جستجو در مقالات منتشر شده


۱۱ نتیجه برای فیوژن

مینا بحری، صادق حسن‌نیا، بهاره دبیرمنش، همایون حسین‌زاده،
دوره ۱۰، شماره ۴ - ( ۹-۱۳۹۸ )
چکیده

مقدمه: امروزه ترمیم بافت استخوانی با افزایش اختلالات و آسیب‌های استخوانی از اهمیت خاصی برخوردار است. مهندسی بافت استخوان، راهکارهای ویژه‌ای را برای رفع این مشکلات فراهم کرده است. مطالعه حاضر با هدف تخلیص فیوژن پپتید نوترکیب حاوی تگ تمایلی به هیدروکسی‌آپاتیت با کمک ستون کروماتوگرافی سرامیکی انجام شد.
مواد و روش‌ها: در مطالعه حاضر، نوعی پپتید فیوژن طراحی شد که از یک‌سو حاوی توالی دمین اتصالی به هپارین بود که می‌تواند به انواع مختلفی از فاکتورهای رشد دخیل در ترمیم بافت متصل و باعث به‌دام‌انداختن این فاکتورها در محل ضایعه شود و از سوی دیگر حاوی یک تگ بود که شامل توالی به‌دست‌آمده از یک مطالعه آزمایشگاهی مبتنی بر بیان فاژی است. علت قراردادن این تگ، اتصال پپتید به داربست حاوی هیدروکسی‌آپاتیت و تخلیص پپتید نوترکیب توسط ستون هیدروکسی‌آپاتیت بود. بنابراین توالی ژن برای بیان در میزبان پروکاریوتی E. coli ﺳﻮﻳﻪ BL۲۱ بهینه‌سازی و سنتز شد. سپس توسط هضم دوگانه با آنزیم‌های SacI و BamHI در وکتور بیانی pET-۲۱a(+) ساب‌کلون شد. بیان پپتید نوترکیب از طریق روش‌های SDS-PAGE و وسترن‌بلات بررسی شد. برای بهینه‌کردن شرایط تخلیص، با اعمال تغییرات اساسی در روش کار اصلی شرکت سازنده، تخلیص دو مرحله‌ای انجام شد. این پپتید با تمایل بالایی به ستون متصل و با خلوص قابل قبولی تخلیص شد. در نهایت وجود تجمعات پپتیدی از طریق روش DLS بررسی شد.
یافته‌ها: نتایج کلونی PCR، هضم آنزیمی با استفاده از آنزیم‌های SacI و BamHI و تعیین توالی حاکی از صحت فرآیند کلونینگ بود. از طرفی بیان پپتید فیوژن توسط روش‌های SDS-PAGE و وسترن‌بلات تایید و مهاجرت آن روی ژل باعث ظاهرشدن باندی در حدود ۱۲کیلودالتون شد. تغییرات ایجادشده در روش کار شرکت سازنده باعث شد فرآیند تخلیص به‌صورت مطلوبی انجام شود و در نهایت نتایج روش DLS هم خلوص پپتید تخلیص شده را نشان داد.
نتیجه‌گیری: نتایج نشان‌دهنده بیان مطلوب و خلوص قابل توجه پپتید فیوژن طراحی‌شده در این مطالعه است.


دوره ۱۴، شماره ۵ - ( ۵-۱۳۹۳ )
چکیده

تعیین مقدار دقیق ضریب دیفیوژن یک ماده که میزان پخش آن ماده را در بستر ماده¬ای دیگر بیان می¬کند، برای مدلسازی دقیق فیزیکی، شرط ضروری است. دقیق¬ترین روش برای محاسبه این گونه خواص، روش¬های دینامیک مولکولی است. متأسفانه این گونه روش¬ها هزینه محاسباتی بسیار بالایی دارند. هدف از این مقاله، معرفی روشی مناسب در مقیاس مزو و ارائه الگوریتمی بهینه برای محاسبه ضریب دیفیوژن با استفاده از این روش است. در مطالعه حاضر، از روشدینامیک ذره استهلاکی(DPD)، برای محاسبه ضریب دیفیوژن آب و لیپید از غشاء دولایه‌ای بیولوژیکی استفاده شده‌است.در نهایت نتایج کار با نتایج شبیه¬سازی¬های دینامیک مولکولی و آزمایشات مورد ارزیابی و اعتبارسنجی قرار می‌گیرند. با این قیاس خواهیم دانست روش مذکور علاوه بر بهینه بودن از نظر هزینه محاسباتی، از دقت مطلوبی نیز برای محاسبه ضریب دیفیوژن برخوردار است. لذا با این روش، قادر خواهیم بود به مطالعه رفتار تعادلی غشاءهای دولایه‌ای نظیر محاسبه ضریب دیفیوژن بپردازیم که انجام آن با استفاده از روش‌هایی مثل دینامیک مولکولی ممکن است تا بیش از صدها برابر زمان‌بر باشد.

