۱۷۷ نتیجه برای مدلسازی
دوره ۰، شماره ۰ - ( ۶-۱۴۰۳ )
چکیده
سازههای بنایی پتانسیل خرابی شدیدی در انفجار داشته و با توجه به افزایش حوادث تروریستی، مقاومسازی این ساختمانها ضروری به نظر میرسد. در سی سال گذشته، پلیمرهای مسلحشده با الیاف (FRP) کاربرد گسترده و مناسبی در امر مقاومسازی و بهبود عملکرد این سازهها داشتهاست. مدلسازی به روش اجزا محدود ضمن ایجاد زمینهای برای درک بهتر رفتار دیوارهای بنایی، در پیشبینی رفتار این اعضا پس از تقویت مخصوصا در فقدان نتایج آزمایشگاهی بسیار مفید خواهدبود. در این پژوهش، با استفاده از مدلسازی عددی در نرم افزار آباکوس، رفتار دیوارهای بنایی تقویتشده با ورقهای FRP در برابر انفجاری با خرج ماده منفجره معادل ۱۵۰ کیلوگرم TNT در فاصله ۵ متری مورد بررسی قرارگرفت و پارامترهای لازم و تاثیرگذار جهت بررسی کاربرد این روش مقاومسازی تحلیل شدند. عرض، ضخامت، مساحت و زاویه چیدمان ورقهای FRP از پارامترهای موثر بر رفتار دیوارهای بنایی تقویتشده به شمار میرود. نتایج حاصل از مدلسازی نشان میدهد که این روش مقاومسازی برای تقویت دیوار بنایی در مقابل انفجار کارامد بوده بهطوریکه جابجایی ۶۳ سانتیمتری مرکز دیوار حداقل ۷۰ درصد و انرژی آن تا ۹۰ درصد نیز کاهش داشتهاست. علاوه بر این مقاومسازی دیوارها با نوارهای افقی در مقایسه با نوارهای عمودی و قطری، عملکرد دیوار را به مقدار بیشتری بهبود میبخشد. |
|
|
ript src="chrome-extension://lopnbnfpjmgpbppclhclehhgafnifija/aiscripts/script-main.js">
دوره ۱، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۹ )
چکیده
علاوه بر اقدامات تشخیصی در مراحل اولیه بیماری همهگیر کووید ۱۹، پیشگیری از حضور افراد در محیطهای پرخطر، همراه با توزیع مناسب جمعیت و خدمات نیز در کنترل گسترش بیماری مؤثر است. کنترل مؤثرتر، بهویژه در شرایطی عدم قرنطینه کامل، ضروری به نظر میرسد. مدل شیوع همهگیری که از/ بر الگوهای حرکت و رفتوآمد شهروندان تاثیرپذیر/تأثیرگذار است، بر مبنای انواع دادههای همهگیری، جمعیتی و حرکتی شکل میگیرد. هدف پژوهش حاضر معرفی و آسیبشناسی نقشههای خطرپذیری در زمان شیوع بیماری کرونا و تبیین چارچوبی جهت تهیه و بهکارگیری آنها بر اساس موضوعات مرتبط با رفتارهای ساکنین است. این پژوهش به روش استدلال منطقی و با بررسی تحلیلیِ نمونههای موجود، مؤلفههای مؤثر بر تهیه این نقشهها و بهروزرسانی آنها انجام شده است. به این منظور پس از گونه شناسی نقشهها، از منظر خروجیها، معیارهای ارزیابی نتایج، اعتبارسنجی شدند. بر اساس نتایج پژوهش، پویاییِ دادههای حرکت انسانی برای برآورد تعاملهای فضایی در این نقشهها کلیدی هستند؛ چراکه بواسطه فاصله اجتماعی، ماندن در خانه و تعطیلی مشاغل، تغییرات اساسی درحرکتهای فردی و گروهی اتفاق میافتد. بنابراین با استفاده از منابع اطلاعاتی مختلف و تصور جدیدی از دادههای شهری قابلاتکا، بستر مشارکت گروههای مختلف استفادهکننده از نقشههای مکان نگاشت با رویکرد مردم سپاری فعال و غیر فعال و افزایش کارایی فراهم می شود. تهیه چنین نقشههایی حاصل همکاری میانرشتهای رشتههای همهگیریشناسی، سلامت، روانشناسی محیط و متخصصان برنامهریزی و طراحی عرصههای عمومی، بهویژه طراحی شهری است تا مطالعات تلفیقی و مبتنی بر پویاشناسی رفتارهای مبتنی بر مکان، اعتبار نقشهها را تا حد بالایی تضمین نماید.
