دوره 11، شماره 1 - ( 1398 )                   جلد 11 شماره 1 صفحات 35-29 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Goodarzi M, Rafiee-Pour H, Jookar kashi F. Reduction of BOD and COD of waste water by native bacteria isolated from herbal distillation industry. JMBS 2020; 11 (1) :29-35
URL: http://biot.modares.ac.ir/article-22-16732-fa.html
گودرزی محمد، رفیعی پور حسینعلی، جوکار کاشی فرشته. کاهش BOD و COD پساب توسط باکتری‌های بومی جدا شده از پساب صنایع عرق‌گیری گیاهی. زیست‌فناوری مدرس. 1398; 11 (1) :29-35

URL: http://biot.modares.ac.ir/article-22-16732-fa.html


1- دانش آموخته بیوشیمی، دانشگاه کاشان، دانشکده شیمی، گروه بیوتکنولوژی، کاشان ، ایران، کاشان
2- استادیار بیوفیزیک ، دانشگاه کاشان، دانشکده شیمی، گروه بیوتکنولوژی، کاشان ، ایران، کاشان
3- عضو هیئت علمی گروه بیوتکنولوژی دانشگاه کاشان، کاشان
چکیده:   (3866 مشاهده)
پساب حاصل از استفاده آب در مصارف خانگی، صنایع و کارخانه‌ها سبب عوارضی زیست محیطی می‌شود که با ایجاد بوی نامطبوع، محیط مناسبی برای رشد باکتری‌های بیماری‌زا فراهم می کند. در این پژوهش پس از جداسازی میکروارگانیسم‌های بومی پساب صنایع عرق‌گیری گیاهی، توانایی آن‌ها برای کاهش میزان اکسیژن خواهی زیستی BOD و  میزان اکسیژن خواهی شیمیایی COD پساب بررسی شد.
از قسمت­های مختلف پساب صنایع عرق‌گیری کاشان نمونه‌ برداری شد. پس از انتقال نمونه‌ها به آزمایشگاه، از محیط کشت  لیزوژنی براث، برای جداسازی باکتری‌ها استفاده شد. جدایه ها بر اساس ویژگی ظاهری و زیست شیمیایی تفکیک شدند. از میان 69 جدایه ها، چهار جدایه برای سنجش توانایی کاهش BOD و COD انتخاب شده و به پساب کارخانه عرق‌گیری افزوده شدند. کاهش BOD پس از پنج روز با استفاده از دستگاه  BODمتر و کاهشCOD به روش تیتراسیون اندازه‌گیری شد. جدایه‌ها بر اساس آزمون‌های زیست شیمیایی شناسایی شدند.
پس از افزودن سویه­های  منتخب به پساب، میزان BOD و COD ، به ترتیب به 82/71- 43/47 درصد و 79/44-50/56 درصد کاهش یافت. همچنین با افزودن کنسرسیوم سویه ­ها به پساب، میزان BOD و COD  به ترتیب 21/83-6/76 و 29/57-32/38 درصد کاهش یافت.
 
 طبق نتایج بدست آمده، پساب حاوی سویه­های باکتریایی است که توانایی بالایی در کاهش میزان BOD وCOD  و همچنین تجزیه مواد آلی موجود در پساب دارند، به گونه­ای که با استفاده مجدد از پساب تصفیه شده، امکان سرمایه­گذاری در بخش کشاورزی و صنعت وجود دارد. بنابراین می­توان از این سویه­ها برای تصفیه پساب صنایع عرق­گیری گیاهی استفاده نمود.
 
متن کامل [PDF 463 kb]   (1849 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: بیوتکنولوژی میکروبی
دریافت: 1396/7/27 | پذیرش: 1398/7/8 | انتشار: 1399/3/17

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.