دوره 13، شماره 2 - ( 1401 )                   جلد 13 شماره 2 صفحات 70-46 | برگشت به فهرست نسخه ها

Farhadian S, Momeni L, Shareghi B. Interaction of cadmium telluride semiconductor nanoparticles on egg white lysozyme using spectroscopic methods and enzymatic kinetics. JMBS 2023; 13 (2) :46-70
فرهادیان صادق، مومنی لیدا، شارقی بهزاد. بررسی اثر متقابل نانوذرات نیمه هادی کادمیوم تلوراید بر لیزوزیم سفیده تخم مرغ با استفاده از روش های طیف سنجی و سینتیک آنزیمی. زیست‌فناوری مدرس. 1401; 13 (2) :46-70

1- استادیار گروه زیست شناسی دانشکده علوم دانشگاه شهرکرد، شهرکرد بلوار رهبر دانشگاه شهرکرد
2- استادیار گروه زیست شناسی، دانشکده علوم ،دانشگاه پیام نور، شهرکرد خیابان فردوسی روبروی پارک ملت دانشگاه پیام نور ، itslida@gmail.com
3- استاد تمام گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد بلوار رهبر دانشگاه شهرکرد
در این مقاله، تعامل بین لیزوزیم و نانوذرات کادمیوم تلوراید با استفاده از طیف سنجی UV-Vis، فلورسانس، پایداری حرارتی، سینتیک و روش های اسپکتروسکوپی دورنگ نمایی دورانی (CD) در 25/7 pH مورد بررسی قرار گرفت. ثابت شد که خاموشی فلورسانس لیزوزیم توسط نانوذرات کادمیوم تلوراید به طور عمده نتیجه تشکیل کمپلکس نانوذرات کادمیوم تلوراید -لیزوزیم بود. توسط نتایج خاموشی فلورسانس، ثابت خاموشی استرن ولمر(KSV)، ثابت اتصال (Ka)  و جایگاه های اتصال(n)  محاسبه شد. در 25/7 pH سطح ثابت اتصال برطبق نتایج فلورسانس برابر103×33/2 بود. پیوند هیدروژن و نیروی وان در والس در فرایند اتصال دخیل است. بلو شیفت طیف جذبی فلورسانس پروتئین پس از افزودن نانوذرات کادمیوم تلوراید نشان می دهد که ریز محیط در اطراف بقایای تریپتوفان توسط نانوذرات کادمیوم تلوراید آشفته شده است.اثر نانوذرات کادمیوم تلوراید بر روی صورت بندی لیزوزیم با استفاده از طیف های UV-VIS و طیف های CD مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است که شواهدی را ارائه می دهد که ساختار ثانویه لیزوزیم با میانکش نانوذرات کادمیوم تلوراید با لیزوزیم تغییر کرده است.
متن کامل [PDF 1949 kb]   (207 دریافت)
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: نانو بیوتکنولوژی
دریافت: 1399/11/17 | پذیرش: 1401/1/14 | انتشار: 1402/4/19