جستجو در مقالات منتشر شده
۳ نتیجه برای لاکتات
سید علی کشاورز، مرضیه مخبر، محمدجواد حسین زاده،
دوره ۳، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۱ )
چکیده
م اسید لاکتیک فرآورده نهایی گلیکولیز بی هوازی است و بیشتر لاکتات برداشت شده توسط عضلات اسکلتی به عنوان یک سوخت هوازی مصرف می شود. کوآنزیمQ۱۰ یک ناقل ضروری برای انتقال الکترون در زنجیره تنفسی سطح داخلی غشای میتوکندری برای تولید ATP است.وجود یک شاتل لاکتات درون سلولی پیشنهاد شده است که در آن لاکتات، به منظور شرکت در فسفوریلاسیون اکسیداتیو، از غشایمیتوکندریعبور می کند.این کارآزمایی بالینی قبل و بعد، روی ۲۳ نفر ورزشکار زن ۲۰ تا۳۰ ساله، که سابقه حداقل ۶ ماه متوالی انجام ورزش هوازی با شدت متوسط را داشته اند، انجام شده است. افراد به مدت ده روز ۳۰۰ میلی گرم مکمل کوآنزیم Q۱۰ را روزانه دریافت کردند. ابتدا و انتهای مطالعه، غلظت لاکتات خون با استفاده از خون سرانگشت و عملکرد ورزشی توسط آزمون هوازی بروس اندازه گیری شد. میانگین غلظت لاکتات خون در شروع این دوره ده روزهmmol/L۷۵/۰±۵۶/۱۳بوده است که پس از دریافت روزانه ۳۰۰ میلی گرم مکمل کوآنزیمQ۱۰، غلظت لاکتات خون به طور معنی داری بهmmol/L ۶۷/۰±۱۲/۱۱کاهش یافت. میانگین زمان دویدن تا واماندگی۲۳/۷±۷۴/۴۸ ثانیه افزایش معنی دار نشان داد و بیشینه اکسیژن مصرفی حدود ۳ لیتر در دقیقه به طور معنی داری افزایشیافته است.یافته های این مطالعه نشان داد که دریافت۳۰۰ میلی گرم مکمل کوآنزیمQ۱۰،در یک دوره کوتاه مدت ده روزه باعث کاهش معنی دار غلظت لاکتات خون و افزایش عملکرد ورزشی زنان جوان ورزشکار تمرین کرده و نیمه حرفه ای می شود.
دوره ۱۷، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۹۳ )
چکیده
هدف: میکروارگانیسمهای عفونتزا یکی از منابع اصلی بیماری و مرگ در سراسر جهان بوده و یکی از علل اصلی مرگ در دوران نوزادی انسانها بهشمار میروند بنابراین واکسیناسیون مؤثر در این گروه سنی از اهمیت ویژهای برخوردار است. بیپاسخی و یا پاسخ ابمنی کاهش یافته دو خصوصیت عمده ایمنی نوزادی است که کارآیی واکسنها را محدود میکند. در این پژوهش پاسخهای ایمنی سلولی ایجاد شده به دنبال تزریق آنتیژن در دورههای مختلف سنی موشهای نوزاد با موشهای بالغ مقایسه شده است. مواد و روشها: موشهای بالغ و نوزاد در سنین مختلف پس از تولد با ویروس وزیکولار استوماتیت واکسینه شدند و یک هفته پس از تزریق ویروس یا دوزهای یادآور فعالیت سلولکشی سلولهای ایمنی روی سلولهای طحال با استفاده از سلولهای هدف EL۴ (رده سلولی لنفومای موشی) که با ویروس آلوده شده بودند و روش سنجش فعالیت آنزیم لاکتات دهیدروژناز با کیت لاکتات دهیدروژناز ارزیابی شد. نتایج: نتایج بهدست آمده نشان داد که تزریق آنتیژن در بدو تولد منجر به القای پاسخ کاهش یافته در نوزادان موش در مقایسه با موشهایی میشود که تزریقات بعدی آنتیژن را داشتند. همچنین در گروه بالغین به دلیل تکامل سیستم ایمنی پاسخهای بیشتر ایمنی مشاهده شد. نتیجهگیری: نتایج بهدست آمده نشان داد که ایمنیزایی موشهای نوزاد ممکن است یک پاسخ ایمنی کاهش یافتهای را در مقایسه با واکسیناسیون موشهای بالغ القا کند که با تزریق دوزهای یادآور جبران میشود.
دوره ۲۰، شماره ۶ - ( ۸-۱۳۹۷ )
چکیده
رقابت علفهای هرز، بهویژه گونههای باریک برگ، تخمین زده میشود که باعث کاهش ۲۳ درصدی عملکرد محصول در مزارع گندم ایران میشود. در طول سالهای ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۵، مطالعهای برای ارزیابی مقاومت ۳۰ بیوتیپ علف هرز چچم یکساله به علفکشها که از مزارع گندم استان خوزستان جمعآوریشده بود، انجام شد. غربالگری این بیوتیپ ها با استفاده از علفکش کلودینافوپ پروپارژیل در گلخانه انجام شد و درنهایت بیوتیپ هایی که پس از کاربرد علفکش بیش از ۲۰ درصد افراد زنده داشتند برای تائید مقاومت عرضی و چندگانه موردبررسی قرار گرفتند. به ترتیب ۹۴ و ۷۵ درصد بیوتیپ های چچم یکساله به علفکشهای بازدارنده استیل کو آنزیم آ کربوکسیلاز (ACCase) و استولاکتات سینتاز (ALS) مقاومت نشان دادند. همچنین شایانذکر است که تقریباً ۶۹ درصد از بیوتیپهای چچم یکساله دارای افرادی مقاوم به علفکشهای با دو مکانیسم عمل متفاوت بودند. بر اساس این نتایج، این اولین گزارش دربارهی مقاومتهای عرضی و چندگانه در بیوتیپ های چچم یکساله از ایران است. برگهای گیاهان چچم دارای مقاومت عرضی نسبت به علفکشهای بازدارندهی ACCase با استفاده از مارکرهای CAPS و dCAPS، برای شناسایی جهشهای احتمالی در موقعیتهای ۲۰۴۱، ۲۰۸۸، ۱۷۸۱ و ۲۰۷۸، آنالیز شدند. به ترتیب در ۲ و ۹ بیوتیپ جهش در موقعیتهای ۱۷۸۱ و ۲۰۴۱ مشاهده شد و این جهشها باعث اعطای مقاومت به علفکشهای بازدارنده ACCase پلاستیدی گردیدند. این نتایج نشان میدهد که روند فعلی مقاومت علفکشها در چچم یکساله با مشکلات جدی روبه رو میباشد و با توجه به مقاومت عرضی و چندگانه، لازم است راهکارهای مدیریت تلفیقی در درازمدت، اجرا شود.