جستجو در مقالات منتشر شده
۴ نتیجه برای پلیکاپرولاکتون
ترانهپیمانه عابدیمحتسب، الناز تمجید، رضا حاجیحسینی،
دوره ۱۰، شماره ۳ - ( ۶-۱۳۹۸ )
چکیده
اهداف: در سالهای اخیر داربستهای نانوالیافی زمینه پلیمری بهدلیل اثرات ضدمیکروبی در مهندسی بافت پوست مورد توجه زیادی قرار گرفتهاند. هدف از این پژوهش تولید و مشخصهیابی خواص آنتیباکتریال داربستهای نانوالیافی زمینه پلیمری است.
مواد و روشها: در مطالعه تجربی حاضر داربست نانوالیافی پلیکاپرولاکتون به روش الکتروریسی ساخته شد. بررسیهای ریزساختاری و مطالعات چسبندگی باکتریایی با استفاده از میکروسکوپ الکترونی روبشی صورت گرفت. برای انجام آزمونهای ضدباکتریایی از آزمونهای میکرودایلوشن و تشکیل بیوفیلم بر سویههای استاندارد گرم منفی اشرشیا کلی و سودوموناس آئروژینوزا، گرم مثبت استرپتوکوکوس موتانس و استافیلوکوکوس اورئوس و برای مطالعه سمیت سلولی از آزمون MTT بر سلولهای سرطانی رده هلا و HT۱۰۸۰ استفاده شد.
یافتهها: نتایج این پژوهش نشان داد که این داربست نانوالیافی خواص ضدباکتریایی و ضدتشکیل بیوفیلم بر همه سویهها دارد اما در مشاهدات میکروسکوپ الکترونی و آزمون میکرودایلوشن بیشترین اثر بر سویه سودوموناس آئروژینوزا و در غلظت یکمیلیگرم بر میلیلیتر عصاره داربست نانوالیافی مشاهده شده، اما در آزمون تشکیل بیوفیلم بیشترین اثر بر سویه استافیلوکوکوس اورئوس و در غلظت ۸میکروگرم بر میلیلیتر عصاره حاصل شد. همچنین نتایج آزمونهای سمیتسنجی سلولی نیز نشان داد که عصاره داربستهای سنتزشده روی سلولهای سرطانی فیبروبلاست انسانی (HT۱۰۸۰) اثرات سمی بیشتری داشته و پس از ۴۸ساعت منجر به کاهشی در حدود ۴۰% تعداد آنها میشود.
نتیجهگیری: داربستهای نانوالیافی پلیکاپرولاکتون تولیدشده به روش الکتروریسی، بالقوه میتوانند گزینه امیدبخشی در کاربردهای مهندسی بافت پوست با قابلیت جلوگیری از تشکیل بیوفیلم در محل ترمیم زخم و نیز کاهش تعداد سلولهای سرطانی باشند.
دوره ۱۷، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۳۹۳ )
چکیده
هدف: شباهت بیشتر به محیط درون تنی، به افزایش تکثیر و تمایز سلولها در شرایط برون تنی کمک میکند. در این مطالعه، اثر محیط کشت پویا و وجود نانو ذرات هیدرو کسی آپاتیت nHA)) بر تکثیر و تمایز سلولهای بنیادی مزانشیمی (MSCs) به سلولهای استخوانی با استفاده از داربستهای الکتروریسی شدهٔ پلیکاپرولاکتون (PCL) بررسی شده است. مواد و روشها: ابتدا داربستهای PCL و PCL-nHA به روش الکتروریسی تهیه شدند. پس از کشت ایستای داربستها با MSCs، داربستها در یک دوره ۱۴ روزه در دو گروه کشت ایستا و پویا تقسیم شدند. داربستهای کشت پویا بر روی همزن قرار گرفتند. تکثیر و تمایز سلولها در روزهای ۳، ۷ و ۱۴، با آزمایشهای MTT، کلسیم و آلکالین فسفاتاز بررسی شدند. نتایج: نتایج بهدستآمده از بررسی MTT داربستها در روز ۱۴، افزایش ۱/۱ برابری میزان تکثیر سلولها را در کشت پویا نسبت به ایستا نشان داد. همچنین در طی این دوره، میزان کلسیم تولیدی توسط سلولها برای داربستهای PCL و PCL-nHA در حالت پویا نسبت به ایستا در روز ۱۴، به ترتیب ۲۳/۱ و ۴۶/۱ برابر بود. در بررسی فعالیت آنزیم آلکالین فسفاتاز، میزان فعالیت برای داربستهای PCL و PCL-nHA در حالت پویا نسبت به ایستا در روز ۱۴، به ترتیب ۲۴/۱ و ۲۸/۱ برابر بود. نتیجهگیری: نتایج حاصل از کشت پویا، تکثیر و تمایز بیشتر سلولهای بنیادی به استخوانی را برای هر دو نوع داربست PCL و PCL-nHA نسبت به ایستا نشان دادند. همچنین، میزان تکثیر و تمایز سلولی در داربستهای حاوی nHA بیشتر از داربستهای بدون آن بود.
