جستجو در مقالات منتشر شده
۱ نتیجه برای میکروکوکوس روزئوس
محمود یلمه، مرتضی خمیری، عزتالله قائمی، سیدهساناز رمضانپور، محمد قربانی،
دوره ۹، شماره ۴ - ( ۹-۱۳۹۷ )
چکیده
اهداف: کاروتنوئیدها رنگهای پرمصرف در صنعت غذا با منشا گیاهی و میکروبی هستند. هدف مطالعه حاضر ارزیابی اثر ضدمیکروبی رنگدانه کاروتنوئیدی استخراجشده از میکروکوکوس روزئوس بود.
مواد و روشها: در مطالعه تجربی حاضر سلولهای میکروکوکوس روزئوس با سانتریفیوژ تهنشین شدند و ۱۰میلیلیتر استون به آنها اضافه و توسط هموژنایزر هموژن شدند. در ادامه سوسپانسیون هموژن، سانتریفیوژ، مایع رویی جمعآوری و رنگدانههای کاروتنوئیدی با حجمی برابر از پترولیوم اتر استخراج شدند. محلولهای رنگی پس از فیلتراسیون، بهوسیله تغلیظکننده چرخنده تغلیظ شد و سپس بهوسیله خشککن انجمادی به حالت پودری درآمد. ارزیابی فعالیت ضدمیکروبی به روش انتشار دیسک صورت گرفت و میزان حداقل غلظت بازدارندگی رشد (MIC) و حداقل غلظت کشندگی باکتری (MBC) با روش رقت آگار محاسبه شد. بهمنظور تحلیل آماری آزمون توکی و نرمافزار آماری Minitab ۱۶ به کار رفتند.
یافتهها: رنگ استخراجشده از میکروکوکوس روزئوس بر رشد تمام باکتریهای مورد آزمون موثر بود، باسیلوس سرئوس و سالمونلا اینتریتیدیس بهترتیب بیشترین (۱۲/۴میلیمتر) و کمترین (۱۰/۹میلیمتر) حساسیت به رنگ استخراجشده در غلظت ۵میلیگرم بر میلیلیتر را داشتند. سالمونلا اینتریتیدیس بیشترین MIC (۶۴میلیگرم بر میلیلیتر) را داشت و در غلظتهای مورد آزمون رنگ استخراجشده، تنها برای میزان MBC سالمونلا اینتریتیدیس مشاهده نشد. اثر ضدمیکروبی رنگ استخراجشده بر باکتریهای گرم مثبت نسبت به باکتریهای گرم منفی بیشتر بود.
نتیجهگیری: رنگ استخراج شده از میکروکوکوس روزئوس، رنگی با منشا طبیعی است و فعالیت ضدمیکروبی دارد. اثر ضدمیکروبی آن بر باکتریهای گرم مثبت مورد آزمون نسبت به باکتریهای گرم منفی بیشتر است.