جستجو در مقالات منتشر شده
۳ نتیجه برای شوینده
ندا سرای گرد افشاری، حسین نادری منش، مصطفی نادری،
دوره ۳، شماره ۲ - ( ۹-۱۳۹۱ )
چکیده
باتوجه به تفاوت فاحش، در تعداد پروتیینهای گزارش شده در نمایۀ دوبعدی پروتئوم اشک (۹۷ تا ۲۵۰ پروتیین)، و همچنین با درنظرگرفتن ناهمگون بودن محتوای پروتیینی این نمونه، تصور برآن است که عدم انحلال صحیح، عاملی مهم در ناکارآمدی بررسیهای الکتروفورتیک اشک باشد. بدیهیاست که دستیابی به الگوی جداسازی مطلوب تنها در سایۀ حفظ حالت محلول پروتیینها و جلوگیری از رسوب آنها در مراحل مختلف، حاصلمیگردد. متاسفانه علیرغم اینکه با افزایش برهمکنشهای آبگریز، بین پروتیینهای آلیفاتیک در نقطۀ ایزوالکتریک، احتمال رسوب پروتیینها در ماتریکس ژل افزایشمییابد، بهدلیل لزوم حفظ بار طبیعی پروتیین در بعد اول جداسازی، استفاده از شویندههای قوی یونی در این مرحله مجاز نمیباشد. در اینجا با هدف افزایش تعداد پروتیینها در نمایۀ دوبعدی، تأثیر کائوتروپها، شویندههای دویونی خنثی، خنثی و بدونبار و باردار در انحلالپذیری پروتئوم اشک، در فرآیند متمرکزنمودن ایزوالکتریکی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشاندهندۀ ازدست رفتن پروتیینها در مراحل مختلف بهواسطۀ رسوب در ماتریکس ژل و یا عدم بازگشت به فاز محلول در زمان آمادهسازی و انحلال رسوب است. این بررسی همچنین نشان میدهد که شویندههای بدون بار همچون Triton¬X-۱۰۰ و Tween¬۸۰ در رفع این مشکل کاملا ناموفق هستند. شویندههای دویونی خنثی همچون CHAPS و SB¬۳-۱۰ توانایی بیشتری برای حل محتوای هیدروفوب پروتیینهای اشک داشته و الگوی مناسبتری را ارائه میدهند. درنهایت بیشترین میزان انحلالپذیری و بهترین الگوی جداسازی میتواند با استفاده از مخلوط اوره و تیوره در بافر بارگزاری و اعمال شویندۀ آنیونی SDS در مرحلۀ آمادهسازی (با پروتکل ویژهای که حذف کامل SDS و جایگزینی آن با CHAPS را تضمین کند) حاصلشود.
ارسطو بدویی دلفارد، زهرا کرمی، باقر سیدعلیپور،
دوره ۶، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۴ )
چکیده
در این پژوهش از فلور میکروبی چشمه آب معدنی دوساری واقع در شهرستان جیرفت، یک سویه باسیلوس شناسایی شد که در محیط اختصاصی کازئین آگار واجد فعالیت پروتئازی بود. این باکتری بر اساس تستهای میکروبی- بیوشیمیایی و توالییابی ژن ۱۶S rRNA به عنوان B. Pumilus (KHB۳) شناخته شد. به منظور تولید آنزیم، سویه موردنظر به مدت ۴۸ ساعت در محیط مایع اختصاصی رشد داده شد. محیط کشت پس از رسوب دهی با سولفات آمونیوم (۸۵ درصد) و دیالیز با ستون کروماتوگرافی تبادل یونیQ -سفاروز به طور نسبی خالص-سازی شد. ویژگیهای بیوشیمیایی پروتئاز KHB۳ در دماهای مختلف، pHهای مختلف، یونها و شویندهها مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان دادند که آنزیم حداکثر فعالیت و پایداری را در ۰/۸ pH نشان میدهد. این پروتئاز در حضور غلظت های ۰/۱ و ۵/۱ مولار NaCl حدود ۱۰۰ درصد فعالیت خود را حفظ کرده است. در حضور یونهای MnSO۴ و FeSO۴ به ترتیب ۳۳ و ۱۰ درصد افزایش فعالیت نسبت به عدم حضور یون را نشان میدهد. این پروتئاز حداقل ۴۵ درصد فعالیت و پایداری خود را در حضور شویندههای تجاری حفظ کرده است. علاوه بر این، در حضور شوینده بانو حدود ۱۲ درصد افزایش در فعالیت پروتئازی نشان میدهد. فعالیت و پایداری در pHهای قلیایی، حلالهای آلی و شویندهها پتانسیل قابل توجه این آنزیم را برای استفاده در صنایع مختلف از جمله صنعت شوینده نشان میدهد.
دوره ۶، شماره ۲ - ( ۶-۱۴۰۱ )
چکیده
چکیده
موضوع تحقیق: احتراق سوختهای فسیلی جهت تامین انرژی، مقدار زیادی دی اکسید کربن تولید می نماید. انتشار گاز دی اکسید کربن منجر به افزایش دمای زمین و بروز بلایای طبیعی زیادی از جمله سیل، طوفان، افزایش سطح آب دریاها و خشکسالی گسترده شده که سیستم های اکولوژیکی و حیات انسان را تهدید می کند. بنابراین جذب و حذف دی اکسید کربن از منابع یا محیط، نقش کلیدی در مقابله با تهدید گرمایش جهانی دارد.
روش تحقیق: در این مطالعه جهت حذف گاز کربن دی اکسید از جریان هوا از یک دستگاه شوینده ونتوری در مقیاس نیمه صنعتی استفاده شده است. نتایج حاصل از تاثیر پارامتر های متفاوت از جمله دبی هوای ورودی بر شوینده ونتوری، دبی حلال، میزان هدر رفت حلال در فرآیند شستشو، جذب کربن دی اکسید به کمک حلال نانوسیال آب/ اکسید آهن- نانو ورقههای گرافن در حضور ماده فعال سطحی تترا متیل آمونیوم هیدروکسید( TMAH) مورد بررسی قرار گرفته است.
نتایج اصلی: ماده فعال سطحی TMAH مانع از بهم چسبیدن نانو ذرات در سیال پایه و موجب پایداری آنها میگردد. مقدار بیشینه بازده جذب و شار مولی انتقال جرم گاز دی اکسید کربن توسط نانو ذرات اکسید آهن و نیز نانو ورقه های گرافن برای مخلوط نانو ذرات اکسید آهن (۲۵%) و نانوگرافن (۷۵%) در حضور ماده فعال سطحی TMAH نسبت به حالت های دیگر به دلیل ماهیت آنها بیشتر است زیرا نانو ذرات اکسید آهن سبب همزدگی بهتر و در نتیجه افزایش جابه جایی نانو ورقه های گرافن می شوند. حرکت های کاتوره ای براونی نانو ذرات موجب گردابه های میکرونی شده که باعث افزایش انتقال جرم در سطح گاز - مایع میشود. همچنین مقدار شار مولی و بازده جذب گاز دی اکسید کربن با افزایش غلظت نانوذرات به دلیل به افزایش قابل توجه ویسکوزیته نانوسیال کاهش می یابد.
کلمات کلیدی: نانوسیال هیبریدی؛ شوینده ونتوری؛ جذب گاز؛ نانوذرات اکسید آهن؛ نانو ورقه های گرافن