دوره ۱۷، شماره ۱۰۷ - ( ۱۰-۱۳۹۹ )
چکیده
در این پژوهش تاثیر تیمارهای مختلف نانومواد کریستال سلولز (NCC) و اکسید روی (ZNO) در حین ساخت کاغذ و همچنین پوشش دهی نمونهها با همین نانومواد و پلیکاپرولاکتون (PCL) بر روی خواص ممانعتی کاغذها مورد بررسی قرار گرفت. نمونهها بوسیله دستگاههای میکروسکوپ الکترونی روبشی نشر میدانی (FESEM) و پراش پرتو ایکس (XRD)، مورد مطالعه قرار گرفتند. در این پژوهش نانومواد و پلیمر با شرایط مشخص (نانوکریستال سلولز ۴ و ۶ درصد، نانواکسید روی ۳ درصد، پلیکاپرولاکتون ۱۰ درصد) درحین ساخت کاغذ و به عنوان پوشش به خمیر کاغذ و کاغذهای شاهد افزوده شدند. از پلیاکریل آمید کاتیونی بعنوان کمک نگه دارنده نانومواد درحین ساخت کاغذ استفاده شد. نتایج حاصل از آزمایشها نشان داد که ویژگیهای ممانعتی (جذب آب، عبور هوا، جذب روغن) کاغذهای تیمار شده افزایش یافته است ولی تاثیر افزایش درصد نانوکریستال سلولز در این افزایش بارزتر بوده است و کاغذهای تیمار شده با ترکیب همزمان نانومواد بهترین ویژگیهای ممانعتی را داشته است. همچنین ویژگیهای ممانعتی کاغذهای پوشش دهی شده با افزودن نانومواد افزایش یافته است که در این بین نقش اصلی در این افزایش را نانوکریستال سلولز داشته است و ترکیب همزمان نانومواد با پلیکاپرولاکتون دارای بهترین ویژگیها میباشد. همچنین ویژگیهای ممانعتی کاغذهای پوشش دهی شده به مراتب بالاتر از کاغذهای تیمار شده میباشد.
دوره ۱۹، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۵ )
چکیده
هدف: در این مطالعه اثر محیط کشت پویا (در راکتور زیستی فلاسک لرزان) بر تکثیر و تمایز سلولهای بنیادی مزانشیمی به سلولهای استخوانی با استفاده از داربستهای الکتروریسی شدۀ پلیکاپرولاکتون- نانوهیدروکسی آپاتیت بررسی شد.
مواد و روشها: ابتدا داربستهای پلیکاپرولاکتون- نانوهیدروکسی آپاتیت به روش الکتروریسی تهیه شد. پس از کشت ایستای سلولهای بنیادی مزانشیمی روی داربستها، داربستها در یک دورۀ ۲۱ روزه به دو گروه کشت ایستا و راکتور زیستی فلاسک لرزان تقسیم شدند. تکثیر و تمایز سلولها در روزهای ۷، ۱۴ و ۲۱، با آزمایشهای MTT، کلسیم و آلکالین فسفاتاز بررسی شد.
نتایج: تکثیر سلولهای بنیادی مزانشیمی روی لایههای داربست توسط آزمون MTT بررسی شد. تکثیر سلولی (جذب نوری) روی لایهها در روز ۲۱ پس از کشت درون راکتور زیستی فلاسک لرزان (۱۸/۲= OD) نسبت به حالت ایستا (۶۸/۱= OD) بالاتر بود. بهمنظور مطالعات تمایز استخوانی، مقدار رسوب کلسیم و فعالیت آلکالین فسفاتاز اندازهگیری شد. میزان رسوب کلسیم برای کشت پویا ۶/۱ برابر بیشتر از کشت ایستا بود که این اختلاف نشان دهندۀ تمایز بیشتر سلولها در دورۀ ۲۱ روزه درون راکتور زیستی فلاسک لرزان بود. فعالیت آلکالین فسفاتاز درون راکتور زیستی فلاسک لرزان در طول ۱۴ روز پس از کشت ۵۵/۱ برابر بیشتر از کشت ایستا بود.
نتیجهگیری: نتایج حاصل از کشت راکتور زیستی فلاسک لرزان، تکثیر و تمایز بیشتر سلولهای بنیادی به استخوانی را برای داربستهای چندلایه پلیکاپرولاکتون- نانوهیدروکسی آپاتیت نسبت به ایستا نشان داد.