دوره ۱۵، شماره ۱ - ( ۱-۱۴۰۴ )
چکیده

اهداف: شکل‌ زایی چیدمان فضای معماری، یکی از اولین و طولانی ترین مراحل در فرآیند طراحی معماری است، هدف از این پژوهش، ارائه الگوی نوین شکل‌زایی مدارک معماری و به طور خاص تولید پلان‌ مسکونی، با استفاده از مدل دیفیوژن پنهان است که برخلاف نمونه های موجود قابلیت اعمال محدودیت های ورودی متنوع را فراهم می کند.

روش ها: رویکرد محاسباتی این الگو یک شبکه دیفیوژن پنهان شامل سه شبکه عصبی شبکه پیچشی، کاهش‌دهنده نویز(UNET) ، شبکه رمزگذار خارجی(VAE) ، شبکه رمزگذار محدودیت‌ها(Clip) است. برای آموزش این مدل، از یک مکانیزم تنظیم دقیق استفاده شده است. روش انجام این پژوهش از منظر اجرا  مبتنی الگوریتم نویسی، با استفاده از زبان برنامه نویسی پایتون است.

یافته ها: ارزیابی‌های پژوهشگران، براساس معیارهای پی.سی.ای، اس.وی.ام، خوانش نمونه­ های تولید شده و مقایسه عملکرد مدل با مدل های مبتنی برداده موجود نشان می‌دهد که گردش کار و الگوی پیشنهادی این پژوهش پیشرفت‌ قابل‌توجهی در زمینه تولید پلان‌های طبقه نسبت به روش‌های مبتنی برداده فعلی نمایان کرده است. رویکردی که در آن معمار می تواند نقش فعالی در روند تولید ایفا کند.

نتیجه گیری: الگوی ارائه شده در این پژوهش می تواند، فرآیند کاری معماران را تسهیل ‌کند و موجب آزادی عمل معماران و بروز خلاقیت بیشتر در طراحی پلان‌های طبقه شود. مسأله مهم، توجه به نقش مهمی است که معمار می‌تواند برای ارائه فضاهای اجتماعی، منصفانه و محیطی مسئولیت‌پذیرتر ایفا کند. چنین رویکردهایی می‌تواند منجر به ایجاد نقش‌های جدید و معاصر برای معماران در فرآیند شکل زایی پروژه‌های معماری شود.

