دوره 11، شماره 3 - ( 1399 )                   جلد 11 شماره 3 صفحات 69-59 | برگشت به فهرست نسخه ها

abyar A, Bamdadi A, Behjatmanes A. Full Potential Study and Molecular Docking Interaction of Anticancer Drugs with Au Nanoparticle. JMBS 2020; 11 (3) :59-69
آبیار فیروزآبادی فاطمه، بامدادی فاطمه، بهجت منش اردکانی رضا. مطالعه پتانسیل کامل و داکینگ مولکولی برهم‌کنش داروهای ضدسرطان با نانوذره طلا. زیست‌فناوری مدرس. 1399; 11 (3) :59-69

1- دانشگاه اردکان، Ayatollah Khatami Boulevard, P.O.Box:184, Ardakan University, Ardakan, Iran ، f.abyar@ardakan.ac.ir
2- دانشگاه پیام نور
در این تحقیق، ابتدا ساختار سه داروی رایج ضد سرطان شامل 6-تیو‌گوانین (6-TG)، هیدروکسی اوره (NH) و بوسولفان با استفاده از محاسبات کوانتومی بهینه و انرژی ساختار بهینه شده به دست آمد، همچنین بهینه سازی ساختار نانوذره طلا نیز مورد بررسی قرار گرفته است. در نهایت به منظور بررسی چگونگی برهم‌کنش داروها با نانوذره، مکان های مختلف برهم کنش دارو با نانو ذره محاسبه شد و پایدارترین ساختار به منظور مطالعه بیشتر انتخاب شد. این محاسبات با استفاده از FHI-aims، که یک بسته نرم افزاری بر پایه نظریه تابعی چگالی توسعه یافته است، انجام شده‌اند. طول پیوند و بهترین انرژی برهم‌کنش در این پژوهش گزارش شده است. به منظور بررسی بهتر مکان برهم‌کنش ، نوع اوربیتا‌‌ل‌های درگیر و شکل آنها نیز نشان داده شده است. بررسی انرژی گاف نشان داد کمترین انرژی مربوط به کمپلکس نانو‌ذره طلا با داروی 6-تیوگوانین است که تایید کننده پایداری شیمیایی این دارو با نانو‌ذره است. بررسی‌ها نشان داد که انرژی اتصال نانو‌ذره طلا با داروها به ترتیب بوسولفان، هیدروکسی اوره ، 6-تیوگوانین است. سپس دارو و نانو‌ذره طلا در پایدارترین حالت ممکن ، به‌صورت تک‌تک با نرم افزار Hex 8 به سرم آلبومین انسانی به عنوان گیرنده، داک شدند و در نهایت انرژی‌های اتصالی و سایر برهم کنش ها از جمله انرژی‌های الکترواستاتیک، واندروالسی و پیوندهای هیدروژنی بین سرم آلبومین انسانی و داروها به همراه نانو‌ذره طلا محاسبه شدند. مشخص شد که جایگاه فعال داک شده برای دو دارو بوسولفان و 6-تیوگوانین یکسان است و برای داروی هیدروکسی اوره متفاوت است.
متن کامل [PDF 1959 kb]   (1928 دریافت)
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: بیو انفورماتیک
دریافت: 1399/1/8 | پذیرش: 1399/5/22 | انتشار: 1399/7/11