و روشها: تخمدان موشهای صحرایی ۵ هفتهای پس از خارج شدن از بدن به سه گروه کنترل (غیرانجمادی)، انجمادی VI (اتیلن گلیکول + دی متیل سولفوکساید) و VII (اتیلن گلیکول+ دی متیل سولفوکساید+۲۵/۰ مول در لیتر سوکروز) تقسیم شد. پس از مرحله انجماد و ذوب، تخمدانها حدود نیم ساعت انکوبه و بلافاصله در محلول بوئن تثبیت و سپس به صورت سریالی برش زده شد. به منظور بررسی ریختشناسی بافت و نیز شمارش تعداد فولیکولهای دچار مرگ سلولی برنامه ریزی شده ، قطعات به ترتیب رنگآمیزی هماتوکسیلین- ائوزین و ایمونوهیستوشیمی تیمار شده با آنتیبادی anti-active & pro caspase ۳ انجام شد.
نتایج: مطالعات آماری نشان داد که میزان سالم ماندن فولیکولهای در حال تکوین به استثنای فولیکولهای بدوی بین گروههای انجمادی و کنترل یکسان است. فولیکولهای بدوی سالم در گروههای انجمادی ضمن کاهش معنیدار در مقایسه با کنترل، تفاوت معنیداری را بین خود نشان ندادند. برخلاف فولیکولهای سالم، فولیکولهای مرده در همه مراحل مختلف تکوینی، افزایش معنیداری را در دو گروه انجمادی نسبت به کنترل نشان دادند. هر چند که این اختلاف بین گروههای انجمادی معنیدار نبود. در گروههای انجمادی، فولیکولهای دچار مرگ سلولی برنامه ریزی شده نیز در تمامی مراحل به غیر از آنترال افزایش معنیداری را نسبت به کنترل نشان دادند. بین دو گروه انجمادی نیز به غیر از مرحله فولیکولی پرهآنترال (VI: ۰۰۳/۰ ± ۹۵/۱ درصد و VII: ۰۲/۰ ± ۱۲/۴ درصد، ۰۳۷/۰P<) میزان فولیکولهای دچار مرگ سلولی برنامه ریزی شده یکسان بود.
نتیجهگیری: این نتایج نشان میدهد که حضور سوکروز یا عدم حضور آن در فرآیند انجماد شیشهای تخمدان موش صحرایی، به خصوص برای حفظ فولیکولهای بدوی و اولیه که در فرآیند پیوند از اهمیت خاصی برخوردار است تفاوت چندانی را ایجاد نمیکند.