دوره ۱۵، شماره ۲ - ( ۲-۱۳۹۴ )
چکیده

سرطان بیماری است که از تکثیر غیرطبیعی سلول‌های بدن شروع می‌شود. ژن‌های داخل هر سلول، به آن سلول، دستورهای لازم را صادر می‌کنند. گاهی اوقات این دستورات در یک سلول، مبهم و مغشوش بوده و سلول رفتار غیرطبیعی دارد و پس از مدتی گروهی از سلول‌های غیرطبیعی می‌توانند در خون یا سیستم ایمنی گردش کرده، یا تبدیل به توده یا تومور بدخیم یا سرطان شوند. به همین منظور جهت توقف تولید سلول‌های سرطانی نیاز به روش‌های درمانی می‌باشد. در این تحقیق، بررسی عددی در خصوص اثر گرمادرمانی (افزایش دمای بدن) با استفاده از نانوذرات مغناطیسی، جهت به دست آوردن دمای مطلوب در نقطه خاصی از تومور مدنظر قرار گرفته است. حل عددی برای حل مسئله انتقال گرمای زیستی در دو ناحیه بافت با هندسه کروی و نرخ پرفیوژن خون و متابولیسم بافت ارائه گردیده است. حل تحلیلی، صحت حل عددی را نشان می‌دهد و نتایج پژوهش را مورد تأیید قرار می‌دهد. معادله انتقال حرارت زیستی برای پیش‌بینی افزایش دما با توجه به مشخصه‌های نانوذرات مغناطیسی، میدان مغناطیسی و خصوصیات بافت به کار می‌رود. نتایج نشان می‌دهد که قدرت میدان مغناطیسی AC فراهم آمده دارای کمترین اثر، کسر حجمی نانوذرات و فرکانس میدان مغناطیسی AC دارای اثر متوسط و قطر نانوذرات دارای اثر حداکثری بر افزایش دما می‌باشد. بین موادی که در این پژوهش بررسی شده‌اند، فریت پلاتینیوم دارای بیش‌ترین تأثیر جهت گرمادرمانی می‌باشد. همچنین افزایش دما برای نرخ پرفیوژن مستقل از مکان و افزایش دما برای نرخ متابولیسم وابسته به دما، بیشتر از نرخ متابولیسم مستقل از دما می‌باشد.

دوره ۱۵، شماره ۳ - ( ۳-۱۳۹۴ )
چکیده

با توجه به رشد فزاینده تقاضا برای لوله های پلی اتیلن در شبکه های توزیع گاز به لحاظ ویژگی ها و کاهش هزینه ها در انتقال و شرایط مناسب بهره برداری و سهولت اجرا و نصب، این لوله ها جایگزین مناسبی برای لوله های فلزی به شمار می روند. باتوجه به اینکه شبکه های لوله های پلی اتیلن به لحاظ اهمیت ایمنی و اقتصادی، قبل و حین بهره برداری نیاز به بازرسی فنی دارند، لذا آزمون ها نقش بسزایی در ایمنی و عملکرد صحیح پروژه های گازرسانی دارند. آزمونهای مخرب به علت داشتن مشکلاتی نظیر صدمه زدن به محصول و سیستم، پرهزینه بودن و نیز توقف خط تولید، مقرون به صرفه نمی باشد، لذا در پروژه ها جای خود را به روش های غیر مخرب داده اند و استقبال صنایع مختلف گازرسانی از این روش رو به افزایش است. اتصال از طریق الکتروفیوژن، روشی مناسب و اساسی برای اتصال لوله و اتصالات پلی اتیلن می باشد. در این پژوهش ضمن مطالعه مکانیزم اتصال جوش الکتروفیوژن و شبیه سازی اتصال الکتروفیوژن با استفاده از نرم افزار ABAQUS به مقایسه نتایج نرم افزار با نتایج درعمل، تحلیل معادلات دمایی حاصل از اتصال الکتروفیوژن و بررسی آزمایش عملی اتصال زین الکتروفیوژن، پرداخته می شود.

دوره ۱۶، شماره ۹۷ - ( ۱۲-۱۳۹۸ )
چکیده

در سال­ های اخیر، مقاومت برخی از میکروارگانیسم­ های بیماری­زا به علت بی ­توجهی و استفاده نامناسب از داروهای تجاری ضدمیکروبی افزایش یافته است. این موضوع دانشمندان را مجبور ساخته تا به جستجوی مواد جدید از منابع مختلف مانند گیاهان دارویی به عنوان منابع مناسب از مواد شیمیایی ضدمیکروبی بپردازند. در این تحقیق، اثر ضدباکتریایی عصاره کاردین بررسی گردید. عصاره هیدروالکلی برگ­ های این گیاه با غلظت­ های ۰,۳۹۰ تا ۱۰۰ میلی­گرم بر میلی­ لیتر تهیه و اثر ضدمیکروبی به روش دیسک دیفیوژن و انتشار چاهک روی سویه ­های لیستریا مونوسیتوژنز، سالمونلا اینترتیدیس و سودوموناس آئروژینوزا مورد آزمون قرار گرفت. حداقل غلظت مهار کنندگی (MIC) و حداقل غلظت باکتری کشی (MBC) عصاره کاردین با روش رقت­ سازی بررسی شد. در روش­ های دیسک و چاهک، بیشترین میزان تأثیر عصاره بر باکتری­ های مورد آزمون در غلظت ۱۰۰ میلی­گرم بر میلی­ لیتر و با تشکیل بیشترین قطر هاله بازدارندگی مشاهده شد. البته این اثر بر باکتری­ های گرم مثبت بیشتر از گرم منفی مشهود بود. میزان MIC عصاره روی لیستریا مونوسیتوژنز، سالمونلا اینترتیدیس و سودوموناس آئروژینوزا به ترتیب معادل ۱۲,۵، ۲۵ و ۵۰ میلی ­گرم بر میلی­ لیتر و میزان MBC به ترتیب معادل ۵۰، ۱۰۰ و ۱۰۰ میلی­ گرم بر میلی­ لیتر بود. نتایج نشان داد که تأثیر عصاره کاردین روی باکتری­ های گرم مثبت بیش از گرم منفی بود و قطر هاله­ های عدم رشد با افزایش غلظت عصاره افزایش یافت.

