Zarei Jeliani Z, Mashjoor S, Soleimani S, Pirian K, Sedaghat F, Yosefzadi M. Antioxidant Activity and Cytotoxicity of Organic Extracts from Three Species of Green Macroalgae of Ulvaceae from Persian Gulf. JMBS 2018; 9 (1) :59-67
URL:
http://biot.modares.ac.ir/article-22-14258-fa.html
زارعیجلیانی زهرا، مشجور سکینه، سلیمانی سولماز، پیریان کیانا، صداقت فاطمه، یوسفزادی مرتضی. فعالیت ضداکسیدانی و سمیت سلولی عصارههای آلی حاصل از سه گونه ماکروجلبک سبز از خانوادهUlvaceae از خلیج فارس. زیستفناوری مدرس. 1396; 9 (1) :59-67
URL: http://biot.modares.ac.ir/article-22-14258-fa.html
1- گروه زیستشناسی دریا، دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران،
2- گروه بیوتکنولوژی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران،
3- گروه زیستشناسی دریا، دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران، بندرعباس، کیلومتر 9 جاده میناب، دانشگاه هرمزگان. کد پستی: 7916193145 ، morteza110110@gmail.com
چکیده: (7989 مشاهده)
اهداف: ماکروجلبکهای دریایی، ارگانیزمهای متنوع با سازگاری زیست در محیطهای پراسترس هستند. هدف مطالعه حاضر ارزیابی فعالیت ضداکسیدانی و سمیت سلولی عصارههای حاصل از سه گونه ماکروجلبک سبز اولواسه شامل اولوا اینتستینالیس، اولوا کلاتراتا و اولوا لینزا از سواحل بندرعباس بود.
مواد و روشها: در مطالعه تجربی حاضر، بهمنظور ارزیابی خواص زیستی، از یک گرادیان غلظتی با روشهای سنجش قدرت احیاکنندگی آهن، ظرفیت ضداکسیدانی کل، تعیین ترکیبات فنلی و نیز سنجش سمیت سلولی این عصارهها بر مدل ارگانیزمی، میگوی آب شور آرتمیا سالینا استفاده شد، تحلیل دادهها بهوسیله آزمون تحلیل واریانس یکطرفه و آزمون چنددامنهای دانکن در سطح احتمال ۵% توسط نرمافزار آماری ۲۱ SPSS و رسم نمودار با نرمافزارExcel ۲۰۱۳ انجام شد.
یافتهها: افزایش قدرت احیاکنندگی عصارهها از روندی وابسته به افزایش غلظت عصاره ماکروجلبکی تبعیت کرد. عصاره متانولی گونه اولوا اینتستینالیس و اتیلاستاتی و متانولی گونه اولوا لینزا و گونه اولوا کلاتراتا دارای بیشترین فعالیت احیاکنندگی آهن و ظرفیت ضداکسیدانی کل، که در مقایسه با آسکوربیکاسید (استاندارد)، فعالیت بالاتری داشتند، بین غلظتهای مختلف عصارهها نیز اختلاف معنیدار بود (۰/۰۵p≤). بیشترین محتوای ترکیبات فنلی در عصارههای متانولی ماکروجلبکهای گونه اولوا کلاتراتا و اولوا لینزا مشاهده شد. عصاره اِنهگزانی گونه اولوا لینزا بیشترین تاثیر را بر ناپلیوس میگوی آب شور نشان داد.
نتیجهگیری: سه گونه ماکروجلبک سبز شامل اولوا اینتستینالیس، اولوا کلاتراتا و اولوا لینزا خواص ضداکسیدانی و سمیت سلولی دارند، ماکروجلبک گونه اولوا لینزا بهدلیل دارابودن مقادیر زیادی فنل و قدرت آنتیاکسیدانی بالا، میتواند بهعنوان گونهای با ارجحیت خواص زیستی معرفی شود.
نوع مقاله:
کامل پژوهشی |
موضوع مقاله:
بیوتکنولوژی کشاورزی دریافت: 1395/1/29 | پذیرش: 1396/5/5 | انتشار: 1397/3/1