دوره 13، شماره 2 - ( 1401 )                   جلد 13 شماره 2 صفحات 132-121 | برگشت به فهرست نسخه ها

Pourbabadi M, Khatibi A. Investigation of the effect of MTBE as an environmental pollutant on the structure structure and thermal stability of human carbonic anhydrase II. JMBS 2023; 13 (2) :121-132
پوربابادی مهسا، خطیبی علی. بررسی اثر MTBE (ماده افزودنی به بنزین)به عنوان یک آلاینده زیست محیطی بر فعالیت، ساختار و پایداری حرارتی کربنیک انیدرازII انسانی. زیست‌فناوری مدرس. 1401; 13 (2) :121-132

1- دانشجوی کارشناسی ارشد بیوفیزیک دانشگاه الزهرا
2- استادیار بیوفیزیک گروه بیوتکنولوژی، دانشکده علوم زیستی دانشگاه الزهراء ، khatibi@alzahra.ac.ir
methyl tertiary-butyl ether) MTBE) یکی از افزودنی‌های بنزین که به­ منظور افزایش اکتان و کاهش تولید گازهای گلخانه‌ای استفاده می­شود، MTBE می­تواند از طریق راه‌های مختلف از جمله استنشاق، خوراکی و تماس پوستی وارد جریان خون انسان شود. همچنین کربنیک انیدراز انسانی یکی از متالوآنزیم­هاست که تقریباً در تمام موجودات زنده یافت می‌شود و مورد مطالعات گسترده‌ای قرار گرفته و بیماری‌های متعددی با کربنیک انیدراز در ارتباط هستند. در این مطالعه اثر مجاورت MTBE با آنزیم کربنیک انیدراز II انسانی بر فعالیت آنزیم با روش‌های طیف­سنجی مرئی-فرابنفش بررسی شد و تغییرات Tm آنزیم در غلظت‌های مختلف از MTBE گزارش شده­است. همچنین تغییرات ساختاری آنزیم در حضور MTBE با طیف­سنجی فلورسنس ذاتی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان می­دهد فعالیت آنزیم در مجاورت MTBE با مکانیسم مختلط خطی مهار شده است. نتایج مربوط به طیف­سنجی فلورسنس ذاتی آنزیم تغییرات ساختار در­حضور MTBE را نشان می­دهد. همچنین در پی اتصال MTBE به آنزیم، پایداری حرارتی آنزیم کاهش‌یافته و نسبت به تغییرات دما حساس شده است.
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: بیوتکنولوژی مولکولی
دریافت: 1400/5/25 | پذیرش: 1400/10/14 | انتشار: 1402/4/19