 

دوره ۱۷، شماره ۹ - ( ۹-۱۳۹۶ )
چکیده

حضور ذرات و اتم‌های کربن در احتراق سوخت‌های فسیلی، نقش مهمی در انتقال حرارت تابشی و رفتار احتراقی شعله‌ها دارد. افزایش کربن در شعله می‌تواند به‌وسیله استفاده از سوخت‌های سنگین‌تر (با نسبت جرمی C/H بزرگتر) یا به‌وسیله تزریق ذرات کربن به سوخت‌های سبکتر انجام شود. در این پژوهش اثر افزودن غلظت‌های مختلف نانو لوله کربنی چند دیواره با گروه عاملی هیدروکسیل (OH) در سوخت هیدرو کربنی مایع بر توزیع دما و تابش حرارتی شعله اندازه‌گیری شده است و نتایج با رفتار احتراقی سوخت‌های مایع با C/H مختلف مقایسه شده است. برای اندازه‌گیری تابش درخشانی (طیف مرئی) و تابش حرارتی (طول موج‌های تابشی مرئی و مادون قرمز) به ترتیب از یک لوکس‌متر و ترموپیل استفاده شده است. توزیع دما با استفاده از تصویر برداری حرارتی و غلظت ذرات دوده با توجه به طول موج تابش حاصل از احتراق آنها اندازه‌گیری شده است. نتایج نشان می‌دهد، افزایش کربن به صورت نانوذرات، موجب افزایش سرعت واکنش‌ها، کاهش طول شعله، افزایش دما و افزایش تابش حرارتی و افزایش کربن به صورت سوخت سنگین‌تر (C/H بیشتر) موجب کندی احتراق، افزایش طول شعله، افزایش دما و افزایش تابش حرارتی می‌گردد. استفاده از سوخت نانوسیال با کسر جرمی ۰,۰۱ درصد نانوذرات در سوخت پایه با C/H=۵.۴۶، موجب افزایش تابش حرارتی به میزان ۳.۴ درصد می‌شود. این میزان افزایش با افزایش تابش حرارتی در سوخت هیدروکربنی با C/H=۵.۵۲ برابری می‌کند. افزایش غلظت نانوذرات موجب افزایش سینتیک شیمیایی، افزایش دما و تابش‌های حرارتی و درخشانی می‌شود و نقطه بیشنه دما در شعله به ابتدای شعله نزدیکتر می‌گردد.

