جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای Mtbe


دوره ۲، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۷ )
چکیده

متیل ترشیوبوتیل اتر (MTBE) به عنوان بالابرنده عدد اکتان بنزین در بسیاری از کشورها مورد استفاده قرار گرفته ولی پس از طی مدت زمان کوتاهی بدلیل جذب بسیار زیاد در آب و احتمال ورود به آب های زیر زمینی، مصرف آن در کشورهای توسعه یافته ممنوع شده است. در این پژوهش برای اولین بار، جهت کاهش اثرات نامطلوب زیست محیطی استفاده از MTBE ، کپسوله نمودن آن و کنترل آزادسازی در موتور خودرو و هنگام احتراق مورد توجه قرار گرفت. بدین منظور پلیمریزاسیون مینی امولسیونی معکوس مونومر متیل متاکریلات(MMA) در حضور MTBE و در محیط سیکلوهگزان به روش روغن/ آب / روغن انجام شد. نانوکپسول پلی متیل متاکریلات/ MTBE در نسبتهای وزنی ۵/۰، ۱، ۲ از MTBE به متیل متاکریلات (R=MTBE/MMA) سنتز گردید. اثر تغییر مقادیر R بر درصد تبدیل پلیمریزاسیون، راندمان کپسوله کردن MTBE و مورفولوژی کپسولها بررسی گردید. تغییر نسبت R از ۵/۰ تا ۲ این امکان را فراهم نمود تا سایز کپسول ها در محدوده ۵۰ تا ۵۰۰ نانومتر کنترل شود. شروع محدوده تخریب MTBE خالص از ۱۳۰ درجه سانتیگراد در حالت بدون وجود پوسته پلیمری به ۲۵۰ درجه افزایش یافت و باعث شد تا آزاد سازی هسته بوسیله حرارت و از دمای ۲۵۰ درجه آغاز شود. با افزودن ۵/۱% کپسولها به بنزین، علاوه بر کنترل آزادسازی MTBE در موتور خودرو، عدد اکتان ۵ واحد افزایش یافت.
با توجه به نتایج بدست آمده، پلیمریزاسیون مینی امولسیونی معکوس روش مناسبی برای کپسوله کردن و کاهش اثرات زیست محیطی MTBE بوسیله محدود نمودن تماس آن با محیط می باشد.
 

مهسا پوربابادی، علی خطیبی،
دوره ۱۳، شماره ۲ - ( ۱۱-۱۴۰۱ )
چکیده

methyl tertiary-butyl ether) MTBE) یکی از افزودنی‌های بنزین که به­ منظور افزایش اکتان و کاهش تولید گازهای گلخانه‌ای استفاده می­شود، MTBE می­تواند از طریق راه‌های مختلف از جمله استنشاق، خوراکی و تماس پوستی وارد جریان خون انسان شود. همچنین کربنیک انیدراز انسانی یکی از متالوآنزیم­هاست که تقریباً در تمام موجودات زنده یافت می‌شود و مورد مطالعات گسترده‌ای قرار گرفته و بیماری‌های متعددی با کربنیک انیدراز در ارتباط هستند. در این مطالعه اثر مجاورت MTBE با آنزیم کربنیک انیدراز II انسانی بر فعالیت آنزیم با روش‌های طیف­سنجی مرئی-فرابنفش بررسی شد و تغییرات Tm آنزیم در غلظت‌های مختلف از MTBE گزارش شده­است. همچنین تغییرات ساختاری آنزیم در حضور MTBE با طیف­سنجی فلورسنس ذاتی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان می­دهد فعالیت آنزیم در مجاورت MTBE با مکانیسم مختلط خطی مهار شده است. نتایج مربوط به طیف­سنجی فلورسنس ذاتی آنزیم تغییرات ساختار در­حضور MTBE را نشان می­دهد. همچنین در پی اتصال MTBE به آنزیم، پایداری حرارتی آنزیم کاهش‌یافته و نسبت به تغییرات دما حساس شده است.

دوره ۱۷، شماره ۴ - ( ۸-۱۳۹۶ )
چکیده

هدف از انجام تحقیق بررسی قابلیت سیستم SBAR در تولید سریع گرانول‌ها و دستیابی به راندمان بالا در حذف آلاینده نفتی و MTBE در زمان کوتاه بود. به این منظور از دو سیستم SBAR یکسان با سطح مقطع دایره‌ای به قطر خارجی cm ۸ و ارتفاع cm ۱۱۰ به همراه بالا‌برنده به قطر داخلی cm۴ و ارتفاع cm۹۰ استفاده شد. در سیستم اول (R۱) چهار سیکل ۶ ساعته برای تصفیه هیدروکربن‌‌های نفتی و در سیستم دوم (R۲) شش سیکل ۴ ساعته برای حذف MTBE در نظر گرفته شد. راندمان حذف COD در دو سیستم‌ به ترتیب در بار آلی ۶۰۰ میلی‌گرم بر لیتر برابر ۱/۸۱ و ۲/۸۴ درصد و در ۵۰۰ میلی گرم بر لیتر معادل ۸/۸۲ و ۹۰ درصد بدست آمد. با توجه به تغییرات بیوگرانول‌ها، COD بهینه معادل ۶۰۰ و ۵۰۰ میلی گرم بر لیتر به ترتیب برای دو سیستم‌ انتخاب شد. با کاهش زمان ماند R۱ و R۲ به ترتیب به ۵ و ۳ ساعت، راندمان حذف آلاینده‌ها در COD بهینه هر سیستم به ترتیب به ۸/۷۷ و ۴/۸۳ درصد رسید. اولین گرانول‌ها در روز هفتم با اندازه mm ۴/۰ مشاهده شدند و در طول دوره راهبری به ترتیب به cm ۳/۱ و ۶/۰ رسیدند. دانسیته و سرعت ته‌نشینی گرانول‌ها در محدوده
g/mL ۱۹۹۸/۱-۰۲۵۲/۰ و cm/s ۳۲/۳-۰۲/۳ در R۱ و gr/mL ۰۶۵۰۲/۰-۰۵/۰ و cm/s ۹/۰-۴/۰ در R۲ قرار داشت. در دوره راهبری سیستم، سازگاری لجن به آلاینده ورودی سبب کاهش SVI۳۰ از مقدار اولیه mL/g ۲۷۷ به mL/g ۶۵-۴۲ شد.

صفحه ۱ از ۱