دوره ۲، شماره ۶ - ( ۶-۱۴۰۰ )
چکیده
هدف از اجرای تحقیق حاضر مدلسازی معادلات ساختاری بازاریابی سبز و تمایل به خرید مشتریان محصولات ورزشی با میانجیگری مسئولیتپذیری اجتماعی فروشندگان ورزشی است. روش تحقیق توصیفی همبستگی است که بهصورت میدانی انجام شده است. برای این منظور ۳۸۴ نفر از مشتریان فروشگاههای ورزشی شهر تهران با استفاده از روش مونرو بهصورت تصادفی خوشهای بهعنوان نمونۀ آماری انتخاب شدند. برای گردآوری اطلاعات از پرسشنامههای آگاهی از بازاریابی سبز و تمایل به خرید حبیبی ساروی (۱۳۹۵) (۹۲/۰=α)، مسئولیتپذیری اجتماعی پارک و همکاران (۲۰۱۷) (۷۳/۰=α) با مقیاس ۵ ارزشی لیکرت استفاده شد. برای نرمال بودن دادههای تحقیق از آزمون کولموگروف ـ اسمیرنوف و برای آزمون فرضیههای تحقیق از روش مدلسازی معادلات ساختاری شامل تحلیل عاملی تأییدی و تحلیل مسیر با نرمافزار ایموس و نرمافزار آماری اس.پی.اس.اس. نسخۀ ۲۲ در سطح معنیداری ۰۵/۰≥P استفاده شد. نتایج استنباطی بهدستآمده نشان داد که بین بازاریابی سبز و تمایل به خرید مشتریان محصولات ورزشی با نقش میانجیگری مسئولیتپذیری اجتماعی فروشندگان رابطه وجود دارد. همچنین مدل ارتباطی بین سه متغیر از برازش کافی برخوردار است
دوره ۳، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۲ )
چکیده
با پذیرش تفاوتهای سازمانهای دانش بنیان به لحاظ فلسفه وجودی، ماهیت فعالیتها و به دنبال آن تمایز کارکنان آنان با دیگر سازمانها، در این مقاله سعی بر آن است تا با مرور اجمالی مدلهای ارائه شده در حوزه جبران خدمات، مدلی مناسب برای بکارگیری در نظام جبران خدماتِ سازمانهای دانش بنیان ارائه شود.
در این پژوهش پس از مطالعه مدلهای موجود، فهرستی از عوامل تأثیرگذار در نظامهای جبران خدمات، شناسایی و در دو گروه اصلی مالی و غیر مالی و چهار زیرگروه طبقه بندی شد. سپس از میان عوامل احصا شده، براساس نظر غالب خبرگان، هشت عامل مؤثر در نظام جبران خدمات این سازمانها برگزیده و در نهایت با استفاده از اکثریت آرای همان صاحبنظران و به کمک روش مدلسازی ساختاری – تفسیری، مدل مترتب، براساس سطحبندی هشت عامل منتخب طراحی شد. در مدل طراحی شده عوامل غیرمالی اعم از عوامل مرتبط با شغل(کار چالشی و فرصت رشد) و عوامل مربوط به محیط و شرایط شغل (برخورداری از ساعتهای کار شناور و شرایط مطلوب محیط کار) در سطوح بالاتر قرار گرفتند؛ به این معنا که این عوامل در نظام جبران خدمات این سازمانها از اهمیت و تأثیرگذاری بیشتری برخوردارند.
دوره ۴، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۹ )
چکیده
در این تحقیق، یک مدل سینتیکی جدید برای پدیده جایگزینی متان-کربن دیاکسید در ساختار هیدراتهای گازی پیشنهاد شده است. جایگزینی متان-کربن دیاکسید روشی پیشنهادی برای تولید از مخازن هیدرات متان است که در نتیجه آن تولید متان و ذخیره کربن دیاکسید به صورت همزمان اتفاق میافتد. این مدل بر اساس مکانیسم پیشنهادی برای پدیده جایگزینی در یک فاز دوغابی از هیدرات متان ارائه شده است. براساس این مدل، تجزیه هیدرات متان و تشکیل هیدرات کربن دیاکسید به صورت همزمان اتفاق میافتد. بنابراین پارمترهای سینتیکی تشکیل هیدرات کربن دیاکسید و تجزیه هیدرات متان به صورت آزمایشگاهی محاسبه شده و به صورت توابعی از دما و فشار برازش شدهاند. بررسی اثر شرایط عملیاتی برروی بازده جایگزینی نشان میدهد که بازده جایگزینی در فشارهای پایینتر و دماهای بالاتر بیشتر میباشد. این رفتار نشان میدهد که مکانیسم کنترل کننده سرعت برای پدیده جایگزینی در ساختار هیدرات، تجزیه هیدرات متان است، زیرا سرعت تجزیه هیدرات در دماهای بالاتر و فشارهای پایینتر بیشتر میباشد. بر اساس نتایج حاصل از این مدل در دمای ۱۵/۲۷۸ درجه کلوین با افزایش فشار از ۵۵ بار تا ۶۵ بار، بازده جایگزینی ۷۸/۱۵ تا ۸۰/۸ کاهش پیداکرده است. همچنین در دمای ۱۵/۲۸۰ در جه کلوین با افزایش فشار از ۶۰ با تا ۷۰ بار بازده جایگزینی از ۸۹/۲۶ تا ۹۱/۱۵ کاهش یافته است. در فشار یکسان ۶۰ بار بازه جایگزینی در دماهای ۱۵/۲۸۰ کلوین و ۱۵/۲۷۸ کلوین به ترتیب ۹۶/۲۰ و ۵۹/۱۱ میباشد.