دوره ۱۸، شماره ۱۱۲ - ( ۳-۱۴۰۰ )
چکیده

مقاومت سویه­های میکروبی نسبت به آنتی­بیوتیک­ها و حفظ ایمنی مواد غذایی از مهم­ترین مشکلات جهانی است. لذا هدف از این پژوهش بررسی محتوی فنلی، فلاونوئیدی، آنتی­اکسیدانی و قدرت ضدباکتریایی اسانس مینای نیشابوری بود. در این پژوهش میزان ترکیبات فنلی و فلاونئیدی اسانس مینای نیشابوری به ترتیب با استفاده از معرف فولین-سیوکالتو و روش رنگ­سنجی آلومینیوم تری کلراید اندازه­گیری شد. پتانسیل آنتی­اکسیدانی این اسانس گیاهی با روش­های DPPH، ABTS و بتاکاروتن- لینولئیک اسید بررسی گردید. از روش­های چاهک آگار، دیسک دیفیوژن، حداقل غلظت مهارکنندگی، حداقل غلظت کشندگی جهت بررسی فعالیت ضدباکتریایی اسانس علیه تعدادی از باکتری­های پاتوژن استفاده شد. بر اساس نتایج میزان فنل تام و فلاونوئید اسانس مینای نیشابوری به ترتیب mg GAE/g ۶۳/۵۵ و mg QE/g ۲۸/۶۲ بود. قدرت آنتی­اکسیدانی اسانس با استفاده از روش­های DPPH، ABTS و بتاکاروتن- لینولئیک اسید به ترتیب ۳۹/۵۲، ۳/۶۸ و ۹۵/۴۹ بر حسب درصد اندازه­گیری شد. بیش­ترین و کم­ترین هاله اندازه­گیری طی روش دیسک دیفیوژن با قطر ۲/۱۶ و ۷/۹ سانتی­متر به باکتری­های استافیلوکوکوس اورئوس و انتروباکتر ائروژنز تعلق داشت. حداقل غلظت کشندگی اسانس مینای نیشابوری در تمامی سویه­ها بیش­تر از حداقل غلظت مهارکنندگی بود. باکتری­های گرم منفی مقاومت بیش­تری از خود در برابر اسانس نشان دادند. اسانس مینای نیشابوری قدرت ضدباکتریایی و پتانسیل آنتی­اکسیدانی مطلوبی داشت. استفاده از این ترکیب گیاهی می­تواند موجب مهار و توقف رشد باکتری­های بیماری­زا شود.

دوره ۱۸، شماره ۱۱۹ - ( ۱۰-۱۴۰۰ )
چکیده

نوربیکسین بخش محلول در آب رنگدانه طبیعی آناتو است که دارای خواص درمانی، ضدسرطانی و آنتی­اکسیدانی می­باشد. این مطالعه با هدف بررسی اثر ضد میکروبی نوربیکسین تجاری ۱ درصد (که در به طور گسترده در صنعت غذا مورد استفاده قرار می­گیرد) بر باکتری­­های کلستریدیوم اسپورژنز، استافیلوکوکوس اورئوس، لیستریا مونوسایتوژنز، اشریشیا کلی، سالمونلا تیفی موریوم و باسیلوس لیشنی فرمیس انجام شد. در این پژوهش برای ارزیابی اثر ضدمیکروبی و اثر بازدارندگی عصاره نوربیکسین از دو روش چاهک دیفیوژن (Well diffusion) و دیسک دیفیوژن (Disk diffusion) در غلظت­های۲، ۴، ۶ و ۸ درصد نوربیکسین (۱ درصد) استفاده گردید. نتایج حاصل از روش چاهک نشان داد که استافیلوکوکوس اورئوس با میزان mm ۷۴/۲۲ و باکتری کلستریدیوم اسپورژنز با میزان mm ۴۴/۱۴ بترتیب بیشترین و کمترین حساسیت را از خود نشان دادند. نتایج حاصل از روش دیسک نشان داد که بیشترین میانگین قطر هاله بازدارندگی نوربیکسین در همه غلظت­های مورد آزمون بر روی باکتری لیستریا مونوسایتوژنز با میانگین قطر mm ۰۹/۱۹  بود و بعد از آن مربوط به استافیلوکوکوس اورئوس در غلظـت ۴ درصـد با قطر mm ۲۱/۱۸بود. همچنین مشاهده گردید که در روش دیسک دیفیوژن، نوربیکسین توانست در غلظت­های ۴ و ۸ درصد از رشد باکتری اشریشیا کلی (mm ۰۹/۹) نیز جلوگیری نماید. بر اساس نتایج حاصله مشخص شد که نوربیکسین هم بر باکتری­های گرم مثبت و هم گرم منفی اثر بازداندگی دارد و این اثر بر باکتری­های گرم مثبت بیستر از انواع گرم منفی بود. بنابراین با توجه به مضرات نگهدارنده­های سنتزی و با توجه به خواص منحصر بفرد رنگدانه نوربیکسین تجاری نظیر طبیعی و ایمن بودن، دارا بودن خواص ضد میکروبی و درمانی و همچنین مقاومت حرارتی خوبی که به دلیل ساختمان آپوکاروتنوئیدی طی فرآوری از خود نشان می­دهد، می­توان از این رنگدانه بعنوان یک نگهدارنده طبیعی ضد باکتریایی و دارای خواص سلامت بخشی در مواد غذایی مختلف استفاده نمود.

