دوره 4، شماره 2 - ( 1392 )                   جلد 4 شماره 2 صفحات 48-39 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ghasemi P, khalilzadeh R, Masoumian M R. Improved isolation purple mebrane contain bacteriorhodopsin from Halobacterium salinarum. JMBS 2013; 4 (2) :39-48
قاسمی پریسا، خلیل زاده رسول، معصومیان محمدرضا. بهبود جداسازی غشاء ارغوانی حاوی باکتریورودوپسین از هالوباکتریوم سالیناریوم. زیست‌فناوری مدرس. 1392; 4 (2) :39-48

1- دانشگاه مالک اشتر، تهران
امروزه مواد زیستی، کاربردهای وسیعی در صنایع مختلف پیدا کرده است. در این راستا مولکول‌های زیستی با قابلیت‌های مختلف شناسایی شده‌اند که یکی از آنها باکتریورودوپسین می‌باشد. باکتریورودوپسین در غشاء ارغوانی هالوباکتریوم سالیناریوم یافت می‌شود. باکتریورودوپسین به جهت پایداری و خواص مختلف آن از جمله خاصیت پمپ پروتونی، کاربردهای زیادی در صنایع مختلف دارد. یکی از مهم ترین مراحل تولید صنعتی و نیمه صنعتی باکتریورودوپسین، جداسازی وخالص سازی غشاء ارغوانی می‌باشد. در این پژوهش پس از کشت هالوباکتریوم سالیناریوم، جداسازی باکتریورودوپسین بر اساس روش یوسل انجام شد. برای تولید باکتریورودوپسین در مقیاس نیمه صنعتی، روش بهبود یافته با جایگزینی روش مکانیکی به جای روش آنزیمی جهت تخریب DNAو استفاده از شوک اسمزی به جای دیالیز طراحی و اجرا شد؛ این روش منجر به کاهش زمان و هزینه جداسازی نسبت به روش یوسل گردید. نتایج حاصل از روش بهبود یافته با روش یوسل مقایسه شد. میزان آلودگی غشاء ارغوانی به DNA در هر دو روش زیر 5 درصد می‌باشد. درصد خلوص برای روش بهبود یافته، 1±67 و برای روش یوسل 4±68 درصد محاسبه گردید که نشان دهنده خلوص برابر برای هر دو روش می‌باشد. میزان باکتریورودوپسین برای روش بهبود یافته به ازای هر لیتر کشت برابر 4/0±2/8 میلی گرم و برای روش یوسل 6/0±1/8 میلی گرم بدست آمد. سنجش میزان فعالیت به روش کویاما نشان داد که برای هر دو روش با مقدار برابرباکتریورودوپسین، تغییر pH به اندازه 1 واحد می‌باشد. بنابراین روش بهبود یافته در این پژوهش توانسته است با حفظ خصوصیات باکتریورودوپسین زمان و هزینه جداسازی را کاهش دهد.
نوع مقاله: کامل پژوهشی | موضوع مقاله: بیوتکنولوژی
دریافت: 1392/10/22 | پذیرش: 1392/7/1 | انتشار: 1393/11/12