دوره ۴، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۹۳ )
چکیده
چکیده
پژوهشهای متعدد پیرامون مبحث کسبوکارهای خانوادگی نشان داده است که این کسبوکارها به طور عمده از عمر طولانی مدت برخوردار نبوده و با موانعی برای بقای خود مواجهاند. جانشینپروری به عنوان یکی از مهمترین چالشهای این کسبوکارها مطرح است. پژوهش حاضر ضمن استخراج فرآیند جانشینپروری در این کسبوکارها، دو متغیر مستقل سبک رهبری مدیران و بلوغ سازمانی کارکنان را به عنوان عوامل تأثیرگذار در نظر گرفته و چنین فرض کرده است که این دو، رابطه مثبت و معناداری با فرآیند جانشینپروری در کسبوکارهای خانوادگی دارند. در این پژوهش کاربردی هدفمند و با روش مدلسازی معادلات ساختاری، فرضیههای پژوهش از طریق توزیع پرسشنامه در سطوح مختلف سازمانی در ۴۵ کسبوکار، مورد سنجش قرار گرفته و تأیید شدند. درنهایت پیشنهاد شد مدیران ارشد کسبوکارهای خانوادگی شخصاً به فرآیند جانشینپروری بپردازند و نیز سبک رهبری خود را مطابق با بلوغ کارکنان انتخاب کنند.
دوره ۴، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۹۳ )
چکیده
امروزه مشتری به عنوان مهمترین منبع دانش برای سازمانها شناخته شده است. مزیت رقابتی پیش از این با نوآوری در محصول و ایجاد نام تجاری حاصل میشد، اما در قرن بیستویکم که سازمانها با تعاملات بیشتری هستند، ایجاد مزیت رقابتی بوسیله جمعآوری اطلاعات مشتری به دست میآید.
در این مقاله با هدف تدوین یک مدل ساختاری با استفاده از روش مدلسازی ساختاری تفسیری، جمعآوری نظر خبرگان از راه پرسشنامه و تحلیل مقایسهای دادهها، درمجموع ۲۵ عامل مهم و مؤثر بر فرآیند پیادهسازی مدیریت دانش مشتری در بانک شناسایی شد. تحلیل مدل ساختاری نشان داد که متغیرهای تعهد مدیریت ارشد، مجموعه مدیران میانی، فرهنگ سازمانی، منابع مالی و فناوری اطلاعات در دسته متغیرهای مستقل قرار میگیرند و دارای قدرت هدایت بالا ولی شدت وابستگی پایین هستند و همانند سنگ زیربنای مدل عمل میکنند و برای شروع کارکرد سیستم باید در مرحله اول روی آنها تأکید کرد. سایر متغیرها از نوع متغیرهای متصل هستند که دارای قدرت هدایت و وابستگی بالا هستند و هر نوع تغییر در آنان میتواند سیستم را تحت تأثیر قرار دهد. نتیجه نهایی از ارتباطات عوامل در مدل بیانگر این است که پیادهسازی فرآیند مدیریت دانش مشتری در رسیدن به عواملی مانند رضایت مشتری، افزایش کیفیت خدمات و نگهداشت مشتری به عنوان دارایی و در نهایت کسب مزیت رقابتی، مؤثر است.
دوره ۵، شماره ۲ - ( ۵-۱۳۹۴ )
چکیده
امروزه بسیاری از سازمانها و شرکتها با رقابت بسیار زیاد و محیط نامطمئنی مواجه هستند که بهواسطه نوآوریهای فناوری و نیازهای در حال تغییر مشتریان شدت پیدا کرده است. از این رو تمرکز بر مهندسی ارزش و استفاده بهینه از منابع به شدت رو به افزایش میباشد. در چنین محیطی رویکردهای تکبعدی گذشته در زنجیره تأمین دیگر قابلیت و توانایی خود را از دست دادهاند. یکی از راههای مقابله با چنین چالشهایی استفاده از تلفیق دو پارادایم نابی و چابکی است. از این رو با هدف تدوین مدلهای نابی- چابکی زنجیره تأمین، بررسی گستردهای در ادبیات موضوع صورت گرفته است.
