چراغی سارا، اکبرزاده عظیم، حاجی حسینی رضا، انصاری هادیپور هادی، حمزه ای تاج سمیه، خادمی مزده سمانه، و همکاران. و همکاران.. همسانه¬سازی ژن LysA در وکتور بیانی در راستای افزایش تولید اسیدآمینه L- لیزین. زیستفناوری مدرس. 1390; 2 (1)
URL: http://biot.modares.ac.ir/article-22-12356-fa.html
1- انستیتو پاستور، تهران
2- انستیتوپاستور ایران،
3- دانشگاه پیام نور،
4- دانشگاه اراک،
5- انستیوپاستور ایران،
چکیده: (11919 مشاهده)
L – لیزین یکی از اسیدهای¬آمینه ضروری است که در تغذیه انسان و دام اهمیت بسزایی دارد. این اسیدآمینه به دلیل کاربرد بسیار در صنایع دارویی و غذایی حائز اهمیت می¬باشد. تولید صنعتی لیزین از نظر اقتصادی بسیار مهم است. سالانه چندین هزار تن لیزین در جهان بوسیله Corynebacterium glutamicum تولید می¬شود.
روش بررسی: پس از تهیه پرایمرهای اختصاصی با دو توالی برشی برای آنزیم¬های NheI و HindIII، ژن مورد نظر با روش PCR تکثیر یافت و جهت تعیین ترادف و هضم آنزیمی مناسب در وکتور pTZ57R/T کلون گردید. پس از تعیین ترادف و اطمینان از صحت ژن مورد نظر، قطعه ژنی با انتهای چسبنده در وکتور بیانی pET28a کلون و در سویه E.coli BL21(DE3) ترانسفورم گردید. پلاسمید نوترکیب با روش¬های هضم آنزیمی و تعیین ترادف ارزیابی شد.
یافته¬ها: ژن LysA به طول kb 3/1 با توالی صحیح کلون گردید. هضم آنزیمی با موفقیت انجام شد بدین ترتیب که ژن LysA به طور کامل از پلاسمید جدا گردید. همسانه سازی با استفاده از SDS-PAGE تایید شد.
بحث: در این مطالعه برای اولین بار بیان ژن آنزیم دی¬آمینوپیمیلات¬دکربوکسیلاز (4.1.1.20 EC) همسانه گردید و وکتور بیانی بررسی شد.
نوع مقاله:
مقاله استخراج شده از پایان نامه |
موضوع مقاله:
بیوتکنولوژی دریافت: 1389/10/4 | پذیرش: 1390/3/2 | انتشار: 1390/6/28