جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای یون مس

نوشین گرجی زاده، محمدباقر شاهسونی، فائزه موسوی موحدی، رضا یوسفی،
دوره ۱۱، شماره ۲ - ( ۳-۱۳۹۹ )
چکیده

غلظت یون مس در لنز بیماران دیابتی، لنز افراد مسن و لنز بیماران مبتلا به آب­مروارید به میزان چشمگیری افزایش می­یابد. اسید آسکوربیک که غلظت بالایی در لنز چشم دارد، در حضور یون­های مس اکسید می­شود و همزمان با این فرایند اکسایشی رادیکال آزاد در محیط تولید می­گردد. محصولات اکسایشی اسید اسکوربیک به همراه قندهای احیا کننده با پروتئین­های لنز برای ایجاد ترکیبات سمی که در کدورت لنز و بروز بیماری آب مروارید نقش مهمی دارند، واکنش می­دهند.  از طرفی مولکول تیولی گلوتاتیون که یکی از اجزای اصلی سیستم  دفاع آنتی­اکسیدانی لنز است با یون مس کمپلکس ایجاد کرده و به این ترتیب مانع از تولید گونه­های فعال اکسیژنی می­گردد.
در این پژوهش ساختار و عملکرد پروتئین آلفا-Bکریستالین نوترکیب انسانی در حضور یون­های مس و گلوتاتیون به روش­های مختلف اسپکتروسکوپی مطالعه شد. نتایج نشان داد که مس ضمن اتصال به آلفا-Bکریستالین تغییرات مهمی در ساختار آن ایجاد کرده که به افزایش شعاع هیدرودینامیکی و افزایش فعالیت چاپرونی آن می­انجامد. بر اساس نتایج این پژوهش تغییرات ساختاری و عملکردی که بوسیله یون­های مس در آلفا-Bکریستالین القا می­شود به میزان قابل­ توجهی در حضور گلوتاتیون جلوگیری می­شود. بنابراین گلوتاتیون با اتصال به یون مس از اثرات تخریبی آن جلوگیری می­نماید. از اینرو نتایج مطالعه حاضر علاوه بر فعالیت آنتی­اکسیدانی، نقش حفاظتی جدیدی را برای گلوتاتیون معرفی نموده که این وظیفه در لنزهای با غلظت بالای مس از اهمیت ویژه­ای برخوردار است.


دوره ۲۲، شماره ۲ - ( ۴-۱۴۰۱ )
چکیده

پدیده گسلش سطحی برای ساختمان ها و شریان های حیاتی که در مجاورت یا روی گسل فعال قرار دارند بسیار خطرناک است و می تواند آسیب های جبران ناپذیری ایجاد کند، طراحی این سازه ها باید با در نظر گرفتن اثرات نامطلوب گسلش سطحی صورت گیرد، در این حالت اقدامات ژئوتکنیکی به ویژه ایجاد فونداسیون خاکی مسلح در کاهش اثرات نامطلوب گسلش سطحی بسیار موثر است. در این تحقیق مجموعه‌ای از آزمایش‌ها بر روی  فونداسیون مسلح شده با ژئوگرید، ژئوسل و ترکیب آنها در معرض گسلش نرمال به عنوان یک اقدام جهت کاهش خطرات گسلش سطحی انجام شده است. این آزمایشات رفتار شالوده نواری به عرض ۱,۵ متر واقع بر یک آبرفت به ضخامت ۶ متر تحت جابجایی ۶۰ سانتی متری را شبیه‌سازی می‌کند. در این پژوهش ۷ آزمایش با شرایط متفاوت از نظر تعداد و نوع تقویت کننده ها با در نظر گرفتن عدد مقیاس برابر با ۱۰ انجام شده است و به وسیله تحلیل تصاویر تهیه شده، نیمرخ نشست زمین، اعوجاج زاویه و مسیر انتشار گسلش بررسی شده است، نتایج نشان دهنده اثرگذاری مطلوب مسلح کننده ها مورد استفاده در فونداسیون خاکی تسلیح شده در راستای کاهش اعوجاج زاویه ای، ایجاد نشست یکنواخت و انحراف مسیر گسلش جهت محافظت سازه در مقابل گسلش می باشد. و همپنین درفونداسیون های مسلح شده به ترتیب با، یک لایه ژئوگرید ، یک لایه ژئوسل، یک لایه ژئوگرید و یک لایه ژئوسل توامان، دو لایه ژئوگرید و سه لایه ژئوگرید  به همان ترتیب به میزان ۶۰ ، ۳۰، ۷۰، ۸۰ و ۸۰ درصد کاهش اعوجاج زاویه ای مشاهده شده است، ضمنا نتایج نشان دهنده آن است که افزایش بیش از ۲ لایه ژئوگرید تاثیری در کاهش اعوجاج زاویه ای نداشته است.

صفحه ۱ از ۱