جستجو در مقالات منتشر شده
۵ نتیجه برای نانوذرات مس
حدیث کردزنگنه، فرشته جوکار کاشی،
دوره ۱۳، شماره ۴ - ( ۱۱-۱۴۰۱ )
چکیده
هدف از این مطالعه جداسازی و شناسایی باکتریها از خاک های آلوده به مس و انتخاب باکتری توانا در تولید نانوذرات مس بود. در پژوهش حاضر نانوذرات مس از سویه باکتریایی Ta-۳۱به صورت خارجسلولی سنتز شد. اثر عوامل مختلف شامل غلظت پیش ماده (سولفات مس)، حجم مایع رویی کشت، القاکننده آنزیم و الکترون دهنده در تولید نانوذرات مس بهینهسازی شد. خواص نانوذرات سنتز شده با استفاده از آنالیزهای طیف سنجی جذبی فرابنفش-مرئی (UV-Vis)، طیف سنجی فرو سرخ تبدیل فوریه (FTIR)، الگوی پراش اشعه ایکس (XRD)، طیف سنجی پراش انرژی پرتو ایکس (EDS) و تصویربرداری الکترونی روبشی (SEM) بررسی شدند. همچنین منحنی رشد سویه Ta-۳۱ در حضور و عدم حضور القاکننده آنزیم (غلظت ١/٠ میلیمولار از مس سولفات) رسم شد. سویه منتخب برای سنتز نانوذرات مس شناسایی و ویژگیهای فنوتیپی آنها بررسی شد و با توجه به تبارزایشی، ترادف ژن ۱۶S rDNA تعیین و درخت تبارزایشی سویه منتخب رسم گردید. نتایج نشان داد شرایط بهینه برای سنتز نانوذرات مس، حضور ۱% گلوکز به عنوان عامل الکتروندهنده، غلظت ٢ میلیمولار مسسولفات به عنوان پیش ماده، مقدار ۲۰ میلیلیتر محلول رویی کشت بودند. در این شرایط بیشترین میزان نانوذرات مس تولید شد. طبق نتایج منحنی رشد، سویه Ta-۳۱ پس از ١۵ ساعت به انتهای فاز فعال تکثیر و شروع فاز سکون رسید. نانوساختارهای مس تولید شده کروی و نامنظم بودند و توزیع اندازه آنها بیشتر در محدوده ۳۰-۴۰ نانومتر بود. نتایج نشان داد که سویه Ta-۳۱ به گونه باکتریایی Staphylococcus pasteuri sp. با درصد شباهت ۸۸/۹۹ درصد تعلق دارد.
دوره ۱۹، شماره ۱۲۶ - ( ۵-۱۴۰۱ )
چکیده
مهمترین کاربرد فناوری نانو در صنایع مواد غذایی، تولید بسته بندی فعال با خاصیت ضد میکروبی، بستهبندی با خواص مکانیکی ویژه از نظر تبادل گاز و حرارت و نانوسنسورها در بستهبندی هوشمند است. این مطالعه بر آن بوده است تا به مطالعه اثر ضدمیکروبی نانوکامپوزیتهای نقره و مس تولید شده به روش اکستروژن بر باکتری های اشرشیاکلی و استافیلوکوکوس اورئوس بپردازد. به طوری که نانوکامپوزیتهای محتوی نانو ذرات نقره و مس در درصدهای ۱، ۳، ۵ و ۷ درصد با روش اکستروژن تولید شدند و تحت آنالیزهای نانومتریک (SEM, TEM, XRD, EDS) قرار گرفتند. سپس آزمون ضدمیکروبی نانوکامپوزیتها با روش انتشار از دیسک برای اندازهگیری هاله عدم رشد در محیط کشت با سویه های تجاری باکتری استافیلوکوکوس اورئوس و اشریشیاکلی انجام شد. داده ها نشان داد که سایز نانوذرات مس و نقره در محدوده ی ۲۰ تا ۵۰ نانومتر قرار داشت و پراکندگی نانوذرات در سطح نانوکامپوزیتها به صورت یکنواخت بود و خلوص بالایی داشتند. آزمون ضد میکروبی نانوکامپوزیتها نشان داد که با افزایش درصد نانوذرات میزان قطر هاله ممانعت از رشد نانوکامپوزیتها به طور معنیداری افزایش یافت و میزان ممانعت از رشد نانوذرات نقره نسبت به مس بیشتر بود (۰۵/۰p≤). باکتری استافیلوکوکوس اورئوس در مقایسه با اشرشیاکلی حساسیت بیشتری به نانوذرات مس و نقره نشان داد (۰۵/۰p≤). نتایج تحقیق حاضر نشان داد که نانوکامپوزیت های نقره و مس با خاصیت ضد میکروبی بالا می توانند جهت بسته بندی فعال با خاصیت ضدمیکروبی در صنایع بسته بندی بهداشتی و مواد غذایی مورد استفاده قرار گیرند.
