دوره 4، شماره 2 - ( 1392 )                   جلد 4 شماره 2 صفحات 22-9 | برگشت به فهرست نسخه ها

Shirdel S A, Alemi M, Khalifeh K. New topics in biology: proteomics and nanobiotechnology. JMBS 2013; 4 (2) :9-22
شیردل سیده اکرم، عالمی مهسا، خلیفه خسرو. مباحث نوین در زیست‌شناسی: پروتئومیکس و نانوزیست‌فناوری. زیست‌فناوری مدرس. 1392; 4 (2) :9-22

1- دانشجو / دانشگاه تربیت مدرس، تهران
2- دانشجو / دانشگاه زنجان، زنجان
3- هیات علمی / دانشگاه زنجان، زنجان
با بهینه‌سازی دستگاه طیف‌سنج جرمی و توسعه پایگاه‌های اطلاعاتی و ابزار بیوانفورماتیک توام با ظهور نانوتکنولوژی در دهه 1990 میلادی، تحولی عظیم و شگرف در زیست‌شناسی ملکولی صورت گرفته و چشم‌اندازهای جدیدی در زیست‌شناسی ملکولی، پزشکی، کشاورزی، علوم محیط زیست، داروسازی و ... پیدا شد که مهمترین آن‌ها نگاه شبکه‌وار به کل سیستم زنده و حل مسائل زیستی در سطح کل سیستم به عنوان یک ماهیت به هم پیوسته متشکل از شبکه میانکنش‌دهنده‌ای از ژن‌ها، پروتئین‌ها و واکنش‌های بیوشیمیایی مختلف است. علاوه بر این، از اتحاد نانوفناوری و زیست‌شناسی، نانوزیست‌فناوری پا به عرصه وجود گذاشت. در این مقاله، مفاهیم برخی موضوعات اصلی در زیست‌شناسی به زبانی ساده بازگو شده است. موضوعات مورد بحث در این مقاله شامل مبانی پروتئومیکس و توصیفی نظام‌مند از حوزه‌های مختلف مطالعاتی در آن است. پس از یک مرور مختصر بر اصول فیزیکی نانو‌فناوری، کاربرد یکی از محصولات آن به نام کوانتوم دات در زیست‌شناسی و مخصوصا در مطالعات پروتئومیکسی مورد بحث قرار داده شده است. این مقاله در برگیرنده اصول کلی و کاربردهای عمده حوزه‌های نوظهور در زیست‌شناسی می‌باشد.
نوع مقاله: کامل پژوهشی | موضوع مقاله: بیوتکنولوژی|بیوشیمی|بیو فیزیک
دریافت: 1391/5/20 | پذیرش: 1392/7/1 | انتشار: 1393/11/12