Sadeghizadeh M, Moazzezi Tehrankhah N. RBD purification of spike 2 SARS-COV expressed gene in prokaryotic cell and investigation of antiviral peptides binding with it using bioinformatics studies. JMBS 2024; 15 (3)
URL:
http://biot.modares.ac.ir/article-22-73849-fa.html
صادقی زاده مجید، معززی طهران خواه نرگس. تخلیص RBDژن اسپایک ویروس 2 SARS-COV-بیان شده در سلول پروکاریوتی و بررسی تمایل اتصال پپیتدهای ضدویروسی به این پروتئین با استفاده از مطالعات بیوانفورماتیکی. زیستفناوری مدرس. 1403; 15 (3)
URL: http://biot.modares.ac.ir/article-22-73849-fa.html
1- استاد ژنتیک، دانشکده علوم زیستی دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران. ، sadeghma@modares.ac.ir
2- گروه ژنتیک، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه تربیت مدرس،
چکیده: (485 مشاهده)
همهگیری کرونا و مرگ شمار کثیری از انسانها در جهان، شرایط اجتماعی و اقتصادی کشورها را با خطر روبرو کرده است. ویروس SARS-CoV-2 از خانواده کرونا ویرویده، عامل بیماری کرونا و مسبب شیوع آن در قرن اخیر است. به دلیل استفاده ویروس کرونای جدید از پروتئین اسپایک سطح خود برای ورود به سلولهای میزبان و اتصال به پروتئین سطحی ACE2 برای ورود ماده ژنتیکی و عفونتزایی، مطالعه ناحیه اتصال به گیرنده (RBD) در پروتئین اسپایک برای دانشمندان بسیار مهم است؛ با مهار این پروتئین و ناحیه اتصال به گیرنده آن ، می توان مانع از ورود ویروس به سلول شد. با استفاده از کلونینگ میتوان ژنهای این ویروس را تکثیر و پروتئین آن را خالصسازی کرد. بکارگیری پپتیدهای ضدویروسی برای درمان بیماریها یکی از روشهای بسیار کاربردی است و در درمان SARS-CoV-2، پپتیدهای ممانعت کننده از اتصال RBD به گیرنده ACE2 ،بسیار مورد توجه دانشمندان است. در تحقیق حاضر، کلونینگ RBD در وکتور بیانی PET28a، بیان پروتئین RBD و فیوژن پروتئین GFP/RBD در میزبان پروکاریوتی انجام شد. به دلیل محلول نبودن این پروتئین در میزبان پروکاریوت ، Column Refolding با شیب اوره با ستون نیکل-آگارز انجام و پروتئین سنتز شده از طریق تکنیک وسترن بلات تایید شد. از مقالات سه پپتید برای مقایسه اتصال آنها با RBD با استفاده از بیوانفورماتیک کاندید و تمایل اتصالشان به همدیگر با روش داکینگ مولکولی بررسی و مشخص شد می توان از پپتیدهای یاد شده به دلیل اتصال به RBD در صورت تایید میانکش بین آن ها در درمان عفونت این ویروس استفاده کرد.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
بیو انفورماتیک دریافت: 1402/11/24 | پذیرش: 1403/2/26 | انتشار: 1403/7/15