جستجو در مقالات منتشر شده
۵ نتیجه برای پلی یورتان
دوره ۵، شماره ۳ - ( ۱۰-۱۴۰۰ )
چکیده
چکیده
هدف تحقیق: در این پژوهش، اصلاح اپوکسی توسط پلی یورتان بصورت موفقیت آمیز انجام شد و تاثیر آن بر خواص سایشی و چسبندگی مورد واکاوی قرار گرفت. مهمترین نگرانی در ترکیب این دو پلیمر، تشکیل ژل بهنگام مواجهه رزین اپوکسی و ایزوسیانات موجود در پلی یورتان بود.
روش تحقیق: یک راه حل برای غلبه بر این مشکل، کنترل فعالیت شیمیایی ایزوسیانات است. بنابراین به منظور کاهش فعالیت شیمیایی ایزوسیانات و جلوگیری از تشکیل ژل در اثر ترکیب اپوکسی و پلی یورتان، ابتدا پیش پلیمر پلی یورتان حاوی ۵۸/۳ درصد وزنی ایزوسیانات، با ترکیب پلی تترا متیلن گلایکول ۲۰۰۰ (PTMG ۲۰۰۰) و تولوئن دی ایزوسیانات (۲,۴-TDI)، تهیه و با اضافه کردن ۲۰ درصد وزنی از آن به رزین اپوکسی، فرآیند پخت با استفاده از دی متیل تیوتولوئن دی آمین (DMTDA)، بعنوان عامل پخت مشترک و همچنین عملیات حرارتی خاص، کامل شد.
اهم نتایج: نتایج طیف بینی تبدیل فوریه زیر قرمز نشان داد، فرآیند اصلاح با حذف پیک های مربوط به اپوکساید و ایزوسیانات در طیف مخصوص به نمونه تهیه شده، و همچنین ایجاد یک پیک پهن مربوط به گروه های هیدروکسیل ثانویه (C-O) در اثر باز شدن حلقه های اپوکساید، موفقیت آمیز بوده است. آزمون چسبندگی نیز، افزایش چسبندگی به زیرآیند فولاد کربنی، در نتیجه تولید هیدروکسیل ثانویه حین این آمیخته سازی را تائید کرد. اگرچه سختی پرسوز در اپوکسی اصلاح شده به میزان ۵% کاهش یافت اما با کاهش ۱۷ برابری مدول الاستیک (طبق نتیجه آزمون کشش)، مقاومت سایشی بر اساس آزمون سایش، ۶ برابر بهبود یافت. سرانجام با در نظر گرفتن تصاویر میکروسکوپ الکترونی روبشی- نشر میدان مغناطیسی، بهم پیوستن حفرات، بعنوان سازوکار سایش معرفی شد.
شهاب سپانلو، میثم جلالی، ابوالفضل میرزاپورارمکی، علی پارسای،
دوره ۱۶، شماره ۱ - ( ۹-۱۴۰۳ )
چکیده
جایگزینی بافتها و اندامهایی که به دلیل ضربه یا بیماریهای مختلف دچار اختلال شدند، اجتناب ناپذیر است. یکی از روشهایی که میتوان با بهینهسازی آن، به سرعت بازسازی زخمها کمک نمود، ارتقای فناوری زخمپوشهاست. در تحقیق حاضر، با بهرهگیری از خواص نانوالیافهای پلییورتان و بهبود خواص آنها با افزودنیهایی شامل اکسید گرافن، نانو ذرات سلنیم و عصاره گیاه حنا، ارتقای عملکرد زخمپوش هدفگیری شد. پس از یافتن غلظت بهینه متناسب با دستگاه الکتروریسی، از محلول DMSO حاوی ۱۲ درصد وزنی پلییورتان برای تولید نانوالیاف زخمپوش استفاده شد. تصاویر حاصل از میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) تولید داربستهایی یکنواخت متشکل از نانوالیاف پلییورتان را تایید کرد. برای بررسی عملکرد پارچه تولیدی به عنوان زخمپوش، خواص ضدباکتریایی و خواص مکانیکی پارچه مطالعه شد. برای نمونه کامپوزیتی PU-GO-Se-Henna فعالیت ضدباکتریایی نسبت به دو باکتری S.aureus و E. coli به ترتیب برابر ۲۶/۳ و ۸۵/۲ بود که نشاندهندهی ویژگی ضدباکتریایی بسیار جذاب این نمونه است. این نمونه در آزمون کشش به استحکام پارگی MPa ۹۲ رسید که نسبت به نمونه پلییورتان خالص حدود ۱۰۴ درصد افزایش استحکام نشان داد.