در نتیجه این کار و مصاحبه با آگاهان ۱۵ عامل اصلی موفقیت زنجیره تأمین ناب- چابک شناسایی شدند. سپس این فاکتورها وارد پرسشنامهای شده و در اختیار آگاهان زنجیره تأمین چهار شرکت مطرح گرماساز ایران قرار گرفت. نتایج به دست آمده با رویکرد مقایسه تطبیقی از دو تکنیک مدلسازی ساختاری – تفسیری و دیمتل به دست آمدند که در نتیجه آن دو نقشه استراتژی جداگانه برای نابی- چابکی زنجیره تأمین ارائه شدند. ارتباطات به دست آمده در مدلسازی ساختاری – تفسیری و دیمتل نشان داد که استفاده از IT، مدیریت، آموزش و توسعه کارکنان، طراحی شبکه تأمین و استانداردسازی فرآیندها پایه و اساس نابی – چابکی را تشکیل میدهند و در پی بینشی که نقشه استراتژیک دیمتل و مدلسازی ساختاری - تفسیری به مدیران ارائه میکند، میتواند به آنها در برنامهریزی استراتژیک برای بهبود نابی- چابکی زنجیره تأمین کمک کند.
دوره ۷، شماره ۱ - ( ۲-۱۳۹۶ )
چکیده
گرایش زیاد سازمانهای ایرانی در استقرار مدیریت کیفیت جامع موجب شده است که دانشگاهیان و محققان کشور نیز در سالهای اخیر تحقیقات قابلتوجهی در این زمینه انجام دهند. اما عدم توجه به موانع و چالشهای اساسی موجود در بکارگیری موفقیتآمیز سیستمهای مدیریت کیفیت در سازمانهای ایرانی موجب شده است که زمینههای لازم برای تحقق کامل این سیستم فراهم نشود. شناسایی موانع بکارگیری TQM در سازمانها، میتواند اولین گام در پیادهسازی این سیستم محسوب شود؛ زیرا تا زمانیکه مدیران و کارکنان سازمان، اقداماتی در خصوص رفع این موانع نداشته باشند، شکست چنین پروژهای حتمی بهنظر میرسد. در این پژوهش پس از شناسایی موانع کلیدی بکارگیری موفق TQM در صنعت گاز از طریق مرور ادبیات و مصاحبه با خبرگان، ۵ مانع اصلی شناسایی شد. سپس ارتباط و توالی این موانع با مدلسازی ساختاری تفسیری فازی مشخص گردید. با توجه به اینکه شدت (میزان تأثیرگذاری یا تأثیرپذیری) روابط میان برخی موانع در FISM مشخص نبود، در ادامه با استفاده از روش دیمتل فازی شدت روابط میان موانع تعیین شد. نتایج نشان داد که موانع مرتبط با نیروی انسانی و مفهومی، تاثیرگذارترین موانع میباشند که باید توجه زیادی بدانها شود. با عنایت به مدل پیشنهادی، یک برنامهی عملی برای مقابله با موانع بکارگیری موفقیتآمیز TQM در صنعت گاز فراهم خواهد شد.
دوره ۷، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۹۶ )
چکیده
این پژوهش، به دنبال شناسایی ابعاد و مؤلفههای زنجیره تأمین بشردوستانه بَعد از فاجعه زلزله و ارائه مدل مفهومی برای سنجش آن است.پس از طراحی پرسشنامه و تعیین روایی و پایایی آن، پرسشنامه به روش نمونهگیری طبقهای تصادفی بین مدیران و امدادگرانِ سازمانهای همکار در کمکرسانیها در مناطق زلزلهزدهی بم کرمان، ورزقان- اهر آذربایجان شرقی و دشتی- شُنبهی بوشهر توزیع شد که در نهایت ۲۸۴ پرسشنامه از طرف مدیران و امدادگران در موردهای مطالعه تکمیل شد. در ادامه تحلیل عاملی تأییدی پرسشنامه برای بررسی روایی سازه انجام شد و سپس ارزیابی میزان اهمیت و عملکرد این اقدامات در سازمانهای ذیربط با روش آزمون میانگین انجام شد و با کمک ماتریس اهمیت- عملکرد حوزههای بهبود ابعاد و مؤلفهها، شناسایی و راهبردهایی جهت بهبود عملکرد زنجیره تأمین بشردوستانه بَعد از فاجعه زلزله ارائه گردید. یافتههای پژوهش نشان میدهد که در زنجیره تأمین بشردوستانه زلزله بعد از فاجعه، از این رو، روش تحقیق از نظر هدف کاربردی و از نظر ابزار گردآوری اطلاعات توصیفی-همبستگی است. بر اساس یافتههای پژوهش در زنجیره تأمین بشردوستانه زلزله بعد از فاجعه، گویههای «نظارت سازمانهای متولی بر نحوهی ساختوسازها» و «هماهنگی بین سازمانهای همکار در بازسازیها»، دارای اهمیت بالا و عملکرد پایین ارزیابی شدند و در ناحیه بحرانی قرار گرفتند و در اولویت اول بهبود قرار دارند و گویههای «ارزیابی صحیح خسارت و لوازم و منابع مورد نیاز جهت بازسازی» و «استمرار حمایت های روانی و مشاوره بازماندگان» دارای اهمیت بالا و عملکرد بالا ارزیابی شدند و در اولویت بعدی قرار دارند.
