1- موسسه آموزش عالی علمی- کاربردی جهاد کشاورزی، شیراز، ایران ، شیراز، بلوار مدرس، خیابان جانبازان، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس. کد پستی: 7155863511 ، kavianinarjes92@gmail.com
2- موسسه آموزش عالی علمی- کاربردی جهاد کشاورزی، شیراز، ایران،
چکیده: (10595 مشاهده)
اهداف: روشهای تولید زیستی نانوذرات نسبت به روشهای فیزیکی و شیمیایی، بهدلیل کاهش هزینه انرژی و زمان اولویت دارد. هدف پژوهش حاضر بررسی تهیه زیستی نانوذرات نقره با استفاده از گیاه دارویی درمنه(Artemisia sieberi) بود.
مواد و روشها: در این مطالعه تجربی، از عصاره گیاه درمنه برای تولید نانوذرات نقره توسط یک روش ساده، غیرسمی و کمهزینه استفاده شد. تشکیل نانوذرات نقره با وجود پیک جذبی در طول موج حدود ۴۹۰نانومتر با استفاده از دستگاه اسپکتروفوتومتری مشخص و اندازه و مورفولوژی نانوذرات تولیدشده توسط میکروسکوپ الکترونی نگاره تعیین شد. اندازه دقیق نانوذرات نقره و دامنه تغییرات آن توسط دستگاه تعیینکننده اندازه ذرات (PSA) محاسبه شد. نتایج آنالیز تبدیل فوریه مادون قرمز نیز نقش گروههای عاملی موجود در عصاره گیاه را بر فرآیند سنتز مشخص کرد.
یافتهها: تغییر رنگ عصاره از زرد کمرنگ به قهوهای روشن و پیک جذب در حدود طول موج ۴۹۰نانومتر تولید نانوذرات نقره را نشان داد. نانوذرات بهطور عمده به شکل کروی و قطر آنها در گستره ۲۷ تا ۶۵نانومتر بود و در برخی از نواحی بهصورت انباشته یا پراکنده کنار هم قرار داشتند. میانگین اندازه دقیق نانوذرات ۷۰نانومتر و پراکندگی آنها در بازه ۴۰ تا ۱۴۰نانومتر بهدست آمد.
نتیجهگیری: شکل نانوذرات نقره بهدستآمده از گیاه دارویی درمنه، کروی و اندازه متوسط آنها در حدود ۷۰نانومتر است و پراکندگی آنها در محدوده ۴۰ تا ۱۴۰نانومتر قرار دارد.
نوع مقاله:
مقاله استخراج شده از طرح پژوهشی |
موضوع مقاله:
بیوتکنولوژی کشاورزی دریافت: 1394/10/13 | پذیرش: 1396/11/7 | انتشار: 1397/3/1