جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای وسترن بلات


دوره ۱۳، شماره ۲ - ( ۷-۱۳۸۹ )
چکیده

هدف: کریپتوسپوریدیوزیس یک بیماری انگلی است که توسط تک یاخته‏ای کوچک از جنس کریپتوسپوریدیوم ایجاد می‏شود. انتقال عفونت به‏صورت مدفوعی- دهانی، از طریق تماس مستقیم یا غیرمستقیم و از طریق مواد غذایی یا نوشیدنی است. هدف از این مطالعه، بررسی ایمونوگلوبولین IgG ضد کریپتوسپوریدیوم پارووم در نوزادان موش BALB/c آلوده شده است. مواد و روش‏ها: اووسیست‏ها از نمونه‏های مدفوع اسهالی گوساله‏های جوان جمع‏آوری و خالص شده در محلول نگاهدارنده دی کرومات ۵/۲ درصد و در یخچال ۴ درجه نگهداری شدند. ۴۰ نوزاد موش (۳-۴ روزه) BALB/c در هشت گروه پنج تایی شامل چهار گروه نمونه و چهار گروه کنترل استفاده شد و سپس ۱۰۵×۵ اووسیست به گروه‏های نمونه، از راه دهانی به کمک لوله گاواژ تلقیح شد. از قلب موش‏های گروه‏های نمونه و کنترل روزهای ۶، ۹، ۱۲، ۱۶ بعد از تزریق خون‏گیری و سرم‏ها در شرایط استریل ذخیره شد. ایمونوگلوبولین‏ها به روش رسوب‏دهی نمک استخراج و برای تأیید وجود ایمونوگلوبولین‏ها از روش SDS-PAGE استفاده شد. نتایج: آنتی‏بادی‏های به‏دست آمده توسط روش وسترن بلات تجزیه و تحلیل شد. افزایش ترشح آنتی‏بادی در نوزادان موش آلوده به اووسیست کریپتوسپوریدیوم پارووم، از نوع IgG تأیید شد و میزان میانگین جذب نوری آن از ۰۹۹/۰ ± ۳۵/۰ در روز ۶ بعد از تزریق به میزان ۰۹۹/۰ ± ۶۷۷۶/۰ افزایش یافت؛ در حالی‏که میزان جذب نوری گروه‏های کنترل در روز ششم ۰۱۶/۰ ± ۲۴۴/۰ بود و در روز ۱۶ فقط به ۰۱۶/۰ ± ۳۲۲/۰ افزایش یافته بود و این افزایش در گروه‏های مورد، نسبت به گروه‏های کنترل از نظر آماری تفاوت معنی‏داری را نشان داد (۰۵/۰>P). نتیجه‏گیری: آنتی‏بادی بررسی شده در این مطالعه در نوزادان موش آلوده به اووسیست کریپتوسپوریدیوم از نوع IgG بود که علیه غشای خارجی اووسیست ترشح می‏شود و اختلاف معنی‏داری در نوزادان موش گروه مورد نسبت به گروه کنترل مشاهده شد.
پوران بدیری، مجید صادقی زاده، بیژن بمبئ، سیده زهرا بطحائی، مهرناز بحرینی، زرین مینوچهر،
دوره ۱۵، شماره ۴ - ( ۷-۱۴۰۳ )
چکیده

مقدمه: پپتید آمیلوئید ‌بتا () علت اصلی تشکیل پلاگ‌های سمی در بیماران آلزایمری می‌باشد. به‌همین علت، مطالعه بر روی این پپتید و شناخت مکانیسم‌های مولکولی و سلولی مرتبط آن، در تشخیص و درمان بیماری ضروری است. پژوهش حاضر یک روش سریع، آسان و ارزان برای تولید و خالص‌سازی این پپتید ارائه داده که بر اساس بیان ژن در سیستم باکتریایی است.

مواد و روش‌ها: ژن سنتز و به وکتور بیانی pET۲۶b انتقال یافت. پس‌از القا با لاکتوز و انکوباسیون ۲۴‌ساعته جهت بیان پپتید، رسوب سلولی حاصل به منظور بررسی و تایید وجود پپتید نوترکیب بوسیله SDS-PAGE و وسترن بلات بررسی گردید. سپس خالص‌سازی پپتید نوترکیب با روش کروماتوگرافی تمایلی ستون Ni-NTA صورت گرفت. تعیین ویژگی کشندگی سلولی خالص، در غلظت های  µM ۲۵  و  µM ۵۰ با استفاده از آزمون MTT  بر روی لاین سلولی مدل آلزایمر(SH-SY۵Y) انجام شد.
نتایج: نتایج PCR Colony و تعیین‌توالی تاییدکننده ورود صحیح قطعه بیان‌کننده به داخل وکتور بیانی می باشد. بررسی طول باندها در SDS PAGE و وسترن بلات، نمایانگر بیان موفقیت‌آمیز پپتید نوترکیب حاوی دنباله هیستیدینی می‌باشد. در نهایت نتیجه آزمون MTT نشان داد که پپتید خالص‌شده در غلظت‌های µM۲۵  و  µM۵۰ به‌ترتیب دارای کشندگی ۳۰ و ۵۰ درصدی است.
بحث: تولید پپتید آمیلوئید ‌بتا در میزبان‌های باکتریایی بسیار مطلوب به‌نظر می‌رسد. همچنین به‌دست‌آوردن پپتید خالص به صورت محلول یک مزیت مهم این تحقیق می‌باشد. با توجه به عملکرد کشندگی پپتید خالص‌شده، میتوان از آن برای تیمار سلول‌های مدل و انجام مطالعات پیرامون آلزایمر استفاده نمود.
 



صفحه ۱ از ۱