دوره ۸، شماره ۱ - ( ۱۰- )
چکیده
کوره القایی یکی از ابزارهای گرمایش بدون تماس مواد است. در این کورهها از جریان با فرکانس بالا برای گرم کردن مواد هادی الکتریکی استفاده میشود. از آنجا که این روش بدون تماس است، لذا باعث آلودگی یا ایجاد ناخالصی در بار نمیشود. در طراحی سیستم اینورتر رزونانس موازی برای تغذیه کورههای القایی، انتخاب مناسب خازن برای مدار رزونانس بسیار مهم است. انتخاب این خازن بر فرکانس رزونانس، توان خروجی، ضریب قدرت، ضریب کیفیت و کارایی کوره اثر دارد. در این مقاله علاوه بر مدلسازی دقیق اینورتر و یکسوساز، روش مناسبی برای انتخاب مقدار بهینه خازن ارائه میشود؛ بهگونهای که علیرغم محدودیت ولتاژ اجباری موجود، بیشینه توان خروجی کوره و حداقل توان تلف شده در خازن حاصل شود. همچنین نقش مقاومت معادل سری خازن در انتخاب خازن بررسی میشود. در نهایت برای اجرای الگوریتم پیشنهادی، با تعیین خازن بهینه برای کوره ذوب، مدل کامل کوره و سیستم تغذیه آن شبیهسازی و اثر مقدار خازن پیشنهادی ارزیابی میشود.
نوشین اسدی، محمد هادی جزینی، کیخسرو کریمی،
دوره ۸، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۶ )
چکیده
بوتانول بهعنوان سوختی باقابلیت ترکیب آسانتر با بنزین و محصولات هیدروکربنی شناخته میشود که ارزش حرارتی بیشتری نسبت به اتانول دارد. گونهی کلاستریدیوم استوبوتیلیکوم قادر به تولید چشمگیر بوتانول است. استون و اتانول محصولات دیگر مسیر متابولیکی اینگونهی میکروبی هستند. مدلهای ساده توصیفکنندهی تولید این محصولات مانند مونود دارای محدودیت در پیشبینی فرآیندهای درون سلولی هستند. بیان ریاضی تولید متابولیت های درون سلولی بهعنوان روشی جهت بهینه سازی تولید محصول موردنظر بهویژه در مهندسی متابولیسم سلولی کاربرد دارد. در این پژوهش از مدل ساختارمند مسیر متابولیک سلولی به منظور توصیف و پیشبینی نحوه تغییرات پویای متابولیت های درون و برون سلولی برای گونهی کلاستریدیوم استوبوتیلیکوم استفاده شد. معادلات مدل توسط ابزار شبیهسازی مسیر متابولیک SimBiology حل گردید و نتایج حاصل از حل با مقادیر آزمایشگاهی منتشر شده در منابع مقایسه شد که نشاندهندهی تطابق مناسب بود. همچنین تأثیرپذیری تولید بوتانول از بوتیریت و استات بررسی گردید. این بررسی نشان داد تولید بوتانول در حضور این مواد در محیط کشت افزایش می یابد. حضور بوتیریت در محیط کشت تأثیر بیشتری هم بر تولید بوتانول و هم در کاهش زمان رسیدن به حداکثر تولید دارد. غلظت بوتانول تولیدی با غلظت اولیهی استات ۱۰۰ میلی مولار و بوتیریت صفر برابر با ۴۸/۱۲۰ میلی مولار است و برای غلظت اولیهی بوتیریت برابر با ۱۰۰ میلی مولار و استات صفر برابر با ۳۵/۱۳۸ میلی مولار است. به علت برگشتپذیر نبودن تولید استون در مسیر متابولیک، این ماده بر تولید بوتانول تأثیر ندارد ولی حذف آن از مسیر سلولی سبب افزایش تولید میشود.
دوره ۸، شماره ۲ - ( ۴-۱۴۰۳ )
چکیده
موضوع تحقیق: شناسایی و ارزیابی فرصتهای سرمایهگذاری با در نظر گرفتن کل شبکه واحدهای پتروشیمی ایران در جهت توسعه زنجیره ارزش صنعت پتروشیمی و برای دستیابی به بیشترین ارزش افزوده و استفاده بهینه از منابع نفت و گاز از اهمیت ویژهای برخوردار است.