دوره ۱۸، شماره ۳ - ( ۳-۱۳۹۷ )
چکیده
در این پژوهش تاثیر روش پرکردن هسته های مشبک تیر های ساندویچی، با فوم های پلی یورتان از نوع سخت با وزن سبک، مورد مطالعه قرار گرفته است. ارتباط بین نیرو و جابه جایی در مرکز تیر با استفاده از نتایج آزمایشگاهی بدست آمده است. سه نوع هسته مشبک از جنس فولاد به صورت خالی و پر شده از فوم، تحت بارگذاری شبه استاتیکی به صورت عرضی، مورد مطالعه و بررسی قرار گرفته است. در ادامه با مطالعه بر روی جهت گیری صفحات مشبک در هسته، به بررسی پارامترهای ضربه پذیری، از جمله جذب انرژی ویژه، بعنوان اهداف آزمایش پرداخته شده است. این نوع سیستم جاذب انرژی، می تواند در صنایع هوایی، کشتی سازی، خودروسازی، صنایع ریلی و آسانسورها جهت جذب انرژی ضربه مورد استفاده قرار گیرد. نتایج تحلیل آزمایشگاهی خمشی نشان داد، که به کارگیری فوم در هسته، می تواند ظرفیت جذب انرژی را به صورت قابل ملاحضه ای افزایش دهد. نتایج آزمایش های خمشی نشان داد که ظرفیت جذب انرژی ویژه در تیر ساندویچی تقویت شده با فوم در مقایسه با نمونه مشابه توخالی، ۷۴٪ افزایش یافته است. همچنین، جهت گیری مناسب هسته مشبک در تیر ساندویچی موجب افزایش جذب انرژی ویژه تا ۶۶,۵٪ می شود. در انتها پارامترهای هندسی مناسب، و بهترین نمونه-ها از لحاظ معیارهای در نظر گرفته شده با توجه به اهداف طراحی، معرفی می شوند.
دوره ۲۰، شماره ۱۱ - ( ۸-۱۳۹۹ )
چکیده
در این مقاله، به بررسی تجربی و تحلیل رگرسیونی تغییر شکل پلاستیک ساندویچ پنل کامپوزیتی پلییورتان تقویت شده با ذرات صفحه ای نانو رس تحت بارگذاری انفجاری پرداخته شده است. برای این منظور ساندویچ پنل پلی یورتان با درصدهای مختلف نانو رس و در چگالی های مختلف تهیه شد. خواص مکانیکی فوم های تقویت شده با نانو رس توسط آزمون کشش-فشار مورد مطالعه قرار گرفت. همچنین از دستگاه لوله شوک انفجاری و ماده منفجره C۴ به منظور بارگذاری انفجاری استفاده شد. در ادامه به منظور بررسی اثر پارامترهای موثر نظیر درصد نانو رس و چگالی فوم پلی یورتان بر میزان جابجایی صفحات ساندویچ پنل کامپوزیتی و بهینه سازی آنها به منظور کمترین تغییر شکل، از روش سطح پاسخ استفاده شد. نتایج بدست آمده از مدل رگرسیونی در سطح اطمینان ۹۵% حاکی از مطابقت بسیار خوب نتایج تجربی و مقادیر پیش بینی شده توسط مدل بوده است. مقدار بالای ضریب همبستگی بین پارامترهای بررسی شده و میزان تغییر شکل پلاستیک ساندویچ پنل (R۲= ۹۹ %) حاکی از آن است که مدل ارائه شده از دقت بالاتری برخوردار بوده است. در پایان شرایط بهینه برای دستیابی به کمترین میزان جابجایی صفحات ساندویچ پنل کامپوزیتی بصورت ۵۷/۱ درصد نانو رس و چگالی فوم kg/m۳ ۱۳۰ تعیین گردید.
دوره ۲۱، شماره ۲ - ( ۳-۱۴۰۰ )
چکیده
یکی از مهمترین کاربردهای پانلهای ساندویچی با مغزه فوم پلییورتان، در کارگاههای ساختمانی و نیز در اسکان موقت پس از حوادث مخربی مثل سیل و زلزله است. این کانکسها از نظر ایمنی در برابر آتش ضعیف و خطرناک هستند که به عنوان نمونه، وقوع حریق در چند کانکس اسکان موقت زلزلهزدگان پس از زلزله آبان ۱۳۹۶ در استان کرمانشاه بود که ضرورت ارزیابی عملکرد آنها در برابر آتش با توجه به ماهیت قابل اشتعال فوم پلییورتان مغزه پانل را بیش از پیش آشکار ساخت. در این تحقیق، ضمن مروری بر الزامات ایمنی در برابر آتش ساختمانهای موقت در دنیا، عملکرد چند نوع پانل ساندویچی تولید داخل با روکش فلزی و مغزه فوم پلییورتان و فوم پلی ایزوسیانورات با آزمونهای واکنش در برابر آتش و مقاومت در برابر آتش ارزیابی شد. رفتار فوم مغزه پانلها که منبع اصلی خطر هستند، نیز جداگانه ارزیابی شد. نتایج نشان داد فوم پلی یورتان با احراز طبقه F واکنش در برابر آتش، کندسوز نبود ولی فوم پلی ایزوسیانورات در طبقه E قرار گرفت. آزمونهای مقاومت در برابر آتش بر روی دو جزئیات اجرایی شامل استفاده از ورق درزبند و رنگ محافظت کننده در برابر حریق، بر روی پانلهای رایج در کاربرد ساختمانهای موقت انجام و عملکرد آنها با هم و با پانل محافظت نشده مقایسه شد. بر اساس نتایج تحقیق، درز بین پانلها نقطه ضعف اصلی در عملکرد در برابر آتش است و محافظت درز با ورق فولادی ضمن افزایش مقاومت در برابر آتش و بهبود معیار یکپارچگی با افزایش زمان ۴۰ دقیقه نسبت به پانل محافظت نشده، از نفوذ آتش به داخل پانل جلوگیری میکند که در حریق واقعی، هنگام تخلیه متصرفان و عملکرد نیروهای آتشنشانی بسیار مهم است. در نهایت توصیههای ایمنی در برابر آتش برای کاربرد ایمن این نوع پانلها در ساختمانهای موقت ارائه شد.