جستجو در مقالات منتشر شده
۲ نتیجه برای Rhus Coriaria
عبدالرضا ابری، سعید حسنخانی،
دوره ۱۱، شماره ۴ - ( ۹-۱۳۹۹ )
چکیده
اهداف: دراین کار پژوهشی هدف استخراج، جداسازی، خالص سازی، شناسایی و تعیین درصد دو ترکیب طبیعی پروتوکاتکوئیک اسید و گالیک اسید با راندمان بالا از گیاه سماق می باشد بعلت اینکه خواص ضدمیکروبی، ضدویروسی، ضدقارچ، ضد دیابت، ضدحشره و انگل و آنتی اکسیدانی خوبی از خود نشان می دهند. در ادامه جهت افزایش اثرپذیری داروئی این ترکیبات مشتقات سیلیله آنها تهیه شد.
مواد و روش ها: در این تحقیق گیاه سماق ازدرختان منطقه نقده، از درختان منطقه جنگلهای ارس باران و از درختان منطقه روستای شیتنه جمع آوری، در سایه خشک و آسیاب گردیدپس از عصاره گیری، برای شناسائی دو ترکیب مهم و مشتقات سیلیل دارآنها از روشهای
FT-IR،
۱H-NMR،
۱۳C-NMR ،
GC-Mass،
DSC،
XRD و
HPLC استفاده شد
یافته ها: با توجه به انجام آزمایشهای متعدد، نتیجه گیری می شود که نمونه میوه گیاه سماق ایرانی منطقه ارسباران دارای بیشترین مقادیر گالیک اسید(۹۹/۲ درصد) و پروتوکاتکوئیک اسید(۹۰۲/۲ درصد) می باشد. همچنین نتیجه میگیریم که نوع خاک و محل رویش یک جنس در مواد موثره و طعم و رنگ آن کاملا تاثیر دارد. با سیلیل دارکردن این ترکیبات خصلت لیپوفیلی بشدت افزایش می یابد.
نتیجه گیری: در این کار پژوهشی دو ترکیب طبیعی با راندمان بالا از نمونه های گیاه سماق استخراج شد. در ادامه با توجه به خواص دارویی آنها، مشتقات سیلیله تهیه و ساختار آنها با روشهای طیف سنجی مورد شناسائی قرار گرفتند. با این روش میزان نفوذپذیری آنها از غشا سلولی به سهولت انجام می گیرد و اثر داروئی به میزان زیادی افزایش می یابد.
دوره ۱۷، شماره ۹۹ - ( ۲-۱۳۹۹ )
چکیده
مقدمه: گیاهان دارویی یکی از منابع مهم آنتیاکسیدانهای طبیعی هستند، آنتی اکسیدانهای موجود در رژیم غذایی به لحاظ محافظت بدن در مقابل استرس اکسیداتیو و حفظ سلامت حائز اهمیت هستند.
هدف: در این مطالعه میزان فعالیت آنتیاکسیدانی پودر سماق قرمز و قهوه ای بومی منطقه هوراند آذربایجان شرقی را بررسی و نتایج بدست آمده با ویتامین C مقایسه شدند.
مواد و روشها: در مطالعه پایه حاضر، بخش های مخصوص گیاه سماق بعد از برداشت، در دمای اتاق خشک و با استفاده از آسیاب به پودر تبدیل گردید و فعالیت آنتیاکسیدانی هریک از پودرهای حل شده در متانول، بعد از تهیه غلظت هایppm ۵/۱۲، ۲۵، ۵۰ ، ۷۵ از پودر سماق با استفاده از رادیکال آزادDPPH ، در طول موج nm۵۱۷ اندازه گیری شده است. در نهایت IC۵۰ نمونهها و استاندارد به عنوان شاخص مقایسه گردید.
یافتهها: نتایج بدست آمده نشان دادند که، پودر سماق قهوه ای (۱۴/۹۱۲IC۵۰=) در مقایسه با پودر سماق قرمز (۲۷/۳۸۵IC۵۰=) ، فعالیّت آنتی اکسیدانی بالاتری دارد، که در مقایسه با ویتامین C (۷۰۸/ (IC۵۰=۶کمتر می باشد.
نتیجه گیری: پودر سماق قهوهای در مقایسه با پودر سماق قرمز دارای اثر آنتی اکسیدانی قوی تری می باشد.، که مصرف هر دو ماده غذایی و بویژه سماق قهوه ای میتواند در بهبود دفاع آنتی اکسیدانی بدن مـوثرباشد.