جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای پلی‌لاکتیک‌اسید

هستی بی شال، محمدعلی توانایی، ابوالفضل محمودی‌گِوَری،
دوره ۹، شماره ۱ - ( ۱۰-۱۳۹۶ )
چکیده

اهداف: نایلون یا پلی‌آمید یکی از پرکاربردترین و مهم‌ترین پلیمرهای مورد استفاده در صنایع پلاستیک و الیاف جهان به حساب می‌آید. به همین دلیل در استفاده از آن، کمتر به خواص زیست‌تخریب‌پذیری بسیار ضعیف آن توجه می‌شود. بنابراین پژوهش حاضر با هدف اصلاح زیست‌تخریب‌پذیری الیاف مصنوعی پلی‌آمید ۶ با آمیختن در جای پرک ظروف پلاستیکی پلی‌لاکتیک‌اسید حین فرآیند ذوب‌ریسی انجام شد.
مواد و روش‌ها: در پژوهش تجربی حاضر، چیپس پلی‌آمید ۶ مورد استفاده در صنایع نساجی و پرک‌‌های پلی‌لاکتیک‌اسید از ظروف یک‌بارمصرف استفاده شد. برای بررسی زیستتخریبپذیری نمونه‌ها، تغییرات وزن نمونه، خواص مکانیکی بعد از تخریب در خاک و تصاویر میکروسکوپ الکترونی استفاده شد. داده‌ها با آزمون تحلیل واریانس یک‌راهه تحلیل شدند.
یافته‌ها: آزمون‌های مکانیکی انجام‌گرفته روی الیاف نوریس نشان‌دهنده تولید موفقیت‌آمیز الیاف آمیخته با درصد ترکیب‌های ۵، ۱۰، ۲۰، ۳۰ و ۴۰% جزء r-PLA بود و نمونه الیاف حاوی ۵۰% وزنی از پلی‌لاکتیک‌اسید از خواص مکانیکی قابل قبولی برخوردار نبود. تغییرات الیاف آمیخته PA۶/r-PLA با افزایش جزء پراکنده r-PLA در بستر PA۶ کاملاً معنی‌دار بودند.
نتیجه‌گیری: نمونه آمیخته پلی‌آمید ۶ و پرک پلی‌لاکتیک‌اسید بازیافتی، با ترکیب درصدهای حاوی ۵ تا ۴۰% از جزء پراکنده پرک پلی‌لاکتیک‌اسید بازیافتی به‌خوبی از قابلیت ذوب‌ریسی برخوردارند. با افزایش درصد وزن پرک پلی‌لاکتیک‌اسید بازیافتی در الیاف آمیخته تولیدشده، خواص مکانیکی در نمونه‌های ۵ و ۱۰% وزنی، بهبود و در درصدهای بالاتر کاهش نشان می‌دهند. افزایش میزان تخریب زیستی الیاف اصلاح‌شده پلی آمید ۶ با اضافه‌شدن میزان پرک پلی‌لاکتیک‌اسید بازیافتی، به‌وضوح تایید می‌شود.


دوره ۱۹، شماره ۸ - ( ۵-۱۳۹۸ )
چکیده

در این پژوهش خواص مکانیکی، یکی از پرکاربردترین بیومواد پلیمری قابل جذب در بدن به‌نام پلی‌لاکتیک‌اسید (PLA) در حالت متخلخل‌شده مورد ارزیابی قرار گرفت. ابتدا ساختارهای منظم برگرفته از مدل تتراکایدکاهدرون که مدل کلوین نامیده می‌شود طراحی شدند و سپس با استفاده از پرینتر سه‌بُعدی با تکنیک FDM ساخته شدند. پس از آن به‌منظور تعیین خواص مکانیکی و نحوه شکست، از آزمون فشار استفاده شد. در نهایت، نتایج تجربی با نتایج آنالیز نرم‌افزار شبیه‌سازی مقایسه شد. نتایج نشان داد افزایش درصد تخلخل منجر به کاهش استحکام و همچنین افزایش اندازه سلول‌ها در یک تخلخل ثابت منجر به افزایش استحکام فشاری می‌شود. همچنین با کاهش درصد تخلخل مقدار کرنش تا مرحله شکست در یک تنش نسبتاً ثابت، افزایش می‌یابد. نحوه شکست نمونه‌های با درصد تخلخل بالا به‌صورت ترد و با زاویه ۴۵درجه بود. این در حالی بود که نمونه‌های با درصد تخلخل کمتر، رفتار نسبتاً داکتیل داشتند و همراه با افزایش فشار، سلول‌ها روی یکدیگر جمع شده و تغییر فرم بالاتری تا نقطه شکست داشتند. همچنین مقایسه نتایج تجربی و شبیه‌سازی نشان دادند که همخوانی مناسبی بین نتایج وجود دارد و مدل پیش‌بینی نرم‌افزار از صحت بالایی برای این مدل فومی برخوردار است.


دوره ۲۰، شماره ۴ - ( ۱-۱۳۹۹ )
چکیده

فناوری چاپ سه‌بعدی بدون نیاز به ابزارهای جانبی در صنایع مختلفی به‌کار می‌رود زیرا دارای انعطاف‌پذیری در تولید است و سبب کاهش اتلاف مواد می‌شود. در این مقاله به بررسی تجربی فرآیند برشکاری لیزری ورقه ساخته‌شده از پلی‌لاکتیک‌اسید توسط چاپگر سه‌بعدی پرداخته شده است. روش چاپ ورقه‌ها به‌کمک روش لایه‌نشانی هم‌جوش (FDM) صورت پذیرفت. تولید ورقه‌ها با ضخامت ۳/۲میلی‌متر و با شرایط بهینه (ضخامت هر لایه ۲۷/۰‌میلی‌متر، کاملاً توپر و دمای اکسترودر C°۲۲۶/۶۲) چاپ شد. لیزر مورد استفاده در این مقاله، لیزر CO۲ کم‌توان با موج پیوسته است. پارامترهای ورودی لیزر شامل سرعت برش لیزر، موقعیت نقطه کانونی و توان لیزر به‌عنوان متغیر انتخاب شد. با انجام چند آزمایش بازه موثر هر پارامتر مورد ارزیابی قرار گرفته شد. عرض بریدگی بالایی و پایینی، زاویه مخروطی‌شدن و نسبت عرض بریدگی بالایی به عرض بریدگی پایینی پارامترهای خروجی فرآیند انتخاب شد. میکروسکوپ نوری برای بررسی مشخصات هندسی شیارهای برش نمونه‌ها مورد استفاده قرار گرفته شد و سپس با استفاده از نرم‌افزار Imagej تصاویر اندازه‌گیری شدند. هدف از انجام این مقاله فرآیند برشکاری لیزری برای دستیابی به شیارهای برش باکیفیت مناسب و تنظیمات مناسب پارامترها ورودی لیزر است.


صفحه ۱ از ۱