دوره 10، شماره 2 - ( 1398 )                   جلد 10 شماره 2 صفحات 186-183 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Teymouri S, Habibi A, Pajoum Shariati F, Nematzadeh G, Delavari Amrei H. Nitrate and Phosphate Removal from Treated Dairy Wastewater using Microalgae Chlorella salina. JMBS 2019; 10 (2) :183-186
URL: http://biot.modares.ac.ir/article-22-15252-fa.html
تیموری سید ابوالقاسم، حبیبی عدنان، پژوم شریعتی فرشید، نعمت زاده قربانعلی، دلاوری امرئی حسین. حذف نیترات و فسفات از پساب لبنی سنتزی توسط ریزجلبک کلرلا سالینا. زیست‌فناوری مدرس. 1398; 10 (2) :183-186

URL: http://biot.modares.ac.ir/article-22-15252-fa.html


1- گروه مهندسی شیمی، دانشکده فنی مهندسی، واحد علوم تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران،
2- گروه مهندسی شیمی، دانشکده فنی مهندسی، واحد علوم تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران، ساری
3- پژوهشکده ژنتیک و زیست‌فناوری کشاورزی طبرستان، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران،
4- گروه مهندسی شیمی، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه بجنورد، بجنورد، ایران، خراسان شمالی، بجنورد، کیلومتر 4 جاده اسفراین، دانشگاه بجنورد. کد پستی: ۹۴۵۳۱۵۵۱۱۱ ، h.delavari@ub.ac.ir
چکیده:   (9570 مشاهده)
پساب خروجی از صنایع لبنی مقادیر بالایی از مواد مغذی همچون نیترات و فسفات دارند. در این کار حذف نیترات و فسفات از پساب لبنی سنتزی توسط ریزجلبک کلرلا سالینا در حضور بار آلی مورد بررسی قرار گرفته است. به این منظور، ۲میلی‌لیتر از ریزجلبک کلرلا سالینا در شرایط آزمایشگاهی به ۴۰۰میلی‌لیتر پساب سنتزی لبنی اضافه شد. طی دوره رشد غلظت نیترات و فسفات موجود در پساب سنتزی برای روزهای ۱، ۳، ۵ و ۷ با روش استاندارد (APHA) اندازه‌گیری شد. براساس نتایج حاصل حذف نیترات و فسفات توسط کلرلا سالینا به‌ترتیب برابر ۱۰۰٪ و ۹۵٪ بوده است. همچنین بیشترین میزان زیست‌توده تولیدی در طول هفت روز برابر با ۰/۷گرم بر لیتر به دست آمده است. از این تحقیق می‌توان نتیجه گرفت که این ریزجلبک توانایی بالایی برای کاهش نیترات و فسفات از پساب سنتزی لبنی را دارد و می‌توان در پالایش فاضلاب خروجی از تصفیه‌خانه‌های لبنی قبل از ورود به محیط زیست مورد استفاده قرار گیرد.
متن کامل [PDF 706 kb]   (3358 دریافت)    
نوع مقاله: مقاله استخراج شده از پایان نامه | موضوع مقاله: بیوتکنولوژی کشاورزی
دریافت: 1396/6/2 | پذیرش: 1396/11/28 | انتشار: 1398/3/30

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.