1- گروه بیوتکنولوژی کشاورزی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه بینالمللی امام خمینی، قزوین، ایران،
2- گروه بیوتکنولوژی کشاورزی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه بینالمللی امام خمینی، قزوین، ایران، قزوین، دانشگاه بینالمللی امام خمینی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، گروه بیوتکنولوژی کشاورزی. کدپستی: ٣٤١٤٨٩٦٨١٨ ، nayeri@ut.ac.ir
چکیده: (6004 مشاهده)
اهداف: آنتیاکسیدانهای موجود در روغن کنجد شامل توکوفرولها و سزامین ماندگاری آن را در برابر حرارت بسیار افزایش داده است. بهدنبال افزایش بیان ژن رمزکننده آنزیم سیتوکروم P۴۵۰ (CYP۸۱Q۱)، محتوای سزامین در مراحل مختلف توسعه دانه کنجد افزایش مییابد. هدف این پژوهش همسانهسازی، تعیین توالی و بررسی بیوانفورماتیک ژن CYP۸۱Q۱ رقم ایرانی کنجد بود.
مواد و روشها: در پژوهش تجربی حاضر، DNA کل از برگ و ساقههای گیاه کنجد رقم کرج ۱ استخراج و ژن هدف بهوسیله PCR تکثیر شد. همسانهسازی ژن CYP۸۱Q۱ در ناقل دوتایی pBI۱۲۱ انجام شد و درستی همسانهسازی به سه روش هضم آنزیمی، PCR، توالییابی نوکلئوتیدی و خصوصیات بیوانفورماتیک این ژن مورد بررسی قرار گرفت و نمودار راماچاندران مربوط به ساختار سهبُعدی این ژن رسم شد.
یافتهها: درستی همسانهسازی تایید شد. نتایج توالییابی DNA، صحت قطعه همسانهسازیشده را تایید نمود. وزن مولکولی و نقطه ایزوالکتریک پیشبینیشده این پروتئین بهترتیب ۵۷۰۲۱/۳دالتون و ۸/۴۶ بود. ساختار سهبُعدی پروتئین دارای زنجیره استروکیمی خوبی بود. نتیجه توالییابی این ژن تفاوت در ۲۳ نوکلئوتید این ژن در کنجد رقم کرج ۱ (شماره دسترسی KP۷۷۱۹۷۴.۱) با توالی گزارششده در بانک ژن NCBI (شماره دسترسی AB۱۹۴۷۱۴.۱) را نشان داد که منجر به ثبت توالی ژن CYP۸۱Q۱ در رقم ایرانی کنجد (کرج ۱) در این پایگاه شد.
نتیجهگیری: براساس توالییابی نوکلئوتیدی، ژن هدف دارای ۱۵۲۱جفتباز است و در ۲۳ نوکلئوتید با نمونه ثبتشده در بانک جهانی NCBI تفاوت دارد. این ژن، پروتئینی به طول ۵۰۶ اسیدآمینه را رمز میکند. پروتئین مورد نظر بسیار شبیه با پروتئین ثبتشده در پایگاه اطلاعات NCBI است.
نوع مقاله:
مقاله استخراج شده از پایان نامه |
موضوع مقاله:
بیوتکنولوژی کشاورزی دریافت: 1395/8/17 | پذیرش: 1396/9/25 | انتشار: 1397/3/31