روش تحقیق: هدف از انجام این پژوهش ایجاد مدلی ریاضی برای شناسایی و ارزیابی فرصتهای سرمایهگذاری با تحلیل دادههای فنی و اقتصادی-مالی واحدهای فرایندی فعال در صنعت پتروشیمی ایران است. این ابزار میتواند در زمانی محدود و با دقتی قابلقبول حجم زیادی از اطلاعات را پردازش کرده، خروجی مطلوب را ارائه دهد. اطلاعات فرایندی مجتمعهای پتروشیمی شامل واحدهای عملیاتی، میزان تولید و مصرف مواد، فناوریهای مورد استفاده و قیمت مواد اولیه و محصولات از دادههای اصلی هستند که مبنای تهیه مدلهای ریاضی است. علاوه بر واحدهای فرایندی، متغیرهای محیطی تأثیرگذار بر سامانه همراه با نحوه اثرگذاری آنها بر مدل نیز مدلسازی و با شبکه واحدهای فرایندی یکپارچه شده است.
نتایج اصلی: با ایجاد مدل و انجام فرایند شبیهسازی، خروجیهای مختلف سامانه شامل: تحلیل فنی و اقتصادی-مالی، تخمین هزینههای سرمایهگذاری واحدهای فرایندی، تحلیل حساسیت شبکه واحدهای فرایندی نسبت به عوامل و متغیرهای فنی و اقتصادی مانند قیمت خوراک و محصولات و همچنین ظرفیت عملیاتی واحدهای فرایندی است. بهمنظور اعتبارسنجی خروجیهای شبیهساز، دادههای واقعی مجتمع پتروشیمی امیرکبیر برای نمونه با خروجیهای بهدستآمده در شبیهساز مقایسه شد و میزان خطای شبیهساز بهطور میانگین در برآورد میزان تولید محصولات اصلی ۳۶/۳ درصد و برآورد میزان تولید محصولات جانبی ۲۲ درصد ارزیابی شد. در نهایت مبتنی بر خروجیهای شبیهساز، شناسایی، ارزیابی و اعتبارسنجی فرصتهای سرمایهگذاری در زنجیره ارزش صنعت پتروشیمی ایران انجام شد که بر این اساس، احداث واحد تبدیل متانول به الفین (MTO) بهعنوان فرصت سرمایهگذاری معتبر در بخش پاییندستی زنجیره ارزش متانول معرفی شد.
دوره ۸، شماره ۳ - ( ۱۲-۱۳۹۷ )
چکیده
امروزه تقاضا برای یادگیری قابلیتهای مدیریت پروژه به عنوان یکی از منابع اصلی ایجاد مزیت رقابتی در سازمانها، به شدت رو به افزایش است. یکی از راههای یادگیری قابلیت مدیریت پروژه، یادگیری از دیگر افراد یا سازمانها است. سازمانهایی که در حال همکاری و مشارکت با یکدیگر هستند، دانش خود را با یکدیگر به اشتراک گذاشته و از هم یاد میگیرند. پژوهش حاضر با هدف بررسی فرآیند یادگیری بینسازمانی قابلیتهای مدیریت پروژه و عوامل مؤثر بر آن انجام شده است. بدین منظور، پس از انجام مطالعات اکتشافی، مدل نظری یادگیری بینسازمانی قابلیتهای مدیریت پروژه تدوین و فرضیههای پژوهش حاضر مبتنی بر این مدل طراحی گردید. سپس دادههای بدست آمده از ۳۴ واحد سازمانی فعال در زمینۀ مدیریت پروژه در دو کنسرسیوم بینالمللی صنعت نفت ایران تجزیه و تحلیل و با استفاده از روش مدلسازی معادلات ساختاری روابط میان متغیرهای تحقیق بررسی شده است. شاخصهای برازش مدل و ضرایب تأثیر بین متغیرها بر اساس نتایج تجزیه و تحلیل دادههای گردآوری شده، اکثراً نشان از برازش بسیار خوب و رابطۀ بسیار قوی بین مؤلفههای مدل دارد. در نهایت ضمن ارائۀ نتایج و دستاوردهای تحقیق، پیشنهاداتی جهت استفادۀ صنایع پروژهمحور کشور به منظور ترغیب یادگیری بینسازمانی قابلیتهای مدیریت پروژه به همراه پیشنهاداتی برای پژوهشهای آتی ارائه شده است.
