دوره 7، شماره 1 - ( 1395 )                   جلد 7 شماره 1 صفحات 30-20 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Spirulina, a new way to remove greenhouse gases in the arid and semiarid climate of Iran. JMBS 2016; 7 (1) :20-30
URL: http://biot.modares.ac.ir/article-22-1473-fa.html
شعبانی مهری، صیادی محمد حسین، رضایی محمد رضا. ریز جلبک اسپیرولینا، راهکاری نوین برای حذف گازهای گلخانه ای در شرایط اقلیمی خشک و نیمه خشک ایران. زیست‌فناوری مدرس. 1395; 7 (1) :20-30

URL: http://biot.modares.ac.ir/article-22-1473-fa.html


1- دانشگاه بیرجند، مشهد
2- دانشگاه بیرجند
چکیده:   (11125 مشاهده)
ترسیب بیولوژیکی CO2 با استفاده از جلبک ها یکی از روش های امیدوار کننده و سازگار با محیط زیست برای جدا‌سازی CO2 می باشد .مطالعه حاضر با هدف بررسی توانایی ریز جلبک اسپیرولینا پلاتنسیس برای رشد در محیط های با شوری متفاوت و ترسیب کربن در غلظت های مختلفCO2 می باشد. بدین منظور، تجزیه و تحلیل شاخص های رشد شامل تولید و بهره وری زیست توده، نرخ ویژه رشد و نرخ تثبیت کربن در طول دوره های 8 روزه با حفظ شرایط یکسان در 3 محیط کشت با شوری های lختلف (µs/cm 3،1500، 34000) و 4 غلظت متفاوت دی اکسید کربن ( 03/0%، 2%، 5% و 10%) انجام شد. این آزمایش با استفاده از استوک خالص ریز جلبک اسپیرولینا پلاتنسیس و محیط کشت Zarrouk's Medium در بیوراکتور نوری صفحه مسطح انجام گرفت. در تمامی محیط های کشت در چهار روز اول کشت بالاترین نرخ ویژه رشد مشاهده شده است، بطوریکه این پارامتر در 4 غلظت کربن مذکور در آب شهری بترتیبd-1 35/0، 23/0، 24/0 و 24/0 بوده است. ریز جلبک اسپیرولینا بالاترین نرخ تثبیت کربن و همینطور تولید زیست توده را در آب طبیعی(شهر بیرجند) تحت غلظت 10% دی اکسید کربن نشان داده است( 49/0 و 098/0 gL-1d-1). پس از آن بترتیب آب مقطر با مقادیر بترتیب gL-1d-1 45/0 و 09/0 و در انتها آب دریا ( بدلیل شوری بالا و نامساعد بودن شرایط محیطی) با مقادیربترتیب gL-1d-142/0 و 84/0 در غلظت 10% دی اکسید کربن قرار گرفتند.
متن کامل [PDF 250 kb]   (4423 دریافت)    
نوع مقاله: کامل پژوهشی | موضوع مقاله: بیوتکنولوژی
دریافت: 1394/2/5 | پذیرش: 1394/11/17 | انتشار: 1395/3/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.