دوره 13، شماره 1 - ( 1400 )                   جلد 13 شماره 1 صفحات 155-137 | برگشت به فهرست نسخه ها

Bagheri Z, Mirzapour A. Rview study of Covid 19 virus rapid detection systems and their technological classification. JMBS 2022; 13 (1) :137-155
باقری زینب، میرزاپورارمکی ابوالفضل. بررسی مروری بر سامانه های تشخیص سریع ویروس کووید 19 و دسته بندی فناورانه آنها. زیست‌فناوری مدرس. 1400; 13 (1) :137-155

1- دانشگاه شهید بهشتی
2- دانشگاه تربیت مدرس ، a.mirzapour@modares.ac.ir
روش­های تشخیص سریع ابزارهای آزمایشگاهی هستند که در نزدیکی محل مراقبت و مورد مشکوک می توان از آنها استفاده نمود. در یک روش تشخیص سریع ایده­آل، مراحل آماده­سازی نمونه تا گرفتن نتیجه قابل درک باید کمترین زمان ممکن باشد و اپراتورهای غیرماهر بتوانند آن را اجرا و نتیجه بدست آمده را درک کنند. برای اجرا شدن چنین روندی بهتر است کلیه مراحل آماده­سازی نمونه، تشخیص و دستیابی به سیگنال قابل درک در یک دستگاه واحد انجام شود. این سیستم­های تجزیه و تحلیل می­توانند شامل تراشه­های میکروسیال، حسگرهای مبتنی بر کاغذ و یا حتی واکنش­های تک لوله باشند. با شروع پاندمی کرونا فناوریهای مختلف در تولید ابزارهای تشخیصی سریع مورد ارزیابی قرار گرفت و محصولات متنوعی به صورت تجاری عرضه شد. در پاندمی کرونا فناوری های متنوعی برای تشخیص سریع ویروس SARS-CoV-2  معرفی شد که بر اساس آنها محصولات مختلفی به صورت تجاری تولید شدند. با توجه به حساسیت تشخیص در مراحل مختلف بیماری تنها تعداد کمی از فناوری های مطرح توانستند به صورت عملی به کار گرفته شوند.  در این مقاله مروری این محصولات از نظر نوع فناوری دسته بندی و بررسی شده اند. همچنین این فناوری ها از نظر مولفه های مهم نظیر حساسیت، دقت، قیمت و سرعت انجام فرایند در مدیریت تشخیص وکنترل بیماری کرونا با یکدیگر مقایسه شده اند و کاربرد هر فناوری توضیح داده شده است. در نهایت برترین فناوری که میتواند نقش تعیین کننده داشته باشد معرفی شده است.
نوع مقاله: مروری تحلیلی | موضوع مقاله: نانو بیوتکنولوژی
دریافت: 1400/4/28 | پذیرش: 1400/10/19 | انتشار: 1401/10/14