دوره ۲۰، شماره ۱۳۷ - ( ۴-۱۴۰۲ )
چکیده
افزایش ماندگاری گوشت قرمز بدلیل ماهیت فسادپذیر آن و تمایل مصرف کنندگان به استفاده از محصولات غذایی فاقد نگهدارنده از اهمیت بالایی برخوردار است. این مطالعه با هدف بررسی اثر ضدمیکروبی و آنتی اکسیدانی فیلم پلیلاکتیک اسید (PLA) حاوی غلظتهای مختلف عصاره اتانولی سماق (SE ۱ و ۳ %) و نانو ذرات اکسید مس (CuO-NPs ۱ و ۲%)، در افزایش ماندگاری گوشت چرخ شده گوساله طی مدت نگهداری در شرایط سرد صورت پذیرفت. نمونه ها در دمای۱± ۴ درجه سانتیگراد به مدت ۱۲ روز ذخیره شدند و در روزهای ۰، ۱، ۳، ۶، ۹ و ۱۲ مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج این مطالعه نشان داد که جمعیت کلی باکتریهای هوازی، سرماگراها و انتروباکتریاسه در نمونههای بستهبندی شده با فیلمهای حاوی عصاره سماق و نانوذارت مس در مدت نگهداری، به صورت معنیداری (۰۵/۰>P) نسبت به گروه کنترل کمتر بود. مقادیر کل بازهای نیتروژنی فرار (TVB-N) و pH در نمونههای کنترل بالاتر از نمونههای بستهبندی شده حاوی ترکیبات مورد مطالعه بود. تیمارهای ترکیبی حاوی عصاره سماق و نانوذرات اکسید مس بالاترین کارایی را در افزایش ماندگاری گوشت چرخ شده در طول دوره نگهداری بصورت وابسته به دوز از خود نشان دادند. بر اساس نتایج به دست آمده می توان نتیجه گرفت که استفاده از فیلم زیست تخریب پذیر پلیلاکتیک اسید حاوی مخلوط عصاره اتانولی سماق و نانو ذرات اکسید مس در افزایش مدت زمان ماندگاری گوشت چرخ شده گوساله در طی ۱۲ روز نگهداری در دمای یخچال موثر بوده است.