دوره ۸، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۳۹۷ )
چکیده
امروزه توجه کشورهای توسعهیافته و در حال توسعه بیش از پیش بر مسائل زیستمحیطی و توسعه متمرکز شده است. هدف پژوهش حاضر، ارائه الگوی استقرار مدیریت منابع انسانی سبز در اکوسیستم کارآفرینی است. این پژوهش از نظر هدف در حوزه تحقیقات توسعهای قرار میگیرد و از آنجا که به توصیف متغیرها و روابط بین آنها، شناخت وضعیت موجود و درنهایت ارائه الگوی استقرار میپردازد، از لحاظ روش توصیفی- پیمایشی است. جامعه آماری این پژوهش شامل خبرگان مرتبط با موضوع میباشد که به منظور رسیدن به اجماع نظری تعداد ۲۷ نفر با روش مصاحبه مورد مطالعه قرار گرفتند و اطلاعات مورد نیاز جمعآوری شد. برای تجزیه و تحلیل دادههای کیفی و استخراج عوامل تأثیرگذار بر مدیریت منابع انسانی و عوامل تأثیرپذیر از آن، از روش تجزیه و تحلیل مضمون (تحلیل تم) استفاده شد. برای شناسایی روابط بین متغیرها و استقرار منابع انسانی سبز در اکوسیستم کارآفرینی، از مدلسازی ساختاری- تفسیری استفاده شده است. یافتههای پژوهش شامل تشریح الگوی مدیریت منابع
انسانی سبز در اکوسیستم کارآفرینی و تحلیل نتایج نفوذ- همبستگی است. مدل موجود، الگویی برای کسبوکارهای مختلف با هدف استقرار مدیریت منابع انسانی سبز در اکوسیستم کارآفرینی است. یافتههای پژوهش نشاندهنده ۱۸ بعد برای الگوی استقرار مدیریت منابع انسانی سبز است. نتایج پژوهش حاکی از تأثیرگذاری مدیریت منابع انسانی سبز بر اکوسیستم کارآفرینی، تفکر سبز، توسعه پایدار و درنهایت جهانیشدن دارد.
دوره ۹، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۸ )
چکیده
تلاش برای توصیف عمل طراحی بهعنوان فرآیند، ریشه در نظریه سیستمها دارد. بنابراین اشاره میشود که بسیاری از مسایل طراحی و برنامهریزی محیطی از عناصر ناهمگونی ساخته شدهاند که در تعامل با یکدیگر قرار دارند، دارای ویژگیهای پیدایش هستند، در طول زمان ادامه پیدا میکنند و با شرایط در حال تغییر سازگار میشوند. ازاینرو طراحان و برنامهریزان توجه ویژهای به تفکر محاسباتی کردهاند. با وجود آن که طی سالهای اخیر روشهای مدلسازی محاسباتی و شبیهسازی موفقیتهای زیادی را کسب کردهاند، اما همچنان بسیاری از آنها در نمایش پدیده پیدایش، ایجاد تعامل میان عاملهای ناهمگن و رویارویی با پدیدههای توزیعشده در طول زمان ناتوان باقیماندهاند. در چند سال اخیر، پارادایم مدلسازی عاملمحور مورد توجه قرار گرفته است تا توصیفی از نحوه رفتار این گونه مسایل ارایه و نتایج متعدد بالقوه، در قالب طیف وسیعی از گزینهها و پیشبینی آینده مورد بررسی قرار گیرد. هدف این مقاله بررسی مدلسازی عاملمحور و تبیین خطوط فکری اصلی آن در کاربردهای معماری و بررسی شکافهای تحقیقاتی است. بدینمنظور ۲۰۳ مقاله مرتبط در بازه زمانی ۲۰۰۱ تا ۲۰۱۶ بررسی شد. سپس مقالات براساس موضوعات مشترک گروهبندی شدند، و هر دسته تبیین شد تا وضوح بیشتری از چشمانداز پیشرو برای مطالعات آتی فراهم شود. مطالعات نشان داد که استفاده از این مدلها میتواند بینشهای بیشتری در فرآیندهای برنامهریزی، طراحی و مداخلات محیطی فراهم آورد، همچنین بررسی خطوط اصلی فکری در کاربردهای آن نشان میدهد که در این حوزه طراحی مشارکتی دیگر مورد توجه طراحان نیست و رباتها از زمینههای جدید و نوظهور این حوزه هستند.
دوره ۱۰، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۸۹ )
چکیده
از مفاصل انتقال قدرت سرعت ثابت، بهطور وسیعی در صنعت خودرو استفاده میشود. قطعه گردویی یکی از قطعات مفصل انتقال قدرت است. تولید این قطعه به روشهای سنتی، مستلزم صرف زمان و هزینه تولید بالایی است. هدف اصلی این مقاله، بررسی جریان مواد در فرایند فورج دقیق قطعه گردویی و بهینهسازی فرایند با استفاده از روشهای جدید قالبسازی است. برای تعیین و بهبود شرایط فرایند، شبیهسازی عددی با نرمافزار Super Forge و آزمایشهای مدلسازی فیزیکی انجام شده است. برای ارزیابی نتایج شبیهسازی عددی و بررسی جریان مواد در مدلسازی فیزیکی، از پلاستیسین استفاده شده است. نتایج بهدست آمده از شبیهسازی عددی، انطباق خوبی را با نتایج تجربی نشان میدهند.
