دوره 10، شماره 2 - ( 1398 )                   جلد 10 شماره 2 صفحات 311-305 | برگشت به فهرست نسخه ها

Daneshjoo S, Dashtban Moghadam E, Jafari M, Rezayat Sorkhabadi S, Khajeh K. Expression, Purification, and Stability Study of Uricase in Escherichia coli. JMBS 2019; 10 (2) :305-311
دانشجو سمیه، دشتبان‌مقدم الهه سادات، جعفری محمودرضا، رضایت‌سرخ‌آبادی سید مهدی، خواجه خسرو. بیان، تخلیص و پایداری آنزیم اوریکاز در باکتری اشریشیا کلی. زیست‌فناوری مدرس. 1398; 10 (2) :305-311

1- گروه نانوفناوری پزشکی، دانشکده فناوری‌های نوین پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی، تهران، ایران
2- گروه بیوشیمی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
3- مرکز تحقیقات نانوفناوری، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی، مشهد، ایران، مشهد
4- گروه بیوشیمی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران، تهران، بزرگراه جلال آل احمد، پل نصر، دانشگاه تربیت مدرس ، khajeh_k@yahoo.com
به‌دنبال غلظت بالای اوریک‌اسید، بیماری‌هایی مانند نقرس (التهاب مفاصل)، شکل‌گیری سنگ‌های کلیوی، سندرم لیش- نیهان، بیماری‌های قلبی، دیابت تیپ ۲ و سندرم‌های متابولیک ایجاد می‌شود. از جمله داروهایی که موجب کاهش سطح آن در پلاسما می‌شود آنزیم اوریکاز است. تولید، فرمولاسیون و نگهداری پروتئین‌ها نیاز به توجه خاصی دارد تا ساختار آن تغییر نکند و بیشترین میزان فعالیت و پاسخ و کمترین میزان حساسیتزایی به دست آید، در این مطالعه، آنزیم اوریکاز پس از کلون، ترانسفورم، بیان در باکتری اشریشیا کلی و تخلیص توسط کروماتوگرافی تمایلی،در مقایسه با نمونه رایج دارویی آنزیم Rasburicase فعالیت بالاتری داشته و نیز در همه دماهای مورد مطالعه پایداری حرارتی  (۵۰، ۳۷، ۲۵، ۴ و C°۲۰-)،آنزیم اوریکاز نوترکیب دارای مقاومت بیشتری نسبت به آنزیم رایج دارویی است. حال با توجه به نتایج به‌دست‌آمده و همچنین اهمیت بالای آنزیم اوریکاز در پیشگیری، درمان و قیمت بالای این داروی وارداتی، توسعه اشکال پایدار این آنزیم میتواند به‌عنوان مصارف دارویی مد نظر قرار گیرد.

نوع مقاله: مقاله استخراج شده از پایان نامه | موضوع مقاله: بیوتکنولوژی کشاورزی
دریافت: 1396/5/31 | پذیرش: 1396/8/6 | انتشار: 1398/3/30