دوره 11، شماره 2 - ( 1399 )                   جلد 11 شماره 2 صفحات 215-209 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Bahrami A, Zolghadri S, Deilami E. Optimization of the production and extraction of phycocyanin from the Anabaena doliolum wet biomass. JMBS 2020; 11 (2) :209-215
URL: http://biot.modares.ac.ir/article-22-23987-fa.html
بهرامی آسیه، ذوالقدری جهرمی سمانه، دیلمی احترام. بهینه سازی تولید و استخراج فیکوسیانین از توده زیستی مرطوب آنابنا دولیولوم. زیست‌فناوری مدرس. 1399; 11 (2) :209-215

URL: http://biot.modares.ac.ir/article-22-23987-fa.html


1- دانشگاه آزاد اسلامی جهرم،
2- عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد جهرم، دانشگاه آزاد اسلامی واحد جهرم گروه زیست شناسی ، szjahromi@yahoo.com
چکیده:   (4092 مشاهده)
چکیده: فیکوسیانین (PC)  به گروهی از پروتئین های گیرنده نور با عنوان فایکوبیلی پروتئین ها تعلق دارد. تمامی فایکوبیلی پروتئین ها، پروتئین های چند زنجیره تشکیل شده از آپوپروتئین ها هستند که به طور کوالانسی به فایکوبیلین ها متصل اند .این پژوهش به صورت تجربی بر روی سویه بومی آنابنا دولیولوم (Anabaena doliolum)  جدا شده از خاک ها و آب های جنوب ایران،  منطقه مسجد سلیمان انجام شد. سیانوباکتر های مورد پژوهش در محیط کشت BG11 رشد و نگهداری شدند. سپس میزان فیکوسیانین تولید شده تحت تیمار با نورهای متفاوت و میزان فیکوسیانین استخراج یافته با استفاده از نسبت های مختلف چند بافر و در دو دمای متفاوت مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج این تحقیق نشان دادکه بیشترین میزان رشد زمانی است که تیمار نمونه با نور سبز به مدت سه الی پنج روز صورت می گیرد. بهترین میزان استخراج مربوط به آب دوبار تقطیر و در دمای یخچال و با نسبت سه به یک بیومس به حلال با غلظت 03/0±  15 میکروگرم بر میلی لیتر می باشد. هم چنین در دمای محیط بافر فسفات حلال مناسبتری برای استخراج فیکوسیانین و با نسبت یک به دو با مقدار05/0 ±  8 میکروگرم بر میلی لیتر می باشد. به طور کلی می توان گفت میزان رشد، میزان تولید رنگدانه و هم چنین شرایط بهینه استخراج برای هر گونه نسبت به سایر گونه ها کاملا متفاوت است و استخراج بهینه فیکوسیانین در یک گونه نیز وابسته به عوامل مختلف از جمله  زمان، دما، حلال انتخابی و نسبت بیومس به حلال است. 
 
متن کامل [PDF 513 kb]   (3388 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: بیوتکنولوژی کشاورزی
دریافت: 1397/5/20 | پذیرش: 1398/6/16 | انتشار: 1399/3/17

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.