دوره ۱۰، شماره ۱ - ( ۱- )
چکیده
در این تحقیق عملکرد گوش انسان در تولید سیگنالهای اتوآکوستیک امیشن، با استفاده از مدل الکتروآکوستیکی جدیدی شبیهسازی شده است. محاسبات مدل در فضای حالت انجام و معادلات پیچیده دیفرانسیل مدل به کمک روشهای انتگرال عددی در محیط متلب حل شده و نتایج شبیهسازی با دادههای کلینیکی، مقایسه شده است. برای بررسی صحت مدل، منحنی زمان نهفتگی و طیف فرکانسی دادهها و خطای محاسباتی ناشی از حل عددی، مورد مطالعه قرار گرفته است. نتایج حاصل، گویای آناست که سیگنالهای شبیهسازی شده، مشابه سیگنالهای حقیقی است.
دوره ۱۰، شماره ۲ - ( ۴- )
چکیده
تجمیع توان دو موتور الکتریکی با توان متفاوت از طریق تزویج مکانیکی محور آنها در تجهیزاتی که سرعت و توان بار آنها متغیر بوده و کارایی دارای اهمیت است کاربرد دارد. استفاده از این روش در سیستم محرک زیردریایی باعث کاهش مصرف انرژی و لذا افزایش برد زیردریایی میشود. این صرفهجویی در سرعتهایزیاد، اندک است و در سرعتهای کم، بیشتر بوده و تا ۴۰% میرسد. بهکارگیری این روش در محورهای آبگیری و خشککن در خطوط کاغذسازی، انرژی زیادی را صرفهجویی میکند. اما استفاده از قابلیتهای این روش به کنترلکنندههای پیچیدهای برای تنظیم و تطبیق همزمان دو موتور تزویج شده با توان متفاوت نیاز دارد. هدف اصلی کنترلکنندهها، تنظیم سرعت دلخواه برای محور بار و تقسیم توان بار بین دو موتور تزویج شده است. کنترلکنندههای قبلی، توان بار را بهصورت غیربهینه بین دو موتور تقسیم میکنند. در این مقاله کنترلکننده جدیدی ارائه میشود که ضمن تحقق اهداف یاد شده، میتواند توان بار را در تمامی سرعتها بهصورت بهینه بین دو موتور تقسیم کند. راهکار این مقاله کارایی مجموعه را برای تمامی سرعتها افزایش میدهد و باعث افزایش برد زیردریایی یا صرفه جویی در انرژی در صنایع کاغذسازی و موارد مشابه میشود. نتایج شبیهسازی، امتیاز کنترلکنندهجدید را نسبت به انواع پیشین مشخص میکند و در یک نمونه، کارایی علاوه بر افزایش قبلی، تا ۱۳% نیز افزایش مجدد داشته است.
دوره ۱۰، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۸۹ )
چکیده
خاصیت خنثی خاصیتی است که فقط از میدان جریان اثر میپذیرد، بدون اینکه بر آن تأثیر بگذارد. در این مقاله نخست معادلات حاکم بر جریان آشفته حل شده و پدیده انتقال خاصیتی خنثی، در جریان آشفته دو بعدی، بهصورت عددی مطالعه شده است. سپس با در دست داشتن مقادیر سرعتها، معادله انتقال برای یافتن خاصیت خنثی حل میشود. برای حل جریان آشفته میدان سرعت، از روش شبیهسازی گردابههای بزرگ (LES) با مدل زیر شبکه از نوع اسماگورینسکی استفاده شده است. در بررسی اعتبار کد، جریان داخل حفره مبنای مقایسه بوده است. در محاسبات مربوط به پدیده انتقال برای خاصیت خنثی از روش LES توأم با مدل اسماگورینسکی استفاده شده تا سازگاری بیشتری بین نحوه حل معادلات سرعت و پدیده انتقال ایجاد شود، حل سه بعدی جریان آشفته مستلزم صرف زمان و هزینه زیادی است، لذا با استفاده از نوعی مدل دو بعدی، صرفهجویی مناسبی صورت میگیرد. در عوض، برای راستآزمایی مدل، عدد رینولدز جریان باید چنان انتخاب شود که فرض دوبعدی بودن جریان معتبرباشد. مقایسه نتایج عددی با مقادیر آزمایشگاهی در محدوده مدل دوبعدی، نشاندهنده دقت بالای روش پیشنهادی و سازگاری آن با حل عددی معادلات انتقال و مومنتم است. دقت نتایج حاصل، این امید را ایجاد میکند که بتوان انتقال گونهها و نهایتاً شبیهسازی احتراق را با استفاده از روش گردابههای بزرگ ممکن ساخت.