دوره ۲۱، شماره ۱۴۷ - ( ۲-۱۴۰۳ )
چکیده
در این مطالعه موسیلاژ از بذر شنبلیله و اسانس از رزماری استخراج شد. فیلم مرکب موسیلاژ بذر شنبلیله و پودر پوست بادمجان با نانوذرات مس (۰، ۲، ۴ %) و اسانس رزماری (۰، ۴، ۸ %) تهیه شد. خواص فیزیکوشیمیایی فیلم¬ها تهیه شده بررسی شد. مطابق نتایج به دست آمده با افزایش نانوذرات مس و اسانس رزماری، میزان ضخامت و آنتی¬اکسیدانی فیلم افزایش می¬یابد. رطوبت، نفوذپذیری بخار آب و حلالیت فیلم با افزایش نانوذرات مس و اسانس رزماری کاهش می¬یابد. همچنین با افزایش نانوذرات مس و اسانس رزماری، شاخصهای رنگ L*، افزایش یافته و روشنایی لایهها بهطور معنیداری کاهش یافت. همچنین با افزایش نانوذرت مس، شاخص¬های رنگ a*، افزایش یافته ولی باعث کاهش b*، شده. همچنین با افزایش اسانس رزماری، شاخص¬های رنگ a*، کاهش یافته ولی باعث افزایش فاکتور b*، شده است. نتایج فعالیت ضدمیکروبی نشان داد که افزودن نانوذرات مس و اسانس رزماری باعث فعالیت فیلم علیه استافیلوکوکوس اورئوس شد. نتیجه¬گیری: افزودن نانوذرات مس و اسانس رزماری به فیلم¬های خوراکی بر پایه موسیلاژ بذر شنبلیله و پودر پوست بادمجان سبب بهبود ضخامت، آنتی¬اکسیدانی، حلالیت، رطوبت و نفوذپذیری به بخار آب، همچنین تضعیف روشنایی گردید.
دوره ۲۱، شماره ۱۴۸ - ( ۳-۱۴۰۳ )
چکیده
افزودن نانوذرات مس و اسانس رزماری می¬تواند سبب بهبود خواص ساختاری و مکانیکی فیلم¬¬های بر پایه موسیلاژ بذر شنبلیله و پودر پوست بادمجان شود. هدف در این مطالعه تهیه فیلم¬های خوراکی بر پایه موسیلاژ بذر شنبلیله و پودر پوست بادمجان حاوی نانوذرات مس (۰، ۲، ۴ %) وزنی/وزنی و اسانس رزماری(۰، ۴، ۸ %) وزنی/حجمی بود. فیلم¬های خوراکی بر پایه موسیلاژ بذر شنبلیله و پودر پودر پوست بادمجان تهیه شده و نانوذرات مس (۰، ۲، ۴ %) و اسانس رزماری (۰، ۴، ۸ %) به آن افزوده شد. خواص ساختاری و مکانیکی فیلم¬ها تهیه شده بررسی شد. مطابق نتایج به دست آمده با افزایش مقدار نانوذرات مس و اسانس رزماری در فیلم باعت کاهش خواص مکانیکی فیلم¬ها شد. مطابق نتایج به دست آمده با افزایش مقدار نانوذرات مس و اسانس رزماری در فیلم باعت کاهش بافت مکانیکی فیلم¬ها شد. تجزیه و تحلیل پراش اشعه ایکس (XRD) نشان داد که نانوذرات مس به طور فیزیکی با پلیمر موسیلاژ بذر شنبلیله و پودر پوست بادمجان ترکیب شدهاند باعث تضغیف ساختار کریستالی شده¬اند. نتایج تبدیل فوریه فروسرخ (FTIR) حضور فیزیکی نانوذرات مس را در ماتریس پلیمری تایید کرد. نتایج میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM)نشان داد که مورفولوژی سطح نانوکامپوزیت فیلم نسبت به موسیلاژ بذر شنبلیله و پودر پوست بادمجان ناهمگن است. قرار گرفتن فیلم شناساگر تهیه شده در معرض pHهای مختلف، منجر به تغییر رنگ فیلم¬ها از رنگ قرمز به رنگ زرد گردید. این تغییرات رنگی فیلم¬ها با تغییرات رنگی محلول آنتوسیانین همخوانی داشت. افزودن نانوذرات مس و اسانس رزماری به فیلم¬های خوراکی بر پایه موسیلاژ بذر شنبلیله و پودر پوست بادمجان سبب بهبود فوریه مادون قرمز (FTIR) فیلم¬ها، همچنین موجب تضعیف خواص مکانیکی گردید.