جستجو در مقالات منتشر شده
۳ نتیجه برای عفونت ادراری
دوره ۹، شماره ۰ - ( ۱-۱۳۸۵ )
چکیده
مقدمه: تشخیص و درمان عفونتهای ادراری در کودکان قبل از ایجاد آسیب کلیوی باید انجام شود. با توجه به این امر در بسیاری از کشورهای دنیا طرحهای غربالگری عفونت ادراری در مدارس انجام میشود. با توجه به گزارشهای بسیار کم راجع به شیوع این عفونت در کودکان مناطق مختلف ایران، به منظور بررسی شیوع این عفونت در کودکان ۷ ساله شهر بیرجند و نیز بررسی ارزش پیشنهاد طرح غربالگری عفونت ادراری در بررسیهای قبل از ورود به مدرسه، این طرح تحقیقاتی انجام شد .
روش کار: ۲۷۸ دانشآموز کلاس اول ابتدایی (۱۴۸ پسر و ۱۳۰ دختر) از طریق نمونهگیری خوشهای چند مرحلهای انتخاب و پس از تکمیل پرسشنامه، روی نمونه ادرار صبحگاهی آنها، آزمایش کشت ادرار انجام شد. تعداد کلنی مساوی یا بالای ده هزار و کمتر از صد هزار از یک نوع میکروارگانیسم در هر میلیلیتر ادرار به عنوان کشت مشکوک تلقی و کشت مجدد ادرار گرفته میشد. تعداد کلنی مساوی یا بالای صد هزار به عنوان عفونت قطعی ادرار در نظر گرفته شد.
نتایج: میزان شیوع کلی عفونت ادراری ۱/۱ درصد بود. شیوع عفونت ادراری در پسران ۴/۱ درصد و در دختران ۸/۰ درصد بود که تفاوت معنیداری بین دو جنس در شیوع عفونت ادراری دیده نشد (۱= P.Value). ۹/۶۸ درصد پسران (۱۰۲ نفر) ختنه شده بودند. شیوع عفونت ادراری در پسران ختنه شده ۱ درصد و در پسران ختنه نشده ۲/۲ درصد بود که تفاوت چشمگیری بین این دو گروه در شیوع عفونت ادراری دیده نشد (۰,۵۳(P.Value = . شایعترین سن انجام ختنه در ۶ سالگی بود. در تمام موارد عفونت قطعی ادرار فقط ارگانیسم اشرشیاکلی۱ به دست آمد.
نتیجهگیری: با توجه به اطلاعات بسیار کم راجع به شیوع عفونت ادراری در کودکان مناطق مختلف ایران، انجام مطالعات وسیعتری در این مورد بهتر است تا بتوان راجع به مطرح کردن پیشنهاد طرح غربالگری آن در مدارس تصمیمگیری کرد. همچنین راجع به سن صحیح انجام ختنه، بهتر است اقدامات آموزشی و اطلاع رسانی بیشتری انجام شود.
حمیدرضا فرزین، محدثه امیری، سمیرا کدوغنی ثانی، مجید جمشیدیان مجاور،
دوره ۱۲، شماره ۱ - ( ۱۰-۱۳۹۹ )
چکیده
مقدمه
عفونت مجاری ادراری یکی از معمول ترین و رایج ترین عفونت های باکتریایی می باشد به طوری که نسبت قابل توجهی از مراجعه کنندگان به بیمارستان ها (حدود ۳۰-۴۰ درصد) را به خود اختصاص می دهد. نانوذرات نقره با آزاد سازی یون های نقره علیه باکتری های گوناگون اثر دارند . این مسئله که باکتری ها نسبت به نانوذرات مقاومت پیدا نمی کنند بسیار مهم و ضروری می باشد و به همین علت بر طیف وسیعی از باکتری ها اثرگذار خواهند بود.
مواد و روش کار:
در این مطالعه ۵۰ نمونه از کشت های مثبت دارای عفونت ادراری ارجاع شده به آزمایشگاه بیمارستان امام رضا شهرستان بجنورد، مورد بررسی قرار گرفت. بررسی مقاومت و حساسیت جدایه ها با روش دیسک دیفیوژن انجام گردید. در این مطالعه اثرات ضد باکتریایی نانوذرات نقره با استفاده از عصاره ی آبی قارچ گانودرما لوسیدوم به روش میکرودایلوشن انجام گردید. جهت اندازه گیری ابعاد و شکل نانو ذرات نقره از میکروسکوپ الکترونی رویشی استفاده گردید. همچنین جهت بررسی ترکیبات آلی احتمالی که در سنتز نانو ذرات امکان دخالت را داشتند آنالیز طیف سنجی مادون قرمز انجام شد.
یافته ها: بیشترین مقاومت آنتی بیوتیکی مربوط به آنتی بیوتیک آمپی سیلین (۸۴ درصد) بود. نانو ذرات حاصله دارای ابعاد ۲۰ تا ۴۵ نانومتر بود.
نتیجه گیری:
نانو ذرات تولید شده دارای خاصیت ضد میکروبی بوده و می توانند در مقادیر معین جایگزین خوبی در درمان بیماری های عفونی مقاوم به آنتی بیوتیک ها باشند
دوره ۱۳، شماره ۳ - ( ۱۱-۱۳۸۹ )
چکیده
هدف: اشریشیا کلی شایعترین عامل اتیولوژیک عفونت مجاری ادراری بوده که ۸۰ درصد از این موارد را به خود اختصاص داده است. غیرفعالسازی آنزیماتیک آنتیبیوتیکهای خانواده آمینوگلیکوزید توسط آنزیمهای تغییردهنده آمینوگلیکوزیدها اصلیترین مکانیسم مقاومت به این داروها در اشرشیاکلی است. هدف از مطالعه حاضر، بررسی شیوع ژن مقاومت aac(۳)- IIa در میان جدایههای بالینی اشریشیا کلی جدا شده از ادرار با استفاده از روش PCR است.
مواد و روشها: پس از جمعآوری ۲۵۰ جدایه اشریشیا کلی جدا شده از ادرار، الگوی حساسیت آنتیبیوتیکی آنها در مقابل آنتیبیوتیکهای جنتامیسین، توبرامایسین، کانامایسین، آمیکاسین و نتیلمیسین (MAST Co, UK) به روش انتشار از دیسک با رعایت اصول CLSI تعیین شد. سپس DNA پلاسمیدی جدایهها توسط کیت، استخراج و برای تشخیص ژن مقاومتی aac(۳)- IIa روی پلاسمید از روش PCR استفاده شد.
نتایج: نتایج نشان داد که ۹۶ درصد از جدایههای اشریشیا کلی به توبرامایسین، ۹۰ درصد به کانامایسین،
۸۲ درصد به جنتامیسین، ۳۰ درصد به نتیلمیسین و ۸ درصد به آمیکاسین مقاوم بودند. ژن aac(۳)- IIa در ۸۳/۵۴ درصد از جدایههای اشریشیا کلی شناسایی شد.
نتیجهگیری: از آنجایی که شیوع مقاومت نسبت به آنتیبیوتیکهای آمینوگلیکوزیدی به دلیل انتقال مقاومت در میان باکتریها توسط عناصر قابل انتقال نظیر ترانسپوزونها و پلاسمیدها بالاست، بنابراین ردیابی مسیرهای انتقال در بین باکتریهای مختلف بسیار مهم است.