دوره 11، شماره 2 - ( 1399 )                   جلد 11 شماره 2 صفحات 232-225 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- دانشگاه زابل
2- عضو هیئت علمی دانشگاه زابل، زابل- پردیس دانشگاه زابل- دانشکده کشاورزی- گروه زراعت و اصلاح نباتات ، aliimamjomeh@alumni.ut.ac.ir
3- دانشگاه سیستان و بلوچستان
چکیده:   (2572 مشاهده)
 امروزه، نانوذرات نقره یکی از مهمترین نانومواد تجاری محسوب می‌شوند. تقاضا برای سنتز نانوذرات از طریق روش‌های زیست سازگار به دلیل کاربرد گسترده در زمینه زیست پزشکی در حال افزایش است. استفاده از گیاهان و محصولات گیاهی به عنوان منابع پایدار و تجدیدپذیر در سنتز نانوذرات از سایر روش‌های سنتز بیولوژیکی سودمندتر است. در این مطالعه بیوسنتز نانوذرات نقره با استفاده از عصاره آبی گیاه پنیرباد بعنوان عامل کاهنده گزارش می شود. پارامتر­های موثر بر بیوسنتز نانوذرات شامل حجم عصاره، غلظت نمک نیترات نقره، اثر pH و زمان واکنش توسط تکنیک اسپکتروسکوپی فرابنفش_ مرئی بررسی و بهینه­سازی شدند. تغییر رنگ محلول از زرد روشن به قهوه ای تیره در دمای اتاق به دلیل کاهیدگی یون‌های نقره مشاهده شد. اندازه و مورفولوژی نانوذرات به وسیله میکروسکوپ الکترون عبوری تعیین گردید که ذراتی با ساختار کروی و اندازه متوسط در حدود 35-24 نانومتر را نشان می دهد.
 
متن کامل [PDF 585 kb]   (1990 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: بیوتکنولوژی کشاورزی
دریافت: 1397/7/3 | پذیرش: 1399/1/26 | انتشار: 1399/3/20

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.