جستجو در مقالات منتشر شده


۴ نتیجه برای گلوتاتیون

نوشین گرجی زاده، محمدباقر شاهسونی، فائزه موسوی موحدی، رضا یوسفی،
دوره ۱۱، شماره ۲ - ( ۳-۱۳۹۹ )
چکیده

غلظت یون مس در لنز بیماران دیابتی، لنز افراد مسن و لنز بیماران مبتلا به آب­مروارید به میزان چشمگیری افزایش می­یابد. اسید آسکوربیک که غلظت بالایی در لنز چشم دارد، در حضور یون­های مس اکسید می­شود و همزمان با این فرایند اکسایشی رادیکال آزاد در محیط تولید می­گردد. محصولات اکسایشی اسید اسکوربیک به همراه قندهای احیا کننده با پروتئین­های لنز برای ایجاد ترکیبات سمی که در کدورت لنز و بروز بیماری آب مروارید نقش مهمی دارند، واکنش می­دهند.  از طرفی مولکول تیولی گلوتاتیون که یکی از اجزای اصلی سیستم  دفاع آنتی­اکسیدانی لنز است با یون مس کمپلکس ایجاد کرده و به این ترتیب مانع از تولید گونه­های فعال اکسیژنی می­گردد.
در این پژوهش ساختار و عملکرد پروتئین آلفا-Bکریستالین نوترکیب انسانی در حضور یون­های مس و گلوتاتیون به روش­های مختلف اسپکتروسکوپی مطالعه شد. نتایج نشان داد که مس ضمن اتصال به آلفا-Bکریستالین تغییرات مهمی در ساختار آن ایجاد کرده که به افزایش شعاع هیدرودینامیکی و افزایش فعالیت چاپرونی آن می­انجامد. بر اساس نتایج این پژوهش تغییرات ساختاری و عملکردی که بوسیله یون­های مس در آلفا-Bکریستالین القا می­شود به میزان قابل­ توجهی در حضور گلوتاتیون جلوگیری می­شود. بنابراین گلوتاتیون با اتصال به یون مس از اثرات تخریبی آن جلوگیری می­نماید. از اینرو نتایج مطالعه حاضر علاوه بر فعالیت آنتی­اکسیدانی، نقش حفاظتی جدیدی را برای گلوتاتیون معرفی نموده که این وظیفه در لنزهای با غلظت بالای مس از اهمیت ویژه­ای برخوردار است.


دوره ۱۲، شماره ۳ - ( ۶-۱۴۰۲ )
چکیده

این تحقیق به منظور بررسی اثر افزودن Bacillus subtilis (IS۰۲)   به جیره­غذایی بر بقاء، شاخص­های بیوشیمیایی و بافت­شناسی بچه­ماهی نورس کپور دریایی، Cyprinus carpio، در مواجهه با تنش شوری انجام شد. بچه­ماهی کپور (میانگین ۱/۱ گرم) به مدت ۱۵ روز با جیره­های غذایی حاوی صفر (شاهد)، ۱۰۸ × ۵/۲ (پرو-۸) و ۱۰۹ × ۵/۲ (پرو-۹) cfu/g پروبیوتیک تغذیه و سپس به طور مستقیم به آب لب­شور منتقل و پس از ۳ و ۱۰ روز نمونه­گیری شدند. بقاء در همه تیمارها بالای ۹۶ درصد بود. مقدار رطوبت و پتاسیم بدن تحت تاثیر زمان نمونه برداری بود به این ترتیب که مقدار رطوبت پس از تنش شوری به طور معنی­داری کاهش یافت ولی مقدار پتاسیم به طور معنی­داری افزایش یافت. سدیم بدن در تیمار پرو-۸ در خلال تنش تغییر معنی­دار نداشت و تیمارهای پروبیوتیک مقدار کلراید کمتری نسبت به شاهد قبل و بعد از تنش شوری داشتند. افزودن پروبیوتیک به جیره باعث افزایش فعالیت گلوتاتیون ردوکتاز، گلوتاتیون پراکسیداز، و غلظت گلوتاتیون احیائی شد در حالی که غلظت مالون دی­آلدهید را کاهش داد. پروبیوتیک باعث تجمع گلبول­های سفید در بافت کلیه شد. آسیب بافتی چشمگیر و مهمی در مقایسه با شاهد در آبشش و کلیه  بعد از تنش شوری مشاهده نشد. این تحقیق نشان می­دهد که کپور دریایی نورس توانایی تحمل انتقال مستقیم به آب دریای خزر را بدون غنی­سازی جیره با پروبیوتیک دارد. ولی، پروبیوتیک باعث تحریک ایمنی در کلیه، تقویت تنظیم یونی و افزایش ظرفیت آنتی اکسیدانی در ماهی می شود که می تواند اثرات مفیدی در شرایط میدانی داشته باشد.
 