دوره ۲۳، شماره ۳ - ( ۴-۱۳۹۹ )
چکیده

پروتئین‌های فیوژن ویروسی به‌دلیل نواحی حفاظت‌شده شامل پپتیدهای فیوژنی برای فعالیت ورود به واسطه ادغام غشای ویروس‌های مختلف و غشای سلول میزبان ضروری هستند. پدیده فیوژن در سطح سلول میزبان یا در ترکیبات سیتوزولی و در اجزای سیتوپلاسمی اتفاق می‌افتد. پروتئین‌های فیوژن ویروسی بر حسب تغییراتی که طی فیوژن متحمل می‌شوند در سه دسته قرار می‌گیرند. دسته اول شامل ویروس‌هایی مانند اورتومیکسو، پارامیکسو، فیلو، کرونا و رترو است. در این دسته از ویروس‌ها پروتئین‌های فیوژن پس از برش و حذف بعضی نواحی به شکل بالغ و عملکردی خود می‌رسند. پروتئین‌های فیوژن در ویروس‌هایی مانند آلفا و فلیوی، بدون ایجاد برش به شکل عملکردی خود تبدیل می‌شوند. دسته سوم شامل ویروس‌هایی مانند ‌وزیکولو استوماتیت، هرپس سیمپلکس و باکولوویروس‌ها، دارای ویژگی‌های مشترکی با دسته‌های اول و دوم هستند.
بررسی تغییرات پروتئین‌های فیوژن در سطوح قبل و بعد از فیوژن، شرح فیوژن پروتئین‌ها در ویروس‌هایی مانند آنفولانزا، فیلو و رئو به‌عنوان پروتوتایپ ویروس‌های دارای این پروتئین و کاربردهای درمانی پروتئین‌های فیوژن و مکانیزم اثر داروهایی مانند لاکتوفرین و اینفیوورتاید در جلوگیری از وقوع این پدیده- مسایل بسیار مهم در همانندسازی و ورود ویروس را رقم می‌زند که بررسی آن بسیار مهم است.


دوره ۲۳، شماره ۱۱ - ( ۸-۱۴۰۲ )
چکیده

طراحی و ساخت یک دستگاه کمک گیرنده از کامپیوتر قابل کاربرد در جایگذاری دقیق پیچ پدیکل در جراحی فیوژن ستون فقرات.

هدف از این مطالعه توسعه یک دستگاه دستیار جراح جدید قابل استفاده در جراحی همجوشی ستون فقرات باز برای بهبود دقت نقطه ورودی است.
ما یک دستگاه جدید به نام Surgeon Assistant Pedicle Detector (SA_PeD) را توسعه دادیم. با استفاده از مراحل برنامه ریزی، ثبت و ردیابی قبل از عمل، نقطه ورود دقیق برای قرار دادن پیچ پدیکل را تشخیص داده و به جراح نشان می دهد.
نتایج:

این آزمایش ها توسط هشت اپراتور و هر یک از آنها روی پنج مهره با دو سوراخ انجام شد. نتایج نشان می دهد که میانگین خطای موقعیت ۰,۲۶±۰.۵۲ میلی متر است. تکرارپذیری و تکرارپذیری دستگاه نیز گزارش شده است که چشمگیر است. دستگاه نیز مستقل از اپراتور است و برای همه اپراتورها نتیجه یکسانی دارد.

نتیجه گیری:
با توجه به اینکه به حداکثر رساندن دقت، هزینه ها را به طور تصاعدی افزایش می دهد، بنابراین دستگاه در مقایسه با سایر سیستم های رباتیک و ناوبری گران قیمت مقرون به صرفه بوده و تعداد خطاها را تا حد زیادی کاهش می دهد. این دستگاه همچنین فضای کمی را در اتاق عمل اشغال می کند و یادگیری استفاده از آن برای جراح آسان است.



صفحه ۱ از ۱