جستجو در مقالات منتشر شده
۱ نتیجه برای پورفیرازین
لیلا حسنی، الهام صفایی، فاطمه حکیمیان، صفیه صوفیان،
دوره ۹، شماره ۳ - ( ۶-۱۳۹۷ )
چکیده
اهداف: موتیفهای ساختاری DNA چهاررشتهای بهعنوان یک هدف جدید برای کشف داروهای جدید مطرح هستند. مولکولهای کوچک که بهطور اختصاصی به ساختارهای چهاررشتهای متصل میشوند، میتوانند بهعنوان ترکیبات بالقوه بهمنظور اهداف درمانی استفاده شوند. هدف این پژوهش بررسی ترمودینامیک برهمکنش پورفیرازین و فتالوسیانین مس با DNA چهاررشتهای تلومر انسانی بود.
مواد و روشها: در پژوهش تجربی حاضر، برهمکنش یک فتالوسیانین آنیونی محلول در آب Cu(PcTs) و دو ترکیب تتراپیریدینوپورفیرازین کاتیونی محلول در آب شامل [Cu(۲,۳-tmtppa)]۴+ و Cu(۳,۴-tmtppa) ۴+ با DNA چهاررشتهای تلومر انسانی در غلظتهای مختلف کاتیونهای سدیم و پتاسیم از دیدگاه ترمودینامیک با استفاده از روش طیفسنجی فلورسانس بررسی شد. دادهها از طریق نمودار استرن- ولمر و منحنی وانتهوف تحلیل شدند.
یافتهها: فلورسانس جایگزینی اینترکالهشونده نشان داد که کمپلکسها توانایی جایگزینشدن با تیازولاورنژ را داشتند. منحنیهای استرن- ولمر پورفیرازینها مبین اندکی انحراف مثبت از خط راست بود که نشاندهنده وقوع هر دو نوع خاموشی دینامیک و استاتیک بود. به علاوه اثر خاموشی دو پورفیرازین به میزان قابل توجهی بیشتر از فتالوسیانین بود که نشان داد اتصال Cu(PcTs) به هر دو شکل چهاررشتهای، ضعیفتر از Cu(۲,۳-tmtppa) و Cu(۳,۴-tmtppa) بود. انرژی آزاد گیبس (∆G) اتصال منفی بود که مبین میانکنش مطلوب ترمودینامیک بین کمپلکسها و DNA چهاررشتهای بود.
نتیجهگیری: اتصال پورفیرازینهای مس به DNA چهاررشتهای قویتر از فتالوسیانین مس است و همچنین اتصال آنها از لحاظ ترمودینامیک مطلوب است. پورفیرازینها پتانسیل کاربرد بهعنوان ترکیبات ضدسرطان را دارند و کمپلکسهای مناسبی برای مطالعات دارویی هستند.