دوره ۱۵، شماره ۳ - ( ۷-۱۳۹۱ )
چکیده

هدف: یکی از بحران‏های امروزی آلودگی محیط زیست است. سرب یکی از مهم‏ترین آلوده کننده‏های محیط زیست است که تماس طولانی مدت با آن آثار زیان‏باری برای انسان در پی دارد. استفاده از مواد ضد اکسایشی مانند عصاره زردچوبه ممکن است از ایجاد صدمات جلوگیری کند. بنابراین در مطالعه حاضر سطوح گلوتاتیون پراکسیداز و پروتئین کربونیل بافت‏های کلیه و طحال پس از مصرف مصرف عصاره زردچوبه و ورزش در موش‏های در معرض سرب بررسی شد. مواد و روش‏ها: در این مطالعه تجربی ۶۰ سر موش نر صحرایی به صورت تصادفی به ۶ گروه ۱) کنترل، ۲) شم (حلال عصاره زردچوبه)، ۳) سرب، ۴) تمرین+سرب، ۵) عصاره زردچوبه +سرب، ۶) تمرین+ عصاره زردچوبه +سرب دسته‏بندی شدند (هر گروه شامل ۱۰ سر موش). برنامه تمرینی دویدن پیش‏رونده روی نوارگردان بدون شیب به مدت ۸ هفته، هر هفته ۵ جلسه با سرعت ۱۵-۲۲ متر در دقیقه و به مدت ۲۵-۶۴ در دقیقه اجرا شد. عصاره زردچوبه ۳ روز در هفته و مجموعاً ۸ هفته به مقدار ۳۰ میلی‏گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن تزریق شد. مقادیر گلوتاتیون پراکسیداز و پروتئین کربونیل در بافت‏های کلیه و طحال با روش الایزا سنجش شد. نتایج: میزان پروتئین کربونیل بافت‏های کلیه و طحال در گروه سرب نسبت به گروه‏های شم، تمرین، عصاره و ترکیبی افزایش و در گروه‏های تمرین، عصاره و ترکیبی نسبت به گروه شم کاهش نشان داد (به ترتیب ۷۸۷/۴F=، ۰۰۲/۰= P و ۹۷۰/۶=F، ۰۰۰/۰=P). گلوتاتیون پراکسیداز در بافت‏های کلیه و طحال گروه سرب نسبت به گروه شم کاهش ولی در گروه‏های، تمرین، عصاره و ترکیبی نسبت به گروه شم افزایش نشان داد (به ترتیب ۴۶۶/۲=F، ۰۵۱/P=۰ و ۱۱/۲=F، ۰۸۶/۰=P). نتیجه‏گیری: مصرف عصاره زردچوبه و ورزش منظم به تنهایی باعث مهار کامل آثار اکسایشی در بافت‏های کلیه و طحال نشد ولی استفاده از ورزش و عصاره زردچوبه به طور همزمان می‏تواند در کاهش آثار زیان‏بار سرب مؤثر باشد.

دوره ۱۷، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۳۹۳ )
چکیده

هدف: دوزهای بالای استامینوفن ایحاد آسیب‏های کبدی می‏کند. عامل سلول بنیادی و گیرنده آن c-kit باعث بهبود آسیب‏های کبدی ناشی از سمیت استامینوفن می‏شوند. مطالعه حاضر به بررسی اثر فاکتور سلول بنیادی بر فعالیت آنزیم‏های گلوتاتیون-اس- ترانسفراز در سمیت استامینوفن پرداخته است. مواد و روش‏ها: ۴۵ سر موش نر نژاد Balb/c به ۳ دسته هر یک شامل ۳ گروه ( هر گروه ۵ سر) تقسیم شدند: ۱) تزریق ۳۰۰ میلی‏گرم / کیلوگرم وزن بدن استامینوفن درون صفاقی ۲) تیمار با ۴۰ میکروگرم / کیلوگرم وزن بدن فاکتور سلول بنیادی، ۳۰ دقیقه پس از تزریق استامینوفن (۳۰۰ میلی‏گرم / کیلوگرم وزن بدن) و ۳) تیمار با نرمال سالین (گروه کنترل). دسته موش‏ها به‏ترتیب پس از ۱، ۱۲ و ۲۴ ساعت کشته شدند. ارزیابی سمیت با آسیب‏شناسی کبد و سنجش نشانگرهای سرمی آسیب کبدی (آلانین آمینو ترانسفراز و آسپارتات آمینو ترانسفراز) در موش‏های دسته ۲۴ ساعت انجام شد. میزان پروتئین c-kit، و فعالیت آنزیم‏های گلوتاتیون-اس- ترانسفراز سنجش شد. نتایج: مشاهدات هیستوپاتولوژی و افزایش معنی‏دار (۰۵/۰P<) سطح آلانین آمینو ترانسفراز و آسپارتات آمینو ترانسفراز، سمیت کبدی ناشی از تزریق دوز ۳۰۰ میلی‏گرم / کیلوگرم وزن بدن از استامینوفن را نشان داد. فاکتور سلول بنیادی باعث افزایش معنی‏دار فعالیت گلوتاتیون-اس- ترانسفرازها و کاهش معنی‏دار در میزان پروتئین c-kit پس از ۲۴ ساعت شد. نتیجه‏گیری: اتصال فاکتور سلول بنیادی به گیرنده آن (c-kit) در کبد باعث بهبود آسیب‏های کبدی ناشی از استامینوفن به واسطه افزایش فعالیت گلوتاتیون-اس- ترانسفرازها در کبد موش می‏شود.

صفحه ۱ از ۱