دوره 1، شماره 1 - ( 1389 )                   جلد 1 شماره 1 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Afsharnezhad S, Masoomi A, Mohammadi M, Lotfi M, Shohodi Far S. Evaluation the level of Serum Liver enzymes in Crystal Addicts. JMBS 2010; 1 (1)
افشارنژاد سیما، معصوم آناهیتا، محمدی محمد، لطفی مرضیه، شهودی فر شادی. بررسی سطح سرمی آنزیم های کبدی در معتادین مصرف کننده کریستال. زیست‌فناوری مدرس. 1389; 1 (1)

1- مشهد-خیابان آزادی-بیمارستان شاهین فر- دانشکده پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد، مشهد
2- دانشگاه آزاد، مشهد
3- دانشگاه پیام نور، مشهد
4- سازمان نظام پزشکی، مشهد
کریستال یا دی متامفتامین یکی از مواد مخدر زیان آوری است که متأسفانه در سالهای اخیر وارد بازار ایران شده است. اعتیاد به کریستال علاوه بر زیانهای جدی روحی، می تواند اثرات مخربی بر روی ارگان های مختلف داشته باشد. بررسی تغییرات آنزیم اغلب می تواند در شناسایی منبع آسیب کمک نماید. هدف از این مطالعه بررسی اثرات احتمالی این ماده مخدر بر میزان آنزیم های کبدی آسپارتات ترانس آمیناز(AST )وآلانین ترانس آمیناز( ALT ) و آلکالین فسفاتاز (ALP) در معتادین به آن است. مواد و روش ها: مطالعه حاضر از نوع مطالعات موردی- شاهدی است که به روش مقطعی برروی 105 نفر معتاد به کریستال که در سال 1388-1389 برای اولین بار جهت ترک اعتیاد به مرکز بازپروری مراجعه کرده بودند، صورت گرفته است. سطح فعالیت آنزیم ها با روش کالریمتری - اسپکتروفتومتری اندازه گیری شد. نتایج حاصل باآزمون T-test و به کمک نرم افزار آماری 16 – SPSS مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج این تحقیق نشان داد مصرف کریستال سبب افزایش سطح آمینوترانسفرازها و ALP می گردد و بین مصرف کریستال و سطح آنزیم آلکالین فسفاتاز در دو گروه شاهد و معتاد ارتباط معناداری وجود دارد ( 027/0p=). همچنین بین مدت زمان مصرف کریستال با سطح آلکالین فسفاتاز ارتباط معنی داری حاصل شد ( 05/ 0 P<). نتیجه گیری: مصرف کریستال به عنوان یکی از عوامل مهم در افزایش میزان آلکالین فسفاتاز در معتادین به کریستال می باشد و نسبت به دو آنزیم دیگر کبدی (AST و ALT ) بیشتر سطح ALP را تحت تاثیر قرار می دهد.

دریافت: 1389/6/21 | پذیرش: 1389/8/24 | انتشار: 1389/9/22