دوره 13، شماره 3 - ( 1401 )                   جلد 13 شماره 3 صفحات 138-132 | برگشت به فهرست نسخه ها

Salmani M, Hassanlou M. Bioinformatics prediction of novel microRNAs located encoded by the N-Ras gene. JMBS 2023; 13 (3) :132-138
سلمانی مائده، حسنلو مریم. پیش بینی بیوانفورماتیکی microRNAهای جدید کد شده توسط ژن N-Ras. زیست‌فناوری مدرس. 1401; 13 (3) :132-138

1- پردیس فرزانگان، دانشگاه سمنان، سمنان، ایران، سمنان خیابان مالک اشتر، پردیس فرزانگان دانشگاه سمنان
2- پردیس فرزانگان، دانشگاه سمنان، سمنان، ایران، سمنان، خیابان مالک اشتر، پردیس فرزانگان دانشگاه سمنان. ، m.hassanlou@semnan.ac.ir
مسیر پیامدهی Ras یک مسیر سیگنالدهی درون سلولی مهم است که تنظیم کننده اصلی جنبه های مختلف رشد طبیعی سلول و تبدیل به بدخیمی می باشد. خانواده ژن RAS از سه پروتئین G تشکیل شده است: H-Ras ، N-Ras و K-Ras که نقش مهمی در پیامدهی سلولی جهت رشد، تکثیر و مهاجرت دارند. جهش در انکوژنRas  باعث ایجاد خواص بدخیمی می شود که برای رشد و گسترش سرطان مورد نیاز است. MicroRNA هایی (miRNA) که در ژنهای Ras کدگذاری می شوند نیز ممکن است در ایجاد سرطان نقش داشته باشند. در این تحقیق، microRNA های جدید واقع در ژن N-Ras از نظر بیوانفورماتیکی پیش بینی شدند. از برنامه SSCprofiler  برای پیش بینی ساختارهای حلقه-ساقه در ناحیه ژنومی مورد نظر استفاده شد. پایگاه داده ای UCSC برای بررسی وضعیت حفاظت شدگی miRNA فرضی و توالی پیش ساز آن مورد استفاده قرار گرفت. علاوه بر این، پیش بینی N-Ras-miRs با استفاده از ابزار آنلاین MatureBayes نیز انجام شد. علاوه بر این، نرافزار آنلاین RNAFOLD که از الگوریتم پیش بینی ساختار حداقل انرژی آزاد (MFE) برای RNA استفاده می کند، برای پیش بینی تقریبی ساختار حلقه ساقه استفاده شد. نتایج نشان داد که N-Ras با طول حدود 5 کیلوباز دارای ساختارهای شبیه حلقه ساقه miRNAیی است که توالی نسبتاً حفاظت شده ای دارد. به طور کلی، شواهد کلی حاکی از وجود miRNA های جدیدی است که در انکوژن N-Ras کدگذاری می شوند.
واژه‌های کلیدی: مسیر پیام دهیRas، microRNA، N-Ras
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: بیو انفورماتیک