جستجو در مقالات منتشر شده
۳ نتیجه برای سیستم عصبی
محمد ستاری کیکله، محمد ناصح طالبی، مهدی فخیمی کامران، فرزانه زرین، شادی اکبری،
دوره ۱۴، شماره ۴ - ( ۶-۱۴۰۲ )
چکیده
با گسترش روزافزون امواج الکترومغناطیسی در محیط زندگی، نگرانی در مورد اثرات مضر این امواج بر سلامت انسان افزایش یافته است. هرچند، مطالعات زیادی در مورد اثرات زیستی پرتوهای غیریونیزان انجام شده است، اما هنوز در مورد اثرات این تابشها به طور ویژه بر سیستم عصبی قطعیت وجود ندارد. نتایج بدست امده از مطالعات در مورد اثرات این تابش ها اختلاف زیادی دارند وحتی نتایج متضاد هم گزارش شده است. بر اساس نتایج منتشر شده، هنوز نمیتوان نتیجه گرفت که آیا پرتوهای الکترومغناطیسی غیریونیزان به سیستم عصبی آسیب میرساند یا خیر. هدف از این مطالعه بررسی و تحلیل مقالات منتشر شده درباره اثرات تابش الکترومغناطیسی غیریونیزان بر سیستم عصبی جهت استخراج دادههای کمی از اثرگذاری این امواج میباشد. در ابتدا مقالات منتشر شده در پایگاه داده ORSAA بررسی شده و به دو دسته پارامترهای سلولی و مولکولی و پارامتر های عصبی و شناختی تقسیم شدند. نتایج به دست امده از بررسیهای و آنالیزهای کمی مقالات موجود در پایگاه دادهORSAA نشان داد، در دسته پارامترهای سلولی و مولکولی امواج الکترومغناطیس غیر یونیزان بیشترین اثر گذاری را بر تغییر فعالیت آنزیمها و آسیب به پروتئین ها با ۴۱۸ مورد دارند. همچنین در دسته پارامتر های عصبی و شناختی امواج بیشترین اثر گذاری را بر رفتار و اثرات شناختی با ۱۷۱ مورد گزارش شده، دارند.
دوره ۱۵، شماره ۱۱ - ( ۱۱-۱۳۹۴ )
چکیده
امروزه، تشخیص دقیق و سریع عیب، یکی از مسائل اساسی در صنعت میباشد. بههمین دلیل، تاکنون، الگوریتمهای پیشرفتهی بسیاری بدین منظور بهکار گرفته شدهاند که اکثرا دارای پیچیدگی بسیاری بوده و یا نتایج مطلوبی را درپی نداشتند. پژوهش حاضر، روشی نوین جهت تشخیص عیب یاتاقانهای موتورهای الکتریکی صنعتی و دستهبندی آنها براساس قطر عیب و محل آن ارائه مینماید. در بخش ابتدایی، سیگنال ارتعاشی مرتبط با عیوب مختلف بهصورت آزمایشگاهی برای دو یاتاقان ساچمهای شیار عمیق استاندارد متصل به سمت شفت گردنده و سمت محرک در حالتهای معیوب و سالم استفاده شده و سپس، در بخش دوم، بهدلیل وجود نویز بالا در سیستم، از تبدیل موجک سادهی تکبعدی میر جهت تحلیل سیگنال در حوزهی فرکانس و زمان استفاده شده و در نتیجه ضرایب حاصل از تبدیل موجک منحصر به هر سیگنال استخراج گردیده است. در قدم بعدی، این ضرایب به بخش سوم، که یک سیستم عصبی-فازی تطبیقی است، جهت دستهبندی نوع عیب، داده شده و تفکیکپذیری بر اساس میزان عیب موجود در شیار و یا ساچمه انجام گرفته است. در این بخش، قابلیتهای اصلی سیستم فازی و شبکهی عصبی، یعنی مقابله با عدم قطعیت و انعطافپذیری، بهمنظور افزایش میزان دقت و مقابله با نویز در امر عیبیابی ترکیب شده است. بخش چهارم این پژوهش نیز به بررسی عملکرد سیستم با تحلیل سیگنالهای جدید آزمایشگاهی و درنهایت مقایسهی این نتایج با کارهای پیشین اختصاص یافته است. نتایج حاصل، حاکی از دقت بالا و قابلیت تفکیک و دستهبندی بهتر روش ارائه شده میباشد.
دوره ۱۸، شماره ۴ - ( ۸-۱۳۹۷ )
چکیده
در این مطالعه، مدل جدیدی با استفاده از تلفیق روش سیستم عصبی فازی تطبیقی به عنوان یک روش جعبه سیاه برای پیش بینی زمانی و روش عددی بدون شبکه به عنوان یک مدل پایه فیزیکی برای پیشبینی مکانی غلظت آلاینده در محیطهای متخلخل توسعه داده شد. برای این منظور یک مدل آزمایشگاهی دو بعدی ساخته شد و اسید نارنجی ۷ (AO۷) به عنوان آلاینده انتخاب گردید. آلاینده به مخزن بصورت غیریکنواخت وارد و در ۱۰ نقطه مقدار آلاینده در زمانهای مختلف و با فواصل ۳ دقیقه اندازهگیری شد. به منظور کاهش نویز در دادههای اندازهگیری از روش آستانه موجک برای رفع نویز داده های مشاهداتی استفاده گردید. نتایج نشان داد که روش آستانه موجک توانایی مدل عصبی فازی تطبیقی را میتواند تا ۵ درصد افزایش دهد. همپنین نتایج نشان داد که مدل ترکیبی سیستم عصبی فازی تطبیقی و روش بدون شبکه از توانایی مناسبی برای شبیهسازی انتقال آلودگی برخوردار است..